Testpilotene digger Sony Xperia 5 III

Sony har lansert 3. generasjon av deres kompakte smarttelefoner, og som i fjor har Xperia 5 III støtte for 5G.

Sony Xperia 5 III har det nyeste av kamera-, skjerm-, lyd- og spillteknologi fra Sony – pakket sammen på en elegant måte. I tillegg er den utstyrt med 5G-hastighet, kraftig ytelse og imponerende batterilevetid

I forbindelse med lanseringen, søkte Telia etter testpiloter. De heldige utvalgte som fikk tilsendt hver sin splitter nye Xperia 5 III var Kjell Vidar Kvamsdal og Regin Kroken. Og de hadde mye å se fram til:

Xperia 5 III er nemlig blitt utviklet sammen med ingeniørene bak kameraene fra Sonys Alpha-serie. Telefonen kan, som broren Xperia 1 III, skilte med verdens første variable teleobjektiv på smarttelefon, paret med en Dual PD-sensor og 4K OLED-skjerm med 120Hz oppdateringsfrekvens.

Sony Xperia 5 III var mobilen testpilotene testet ut. Skjermen imponerte dem begge.

Punktene som er blitt vurdert er:

  • design
  • skjerm
  • kamera
  • batteri
  • øvrige funksjoner

Begge testpilotene har selvsagt fått beholde telefonene etter testperioden.

Her kan du se og lese om hvordan de opplevde Xperia 5 III:

Design

Regin: Telefonen er slank og kjennes solid ut. Glasset på baksiden gjør at den får et eksklusivt utrykk. Den veier bare 168 gram. Utrolig lommevennlig telefon som er lett å håndtere med en hånd. Perfekt størrelse etter min mening.

Kjell Vidar: Som vanlig med Sony er det veldig flott og stilrent design. Jeg liker telefonens utseende og størrelse veldig godt.


Skjerm

Regin: 6,1 tommer HDR OLED med oppdateringsfrekvens på 120 Hz gjør at scrolling oppleves derfor silkemykt og skjermen fremstår veldig behagelig. Skarpe og fine farger og bra sortnivå. Veldig betryggende at telefonen er utstyrt med Gorilla glass som tåler et fall eller to.


Kjell Vidar: Bildet er sylskarp, enten du ser serier, spiller spill eller kun bruker den til å lese nyheter. Oppdateringsfrekvenser er også enestående.

Kamera

Regin:  Fargegjengivelsen oppleves ekte. Jeg likte spesielt godt at det var skikkelig optisk zoom. (70 mm og 105 mm). Ultravidvinkel-linsen fungerer også veldig bra. Kamera-appen oppleves ryddig og lettforståelig. Autoinnstillingen hjelper deg å ta perfekte bilder. Du kan også velge blant masse proinnstillinger i manuell modus om du er en mer erfaren fotograf. Dedikert utløserknapp er et stort pluss. Kamera filmer i 4k og har utrolig god bildestabilisering.

Kameraet ble et høydepunkt for meg! Bildene blir veldig naturtro og skarpe.

Regin Kroken

Kjell Vidar: Kameraet på Sony Xperia 5 III tar flotte bilder, med bra oppløsning og godt fokus. Kameraet er avansert, med mange justeringsmuligheter. Du kan for eksempel bestemme lukketid, lin

sestørrelse og om dy vil ha motivet eller bakgrunn i fokus.

Kameraet på denne telefonen er også helt supert i basic/automodus. Her er det bare å finne fram kamera og knipse i vei, kameraet gjør jobben for deg. Det som imponerer meg mest, er de sylskarpe bildene og måten kameraet fanger opp farger og motiv.

IMPONERER: Kjell Vidars eget bilde tatt med Xperia 5 III.

Batteri

Regin: Det store batteriet på 4500 mAh imponerer meg. Selv etter aktiv skjermbruk holder batteriet fint et stykke inn i neste dag. Hurtiglading gjør at batteriet fullades superraskt. Veldig greit med batteripleie-program. Det sørger for at batteriet opprettholder den gode kapasiteten.

Kjell Vidar:
Batterikapasiteten er veldig god! Jeg bruker telefonen min vel mye, batteriet holder lett en hel dag. I tillegg kan du raskt lade telefonen ved hjelp av hurtiglading. En stort pluss i boka, for min del.

Jeg opplever telefonen som utrolig rask. Alle oppgaver går uten heng eller tregheter. Man merker virkelig at den er utstyrt med en rask og fremtidsrettet prosessor.

Regin Kroken

Funksjoner

Regin: Telefonen er vanntett. Det er et kjempepluss når man bor på Vestlandet. Veldig fint med 3.5 mm plugg for tilkobling til lydprodukter.

Kjell Vidar: Jeg har hatt flere telefoner fra Sony, og liker brukergrensesnittet deres utrolig godt. Små endringer er alltid moro, men det er topp at de ikke gjør for mange og store endringer. Det gjør at jeg fort har blitt kjent med Xperia 5 III.

 

Terningkast


Regin:
Sony Xperia 5 III er en fullspekket toppmodell for de som ønsker seg en lommevennlig smarttelefon. Den skuffer ikke på noen områder – terningkast 6!

Kjell Vidar:
Telefonen er lekker! Designet er nydelig, brukergrensesnittet er flott, kameraet er veldig bra og batterikapasiteten er veldig bra. For meg er dette en klar 6-er.

 
 

Var denne siden nyttig?