Testpilotene for Samsung Galaxy Z Fold 3 og Galaxy Z Flip 3
DE HELDIGE UTVALGTE: Dennis Mikkelsen og Antoinette Valen ble plukket ut til å teste de nye brettemobilene fra Samsung. Begge lot seg imponere.

Mobiltest: Brettbare mobiler fra Samsung

De nyeste tilskuddene i den eminente Samsung-familien består av brettbare smarttelefoner. To testpiloter har fått leke seg med Samsung Galaxy Flip 3 og Galaxy Z Fold 3. Nå er dommen klar!

De nye telefonene fra Samsung legges godt merke til med det elegante designet og det faktum at de kan brettes ut. Men hvor brukervennlig er det egentlig? 

Dennis Mikkelsen har fått utforske Samsung Galaxy Z Fold 3 i en ukes tid,  og trekker frem skjermen og kamera som noe av det som drar opp!

Den flunkende nye Samsung Galaxy Z Flip 3 er det Antoinette Valen som har fått teste — og hun forelsket seg helt i designet. Fagbladet Elektronikkbransjen kåret nylig den rålekre foldetelefonen til «Årets mobil 2021/2022». 

Det føltes virkelig som om jeg hadde en bit av fremtidens teknologi i hendene mine.

Dennis Mikkelsen

Punktene de vurderer etter mobiltesten er:

  • design
  • skjerm
  • kamera
  • batteri
  • øvrige funksjoner

Samsung Galaxy Z Fold 3

Skal vi tro både produsenten selv, og redaksjonen i Tek.no, som også har testet telefonen, byr Galaxy Z Fold 3 på spennende teknologi og mye moro.

Samsung Galaxy Fold 3

Den store bretteskjermen på hele 7,6 tommer imponerer. I tillegg er Galaxy Z Fold3 IPX8 Sertifisert, noe som vil si at den er vannavstøtende. Støtte for digital penn er også på plass, og den fungerer ifølge tek.no utmerket. S Pen Pro, som kan kjøpes utenom til Fold 3, skal visstnok gi en svært god skriveopplevelse. Begge skjermene har 120ghz, noe som gjør scrolling, videotitting, og gaming til en drøm. Det er så enkelt å navigere og se innhold.

Testpilot Dennis Mikkelsen har latt seg imponere av det han beskriver som en vanvittig kul, kraftig, imponerende og stilig telefon.

— Noe av det beste med telefonen er designet. Når du holder den i hånden, ser den ut som noe fra en science fiction film. For en film- og teknologinerd som meg er det enda mer uvirkelig og utrolig at telefonen åpner seg opp og foldes ut til en vanvittig stor skjerm, sier Mikkelsen.

Telefonen er god å holde i, og den var ifølge Mikkelsen ikke noe problem å håndtere hverken som foldet opp eller utfoldet.

— Det var en drøm å bruke den og det føltes virkelig som om jeg hadde en bit av fremtidens teknologi i hendene mine.

Skjerm

Også skjermen overrasket Mikkelsen, som først tenkte at forskjermen på 6.2" skulle være litt liten og puslete.

— Jeg fant ut at det er en ekstremt god skjerm og jeg brukte den ved flere anledninger – ikke bare for å sjekke noe kjapt.

At begge skjermene har 120ghz, gjør det lekende lett å navigere og se innhold.

FOld_600x400.jpg

7,6 TOMMER MED KNALLGOD SKJERM: Gaming, YouTube og filmtitting er en drøm på Galaxy Z Fold 3.

Kamera

— De tre kameraene bakpå telefonen er desidert noe av det beste jeg har vært borti. Du kan ta bilde i et relativt mørkt rom, og likevel få klare og tydelige bilder.

Kameraet under skjermen på den store skjermen var derimot ikke like godt, syntes Mikkelsen: - Det gir til tider litt kornete bilder og fungerer ikke spesielt godt i mørke omgivelser. Hadde jeg vært en som ville tatt masse selfier, hadde jeg brukt kameraet på frontskjermen av telefonen.

Dette en helt vanvittig kul, kraftig, imponerende og stilig telefon.

Dennis Mikkelsen

Funksjoner

Z Fold 3 er etter Mikkelsens mening et råskinn uten like. Den er lynrask, har utrolige høyttalere, og er i tillegg den første foldbare telefonen som er vannavstøtende.

— Du kan bruke den smale skjermen på forsiden hvis du enkelt vil sende en melding, mail eller scrolle på TikTok.

Ønsker du å se innholdet på en større skjerm, kan du enkelt åpne telefonen og spille av innholdet automatisk uten å måtte gå inn i appen igjen.

FOld_600x400_1.jpg

IMPONERT: Dennis Mikkelsen følte han nærmest holdt fremtidenes mobilteknologi i hendene.

