Sony mobiltest: Sony Xperia 1 III imponerte

Sony lanserte nylig Sony Xperia 1 III – en smarttelefon med mobilskjerm i toppklasse og et oppgradert, svært brukervennlig og allsidig kamera. 

I forbindelse med lanseringen, søkte Telia etter testpiloter. To heldige utvalgte fikk tilsendt en rykende fersk Sony Xperia 1 III for å teste mobilen. Nå er dommen klar.

Sony Xperia 1  iii
TOPPMODELL: Sony Xperia 1 III var mobilen testpilotene testet ut, og skjermen til den nyeste modellen imponerte kraftig!

Toppmodellen Xperia 1 lll er antakeligvis den første mobilen med variabel zoom i en telefon. I tillegg til zoomkameraet, frister Sony med et ultravidvinkelkamera på 16 millimeter og en vanlig vidvinkel på 24 millimeter. På den måten har du fire ulike «avstander» å fotografere fra. Sony lover med disse spesifikasjonene at du kan ta bilder som en proff fotograf.

HDR-støtte i mobilskjermen og 5G er på plass. I tillegg skal høyttalerne være kraftig oppgraderte. Det samme er batteriet, som øker fra 4000 mAh til 4500 mAh. Sony lover at det kun skal ta 30 minutter å fylle batteriet til 50 prosent.

Med andre ord var det mye å glede seg over i listen over spesifikasjoner. Spørsmålet er om Sonys nyeste tilskudd innfrir til forventningene. Skal vi tro våre testpersoner, Hege Todal og Stian Skram, er det mye å glede seg over ved nylanseringen.

Jeg har tatt masse bilder ute i ruskevær, og synes kvaliteten er knallgod.

Hege Todal

De to testpilotene som ble plukket ut har fått teste hver sin mobiltelefon en ukes tid og har gitt sine tilbakemeldinger. Punktene som er blitt vurdert er:

  • skjerm
  • design
  • kamera
  • batteri
  • øvrige funksjoner

Begge testpilotene har selvsagt fått beholde telefonene etter testperioden.

Her kan du lese deres anmeldelse og hvordan de opplevde den nye Sony-telefonen.

Skjerm

Hege: Sony Xperia 1 III har en stor, fin skjerm. Det er klare, fine bilder og god oppløsning.

Stian: Mobilen byr på en sylskarp OLED 4K-skjerm med oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Skjermen imponerer virkelig. Den er utmerket for å se film, og for å studere bilder.

Sony Xperia 1 iii skjerm

SYLSKARP: Testerne har latt seg imponere av skjermen på telefonen.

Design

Hege: Sony Xperia 1 III har en diger skjerm. Ellers er det et ganske enkelt og klassisk design, uten noen forstyrrende elementer. Absolutt en pen mobil.

Stian: Sony Xperia 1 III har et minimalistisk stilrent design. Selv om skjermarealet er hele 6,5 tommer, gir 21:9 formatet en smal og lang mobil, som er ekstra god å holde i hånden, etter min mening. Overflaten i Gorilla Glass er lett å holde ren. En dedikert kameraknapp gjør at man øyeblikkelig er klar for å knipse et bilde. Et stort pluss for at Sony gir oss 3,5 mm-lydkontakt som støtter høyoppløselig lyd.

Jeg har aldri tidligere opplevd et mobilkamera som byr på lynraskt fokus.

Stian Skram

Kamera

Hege: Sony Xperia 1 III har innmari bra kamera. Det tar veldig gode bilder av ting som er i bevegelse, og er god på å fange øyeblikk, også når lyset ikke er optimalt. Jeg har tatt masse bilder ute i ruskevær, og synes kvaliteten er knallgod. Jeg synes autoinnstillingene fungerer godt, så har ikke prøvd ut speilrefleksfunksjonene. Jeg har funnet ut såpass at det er hakket bedre eller mer avansert enn kameraet på Xperia 5 ll, som er telefonen jeg har brukt frem til nå.

Stian: Det er nok kameraet som imponerer mest med denne mobilen. Som en ivrig bruker av Sonys Alpha-kameraer, er det nok muligheten for å fotografere i RAW som appellerer mest. Photo pro-appen gir meg muligheten til å ta full kontroll over blant annet lukkertid, iso og fokusmodus, noe som gjør at jeg har samme kontroll som når jeg fotograferer med et av mine Sony-systemkameraer. Jeg har aldri tidligere opplevd et mobilkamera som byr på lynraskt fokus, sanntidssporing og øye-AF.

Testpilotene

IMPONERT: Testpanelet, Hege og Stian, fikk prøve den nye Sony Xperia 1 III — og særlig kamera og skjermen falt i smak.

Batteri

Hege: Telefonen står lenge uten lading når den ikke brukes, men batteriet tappes akkurat like fort som på alle andre telefoner når jeg for eksempel hører på musikk, streamer eller spiller.

Stian: Med 4500 mAh-batteri, har telefonen rikelig med kraft. Et stort pluss er den medfølgende hurtigladeren som lader mobilen opp til 50 prosent full på bare 30 minutter.

Funksjoner

Hege: Jeg må trekke fram god kapasitet. Telefonen har plass til masse bilder, videoer og spillelister. Det er sinnsykt bra lyd når jeg kobler opp på anlegg og øretelefoner.

Sony Xperia 1 iii vannavstøtende

VANNRESISTENT: Det er praktisk at mobiltelefonen tåler en sprut uten å bli ødelagt. 

Stian: Det vanntette designet passer meg utmerket. Den lynraske prosessoren og det kraftige minnet gjør at jeg raskt kan bearbeide RAW bildefiler når jeg er på farten. Er jeg så heldig at det er 5G dekning, lastes bilder opp lynraskt.

Terningkast

Hege: Xperia er Sony, og Sony har alltid vært det merket jeg foretrekker både på lyd og bilde. Terningskast 6.

Stian: Sony Xperia 1 III er mitt førstevalg av mobiltelfonene på markedet. Som ivrig hobbyfotograf er det kamera og skjerm som imponerer mest. I tillegg verdsetter jeg den raske prosessoren, den medfølgende hurtigladeren, samt muligheten for å kunne lytte til høyoppløselig lyd.
Terningkast 6!

Var denne siden nyttig?