Slik kan du spare penger med noen få enkle grep

Nå som prisene øker på mange varer og tjenester, kan det være lurt å undersøke om det er penger å spare på mobil- og TV-abonnementene dine.

TV, strømmetjenester, mobilabonnementer - listen av digitale tjenester vi betaler for blir stadig lengre.

Men vet du egentlig hvor mange ulike kontoer og abonnementer du og familien betaler for?

Hvis svaret er «tja», bør du ta en gjennomgang og få oversikt. Her kan det nemlig være penger å spare, noe som kan komme svært godt med i en tid hvor kostnadene øker på flere fronter samtidig.

Se hvordan du kan få mest ut av Telias tjenester – så blir hverdagen både enklere, rimeligere og mer oversiktlig.

Betalinger som går i glemmeboken

– Jeg har vært borti mange bankkunder som ikke legger merke til tjenester de betaler for før det har gått flere måneder eller nesten et år.

Det forteller Spareinfluencer Miram Faranso.

DELER TIPS: Gjennom Instagram deler sivilkøkonom-studenten sine tips til god privatøkonomi.

– Dette er rett og slett fordi man gjerne ikke trenger å godkjenne disse betalingene, og man får heller ikke en faktura tilsendt. Da er det fort at det går i glemmeboken.

Gjennom Instagram-kontoen @okonomi_studenten  deler hun tips og råd for å få pengene til å strekke litt lenger. Hun studerer siviløkonomi og jobber deltid i bank.

Hennes beste råd er å skrive ut en måneds kontoutskrift og gå gjennom transaksjon for transaksjon.

– Jeg tror mange vil bli overrasket over hvor mye de faktisk bruker på ting de ikke benytter.

Det er liten tvil om at det er penger å spare på å gå gjennom de digitale utgiftene dine.

Nedenfor får de Telias åtte beste råd for å få mer ut av pengene og tjenestene du betaler for.

1. Velg riktig mobilabonnement 

Her er vi alle forskjellige; noen trenger mye data og andre lite. Generelt bruker vi mobilen stadig mer på farta, og mobilkostnadene kan raskt skyte i været. Det kan være smart å sjekke hvor mye mobildata dere faktisk bruker og påse at dere har riktig abonnement til deres behov.

Ønsker dere å ha full fleksibilitet og full kontroll på mobilutgiftene er Telia X en perfekt løsning. Her får du ubegrenset bruk av data, og mobilregningen blir den samme hver måned – uavhengig av bruken.

ubegrenset_data_familie_600x400.jpg

UBEGRENSET DATA MED TELIA X: Ved å samle flere Telia X får du Familierabatt og du betaler kun 399,- i måneden for hvert ekstra abonnement.

Bruker du mobilen lite kan det lønne seg å velge et abonnement med lavere datamengde. Husk bare på at underholdningstjenester som strømming og sosiale medier fort kan spise opp datamengden. Må du ofte kjøpe ekstra datapakker kan det bli billigere å velge et abonnement med mer data isteden. 

2. Kutt kostnader ved å samle familiens mobilabonnement

I mange familier er det like mange mobiltelefoner som det er familiemedlemmer — med tilsvarende mange regninger som skal betales. Da er det lett å miste oversikt. Heldigvis er løsningen enkel. Hvis du samler familiens abonnementer på én regning hos Telia får du ikke bare bedre kontroll, du får også familierabatt. Ta utgangspunkt i den familien med størst databehov, og velg det samme abonnementet til alle til en redusert pris. 

3. Samle mobil, TV og internett og få mer

Har du mobilabonnement i Telia, kan du få flere fordeler med å samle flere tjenester hos oss. Og jo mer du samler, jo flere fordeler får du.

Samler du både mobil, tv og internett hos oss får du dobbel data eller dobbel hastighet på mobilen - hver måned, og 10 ekstra TV-poeng – samt at du får Surfegaranti, hvor du alltid vil ha nett med databoost. 

FÅ FORDELER MED Å SAMLE TJENESTER: Samler du mobil, TV og internett hos oss får du flere fordeler.

4. Kutt ned på antall strømmetjenester med å plukke og mikse i TV-pakken din

Med TV fra Telia sitter du på en godtepose av TV- og strømmeinnhold, og du kan velge blant over 100 kanaler og strømmetjenester. I tillegg kan du med vårt poengsystem velge inn strømmetjenester i din TV-pakke. Men visste du at du kan velge og vrake forskjellige strømmetjenester så ofte du vil? 

PLUKK OG MIKS: Bytt mellom hvilke strømmetjenester du vil ha i TV-pakken din, alt ettersom hva som passer deg og familien. 

I Valgmenyen kan du for eksempel velge inn HBO Max i TV-pakken din for å se en film, for så å bytte det ut med Viaplay etterpå. Smart, ikke sant?

5. Sett mobilt bredbånd i hvilemodus

Har du et mobilt bredbånd-abonnement som du kanskje ikke trenger en periode, men hvor det er praktisk å ha det raskt tilgjengelig igjen senere? I så fall kan du sette det i hvilemodus. Da betaler du kun 99,- i måneden i stedet for ordinær månedspris, og du får 2 GB data inkludert hver måned. Abonnementet kan stå i hvilemodus opptil 3 måneder av gangen, og du kan la det hvile når det passer deg og så ofte du vil. 

Hvilemodus kan du selv bestille ved å kontakte kundeservice.

PRAKTISK FOR INTERNETT PÅ HYTTA: Hytta står kanskje ubrukt i perioder i løpet av et år? Spar penger ved å redusere abonnementet i perioder du bruker lite data. 

6. Del ubrukt data med Data Sharing

Sitter du igjen med ekstra data ved slutten av måneden? Data Sharing lar deg enkelt dele den ubrukte dataen din med barna, kjæresten eller en venn i nøden – forutsatt at de har et mobilabonnement med fast datamengde eller et BARN-abonnement fra Telia. Å gi bort data gjør du enkelt og raskt i Telia-appen. 

7. Spar ubrukt data til senere

Noen måneder kan det være deilig å ha litt ekstra data, og med Data Rollover har du muligheten. Du kan nemlig enkelt ta med deg ubrukt data til neste måned – eller enda lengre om du vil. 

ALLTID KONTROLL PÅ FORBRUK OG KOSTNADER: Telia-appen gir deg god oversikt over mobilabonnementet ditt.  

Med Data Rollover kan du spare like mye data som du har inkludert i abonnementet ditt, og i Telia-appen får du full oversikt over hvor mye du har brukt. Data Rollover er inkludert i alle mobilabonnementene våre, med unntak av Telia X, som har ubegrenset med data inkludert. 

8. Kjøp brukt mobil dersom du skal bytte ut den gamle

På tide å bytte ut telefonen? Mobilen er en uunnværlig dings, og det er fort gjort å bruke mye penger på den. En splitter ny toppmodell kan raskt koste mellom 10 og 20 000 kroner. Et prisgunstig alternativ er våre LIKE FIN-modeller – brukte mobiler til en lavere pris, som alle har gjennomgått en streng kvalitetssjekk. Bra for lommeboka og bra for miljøet. 

Var denne siden nyttig?