Batteri

— Selv om den store doble skjermen gjerne bruker mer batteri enn skjermen på forsiden, er det likevel nok batterikapasitet til å kunne komme gjennom en hel dag uten noen store problemer. Jo mer du bruker den store skjermen, jo fortere vil batterikapasiteten minske, men slik er det med en stor skjerm som drives at et smalt batteri.

Mikkelsens konklusjon etter mobiltesten er at Samsung Galaxy Z Fold 3 har fint design, vanvittig prestasjon og gode funksjoner. Telefonen falt virkelig i smak hos den selverklærte film- og teknerden.

— Det tar litt tid å bli vant til den, og den er veldig dyr. Men hvis du ser bort ifra det, som er de eneste negative inntrykkene jeg har hatt med telefonen, så er dette en helt vanvittig kul, kraftig, imponerende og stilig telefon.

Terningkast 5

Samsung Galaxy Z Flip 3

Liten og stor på samme tid! Galaxy Z Flip 3 er mobilen som enkelt kan puttes i lomma. Fagbladet Elektronikkbransjen kåret nylig den rålekre foldetelefonen til «Årets mobil 2021/2022». 

Samsung Galaxy Z Flip 3

Antoinette Valen ble den heldige utvalgte da Telia søkte etter testpiloter til Galaxy Z Flip 3. Hun er full av begeistring og lovord:

— Jeg har blitt helt forelsket i det unike og stilrene designet, men kamerafunksjonene er det jeg har verdsatt absolutt mest. Den fantastiske kvaliteten og oppløsningen gir bildene mine liv på en helt ny måte. Jeg kommer trolig til å fortsette utroskapen mot Apple!

Telefonen er rålekker og helt fantastisk å bruke.

Antoinette Valen

Design

Ifølge Valen er designet på telefonen noe av det råeste hun har sett. Utseende er stilrent, samtidig som det er unikt og skiller seg fra andre telefoner. Flip-funksjonen gjør telefonen så kompakt at den enkelt passer i bukselommer, lommer i tightser på løpeturer og i små vesker.

— Ytterskjermen er prikken over i-en. Den ser ikke bare fin ut, men har også en praktisk funksjon.

Tek.no, som også testet telefonen for en tid tilbake, lot seg begeistre av at man enkelt kan lese meldinger på ytterskjermen. I tillegg er det kommet til en rekke funksjoner og små appsnutter som kan brukes på den lille skjermen.

Skjerm

— Området på skjermen der telefonen flippes, er ikke synlig når den brukes – noe jeg hadde trodd at den skulle være. Skjermstørrelsen kan også tilpasses bruken, og er svært praktisk når man skal Facetime eller se på videoer, forklarer Valen.

Flip_Telia_600x400.jpg

RÅLEKKER DESIGN: – Jeg har blitt helt forelsket i denne telefonen, sier testpilot Antoinette Valen.

Kamera

Valen får ikke fullrost kameraet på Z Flip 3 nok: - Skarpheten og fargenyansene gir bildene utrolig mye liv, i tillegg til at oppløsningen er fantastisk.

Kameraet er ifølge testpiloten en drøm å bruke om man setter pris på bilder av høy kvalitet.

— Kamerabildet tilpasser seg også skjermen om man flipper den litt. Men det beste av alt er at du har mulighet til å se deg selv på ytterskjermen når noen tar et bilde av deg, sier Valen.

Funksjoner

Ytterskjermen har en praktisk funksjon som gjør det mulig å legge til ulike widgets. Her kan du blant annet styre musikk og se været. «Ett opptak»-funksjonen er også verdt å nevne, spesielt om man ikke er kjent med dette fra tidligere – den spiller nemlig inn korte videoer, og fanger flere øyeblikk samtidig fra en og samme video!

Batteri

— Batteritiden er ikke den beste, men holder en god stund dersom man er bevisst på å lukke bakgrunnsapper og andre funksjoner man har tatt i bruk. Strømsparingsmodusen er genial, og i batteriinstillinger kan man enkelt tilpasse strømbruken. I tillegg får du oversikt over hvor lang batteritid man har igjen – oppgitt i timer og minutter, sier Valen.

Flip_Telia_600x400_2.jpg

FANTASTISK: Antoinette Valen er full av begeistring for Galaxy Z Fold 3. 

Konklusjon

— Telefonen er rålekker og helt fantastisk å bruke. Flip-funksjonen er alt ved denne telefonen, og gir en utrolig god brukeropplevelse fordi størrelsen kan tilpasses. Du har jo muligheten til å velge om den skal være hel eller halv – bokstavelig talt! Den er nett, og passer i de fleste lommer og vesker der andre telefoner ikke får plass – og alt dette uten at det går på bekostning skjermkvaliteten.

Terningkast 5

 

Var denne siden nyttig?