Åpner dører med smart teknologi

Fremtiden er nøkkelfri, mener den norske startupen Unloc. De gjør mobilen til et digitalt nøkkelknippe – som funker med de fleste låsesystemer. 

– «Vipps for nøkler» liker vi å forklare det som. Med Unloc er det nemlig mulig å åpne dører fra mobilen, forklarer Krister Koen, som er Head of Product i det ferske selskapet.

I dag er det mange tjenester som er avhengig av sikre og gode adgangsløsninger. Fra bygningsdrift til hjemlevering og eldreomsorg. 

– Nøkler på avveie, koding av nøkkelkort og -brikker og administrering av nøkler, stjeler enormt med tid i mange bransjer og bedrifter. Slik trenger det jo ikke være, sier Koen. 

Unloc er en generisk app som fungerer med 30 elektroniske låsesystemer.  Appen fungerer for alle typer inngangsdører, garasjeporter, sykkelboder, vaskerom – og til og med postkasser.

NØKKELFRITT: Unloc-appen fungerer for alle typer inngangsdører, garasjeporter, sykkelboder, vaskerom – og til og med postkasser.

Du kan også dele nøkler med andre. For eksempel kan du gi vaskehjelpen eller håndverkeren nøkler som fungerer i et definert tidsrom.

Krister Koen, produktsjef, Unloc.

Et selskap med imponerende fart

Unloc er en av årets utvalgte i mentorprogrammet Telia Startup. Med mentorhjelp, tilgang til teknologi og deling av kunnskap ønsker Telia å hjelpe startups med å lykkes med sin virksomhet gjennom digitalisering.

– Telia har som ambisjon å bidra til å gjøre samfunnet enda litt bedre, ved å hjelpe flere til å realisere smarte idéer ved hjelp av nettverk, 5G og teknologi. Unloc er sånn sett en perfekt match for mentorprogrammet Telia Startup, sier Per Øyvind Kværner Hansen, mentor i Telia.

Gjennom Telia Startup får gründerbedriftene tildelt mentorer med ekspertise på deres felt. Av dem får de råd og hjelp om alt fra teknologi til forretningsutvikling og markedsføring.

MENTOR I TELIA STARTUP: Med mentorhjelp, tilgang til teknologi og deling av kunnskap ønsker Telia å hjelpe startups med å lykkes med sin virksomhet gjennom digitalisering. Her er mentor Per Øyvind Kværner Hansen.

Unloc er en gründerbedrift som har nådd langt og fått til enormt mye på egenhånd. Vi snuser nå på forretningsutvikling sammen, og vi er Telia er stolte over å ha et selskap med såpass mye vind i seilene under vingene. De er dyktige folk, rett og slett.

Per Øyvind Kværner Hansen, mentor, Telia

Koen og gründerne Kris Riise og August Flatby har allerede fått mye ut av mentorprogrammet.

– Det er utrolig spennende å samarbeide tett med en teknologigigant som Telia. Sammen utvikler vi spennende ideer og løsninger vi tror samfunnet trenger, sier han.

Samarbeider med låseselskapene

Seks år etter oppstarten i 2017 har det unge selskapet signert med kunder, som OBOS, USBL og Selvaag, samt boligbyggerlag i store byer som Trondheim og Bergen. På nyåret i 2023 inngikk de også en gigantavtale med en dansk kunde.

– Prosessen har vært lang og lærerik. Fra først å bygge et produkt fra scratch med hjelp av investorer, til deretter å jakte betalingsvillige kunder.

FREMTIDEN ER NØKKELFRI: Det mener produktsjef Krister Koen i Unloc. Selskapet står bak en smart mobilnøkkel som for alle typer inngangsdører, garasjeporter, sykkelboder, vaskerom – og til og med postkasser.

Da Unloc lanserte appen sin i 2017, opplevde de at flere av de store låseselskapene i markedet fryktet en ny konkurrent. Slik ble det ikke.

– Mange av selskapene er i dag nære og viktige samarbeidspartnere. Unloc lager ikke mobilnøkler som går dem i næringen, men vi har utviklet bindeleddet mellom låsesystem og bruker, sier Koen.

Nå har startupen god dialog og tette samarbeid med en rekke låselskaper, og Unloc-appen er en selvfølge å selge inn i pakken for flere av dem.

– Det er kjempegøy. Sammen blir vi enda bedre! Vi har virkelig fått fotfeste med produktet vårt, og både bransjen og kunden ser verdien av Unloc.

Dette er Telia Startup


  • Et mentorprogram for nye selskaper i vekst, som vil skalere sin forretning på kommunikasjonsteknologi.
  • Hver startup får sin egen mentorgruppe, som sikrer tett dialog og kompetanseutveksling med Telias fageksperter innen infrastruktur, tilkobling og teknologi.
  • Deltakerne får kostnadsfri tilgang til en rekke av Telias produkter og tjenester.
  • Som en del av programmet gjennomføres Venture 360. En strukturert og grundig gjennomgang utført av investoreksperter, for å identifisere styrker, svakheter og vekstmuligheter.
  • Bedriftene får i tillegg rådgivning fra programmets partnere; Startup Norway, Advokat Thommessen, kommunikasjonsbyrået TRY og Mars Brand Strategy.
  • Startupene må selv søke om plass i programmet, som strekker seg over syv måneder.

Var denne siden nyttig?