Dame i bybilde ser på mobilen sin

Velg riktig Telia X-abonnement: Sjekk hvor høy hastighet du egentlig trenger

Med ubegrenset data kan du surfe og strømme så mye du vil. Men nå snakkes det også om 5G og Mbit/s! Hvor høy fart trenger du egentlig på mobilen din?

Nå har vi vent oss til å tenke på hvor mye mobildata vi bruker. Og det begynner du kanskje å få grei oversikt over.

Nå som 4G-nettet oppgraderes kraftig og supernettet 5G-nettet rulles ut i Norge, har alle begynt å snakke om fart. 5G tidobler hastigheten vi kjenner fra 4G-nettet, og den er jo ganske bra den også. Et solid og lynraskt mobilnett er helt nødvendig for å kunne legge til rette for den like raske utviklingen i samfunnet med selvkjørende biler og uttallige dingser koblet på mobilnettet.

Men når det handler om deg og din mobilbruk, hvor mye hastighet trenger du egentlig?

"Ånei, enda en ting å sette seg inn i", tenker du kanskje? Men faktisk er det en innmari bra ting at du selv kan vurdere hvor mye fart du har bruk for. For det er ikke alle som har behov for 1000 Mbit/s. Og da er det jo heller ingen grunn til at du skal måtte betale for det. 

Selvsagt, ønsker du det så får du utnyttet alt hva det nye nettet har å by på, og du kan surfe og strømme på hastigheter i verdensklasse. 

Lenger ned i saken kan du sjekke hvilken hastighet som passer for deg. Er du hverdagsbrukeren, den strømmeglade eller den kvalitetsbevisste?

Hva er egentlig Mbit/s?

Mbit/s er måleenheten vi bruker for internetthastighet, hvor mye data som overføres per sekund. Har du en hastighet på opptil 200 Mbit/s kan du overføre 25 MB i sekundet.

Og det er jo ganske mye data! I hvert fall når du tenker på at video i høy kvalitet ligger langt under en halv megabyte i sekundet. Hvor høy hastighet du trenger, avhenger altså av hva nettet brukes til. 

Psst... Om du deler nett med andre, har flere dingser påkoblet, eller bruker ulike apper samtidig, deles også farten. Se for deg antallet Mbit/s som hvor mange mennesker som kan komme gjennom døra samtidig, selv om du har et stort hus med plass til mange så kan ikke alle skvise seg gjennom dørkarmen i samme sekund. 

SURFING OG STRØMMING: Hverdagsbrukeren og Telia X Normal passer som hånd i hanske. Her får du mer enn nok fart til jevn hverdagsbruk. 

For hverdagsbrukeren

Er du av typen som stort sett bruker mobilnettet til å holde deg oppdatert? Du sjekker innom nettet på vei til og fra jobb, spiller litt musikk på Spotify eller hører en podcast.

På helgetur eller langreiser ser du gjerne en film eller serie, men er ikke så opptatt av å se det i den råeste videokvaliteten. Og når du strømmer ser du stort sett på mobilskjermen, du deler ikke så ofte nett med iPad, TV eller jobb-PC — i hvert fall ikke til flere samtidig.

Kjenner du deg igjen? Da er sannsynligvis Telia X Normal mer enn nok for deg, med ubegrenset data og en fart på opptil 20 Mbit/s. 

MIDT I BLINKEN: Har du alltid mobilen på deg, og bruker mobilnettet til å jobbe, game og se filmer og serier, vil Telia X Rask være et godt valg.

For den strømmeglade

Deler du gjerne nett fra mobilen for en jobbøkt på kafè eller toget? Da er du effektiv og vil ha et like effektivt mobilnett!

Du vil utnytte potensialet i det oppgraderte 4G-nettet — eller kraftfulle 5G-nettet, og ikke minst den imponerende skjermen — som kan vise krystallklare bilder når du strømmer favorittserien din. Ellers bruker du telefonen flittig, alltid med en pod på øret og er innom mailboksen et titalls ganger hver dag. Også på fritiden er du en del på farta eller steder uten wifi, og liker å ha friheten til å surfe og strømme som du vil — både på mobilen, iPaden og TV på hytta.

Høres det ut som deg? Med Telia X Rask har du et abonnement som møter alle dine behov. Med ubegrenset data og en fart på opptil 200 Mbit/s har du det du trenger, omtrent som å ha hjemmenettet med deg uansett hvor du er! 

UOVERVINNELIG: Telia X Max gir deg internett med toppfart, og et mobilnett du trygt kan stole på.

For den kvalitetsbevisste

Du har den råeste telefonen, da er det klart du vil ha de råeste hastighetene også. 5G-nettet har du sett frem til, og nå gleder du deg over å se pila på fartsmåleren på mobilen gå i taket! 

Dessuten bruker du mobilnettet til mye mer enn mobilen, du deler nett med alle dingsene dine — og kanskje også med venner og familie. Når du er andre steder uten wifi, da tar mobilen over jobben som ruter. Kanskje er den til og med nett for TV på hytta? 

Du er opptatt av god kvalitet, både når du ser filmer og gamer, eller når du utforsker nye kule teknologier, som AR eller VR. Du laster kanskje også like mye opp, som du laster ned — enten det er gjennom jobben eller du driver din egen YouTube-kanal. 

Er dette deg? Da trenger du max fart — og Telia X Max løsningen! Her får du ubegrenset data og en fart på opptil 1000 Mbit/s. Da har du det du trenger, og vel så det.

INGEN FORSINKELSER: Er du en ivrig gamer vet du hvor viktig fart er! 

Samler du fler, sparer du mer! 

Familier kommer i alle former. To gode venninner, et helt kollektiv, mormor og barnebarn, alle skal få familierabatt. Gå for samme abonnement samlet på èn regning, og dere betaler kun fullpris for ett av dem. For abonnement to, tre, fire og opptil syv, betaler dere bare 399,-. Gode penger å spare, altså! 

Var denne siden nyttig?