Sparte enormt med tid med Telia Kontroll

Det krevde sitt når Easee på et år skulle fikse mobiltelefon og få overført abonnement til 200 ansatte. IT-sjefen kom til Telia med et ønske om å forenkle prosessen. Det løste vi. 

– I fjor ansatte vi over 200 nye bare i Norge. Det er over 200 abonnementer som skal flyttes over og nye telefoner som skal kjøpes inn – du kan jo tenke deg hvor lang tid vi brukte, sier IT-sjef i Easee, Kjartan Tjessem Østrådt.

KREVENDE: 200 nyansettelser gjorde ting krevende for Easee, forteller Kjartan Tjessem Østrådt.

For det er ikke bare-bare å administrere de ansattes telefonbruk. Det må innhentes godkjenning for å overføre abonnementet til bedriften. Det må kanskje kjøpes inn ny telefon – og hvilke telefoner var det nå bedriften dekket igjen? Det stemmes på Idol og doneres penger til Røde Kors fra jobbens abonnement. Skjermer knuses, ørepropper mistes, og hvor ofte var det nå man kunne bytte til ny telefon?

Hele kostnadsbildet

– Vi prøvde å regne ut tidsbruken vår på alle de små oppgavene for flere hundre ansatte, men det ble så mye at vi ga opp – det tok for mye tid å regne ut, flirer Østrådt.

Løsningen for Easee var Telia Kontroll. Tjenesten automatiserer mange av prosessene, og lar de ansatte selv ta seg av flytting av abonnement og bestillinger.

DIGITALISERINGSPARTNER: Glenn André Handegård, Business Development & Sr. Sales Executive i Telia Enterprise, forklarer hvordan Telia Kostnadskontroll er et svært hjelpsomt verktøy for Easee.

– Vi er en digitaliseringspartner og er opptatt av å hjelpe kundene å effektivisere driften og også se hele kostnadsbildet gjennom verdikjeden. Det er ikke bare abonnementet eller utstyret som koster penger, en stor del av kostnaden er tiden som brukes på administrasjon. Vår jobb er å effektivisere dette og frigjøre tid for kunden. Det gjør Telia Kontroll, forklarer Glenn André Handegård, Business Development & Sr. Sales Executive i Telia Enterprise.

– Og det handler ikke bare om automatisering og forenkling av prosesser. Med Telia Kontroll får Easee full oversikt over alle mobiltelefoner, hvem de tilhører, når de ble byttet ut sist – alt de trenger å vite.

Glenn André Handegård, Business Development & Sr. Sales Executive i Telia Enterprise.

Automatisk og enkelt

Easee, som har vært Telia-kunde siden selskapets oppstart i 2018, er strålende fornøyd med løsningen. Alt de trenger å gjøre er å legge inn sine policyer i systemet, som rammene for hva bedriften dekker for ny telefon og abonnement, hvor ofte telefonen kan skiftes ut, og hvilken leder som skal stå for spesielle godkjenninger.

– Når Easee ansetter nye, får systemet automatisk beskjed. Da går det en sms til brukeren, som leder dem til en onboarding-side med nødvendig informasjon, forklarer Customer Development Manager i Telia Enterprise, Mathilde Pedersen.

FORKLARER: Mathilde Pedersen er Customer Development Manager i Telia Enterprise. Hun forklarer hvordan Telia Kontroll gir full oversikt over sitt mobilabonnement.

– I tillegg får de ansatte full oversikt over hvilke utgifter som har blitt trukket på mobilabonnementet, som føres som lønnstrekk hvis det er privat bruk. Hvis det er utgifter knyttet til jobben kan det søkes som utlegg, og går da automatisk til enkel godkjenning hos leder.

Customer Development Manager i Telia Enterprise, Mathilde Pedersen.

 

Når en ansatt slutter er det den samme enkle prosessen: De kan selv ordne med flyttingen av abonnementet, og verdien på telefonen blir automatisk regnet ut, slik at de kan velge om de vil kjøpe ut telefonen eller levere den tilbake.

Sparer tid og gir valgfrihet

– Vi er veldig fornøyde, og Telia har vært flinke på oppfølging og har hjulpet oss med å finne gode løsninger, roser Østrådt.

Han forteller at det har frigjort mye kapasitet for IT-avdelingen, og spart dem for mange spørsmål frem og tilbake om policy og godkjenninger.

– Telia Kontroll sparer oss for masse tid, både ved onboarding, drift, telefonbytte og offboarding. I tillegg blir det enklere for de ansatte og gir dem større valgfrihet. Det at de kan bestille det de ønsker selv, og enkelt dekke mellomlegget for dyrere modeller, abonnementer eller privat bruk, gir en verdifull fleksibilitet.

IT-sjef i Easee, Kjartan Tjessem Østrådt.

– Så nå er det bare for de ansatte å kjøre på med iPhone 14 Pro Max og stemme på favorittdeltakeren i Idol så mange ganger de vil, uten at vi trenger å legge oss borti det, ler Østrådt.

Var denne siden nyttig?