Telia
Enkelt forklart

Podcast

Teknologi gjort enkelt

Den teknologiske utviklingen suser av gårde, og nye ord, uttrykk og tjenester dukker opp hver dag. Hva skjer, og hvilke muligheter fører utviklingen med seg? Vi gir deg svaret, enkelt forklart.

7. Visste du at vi redder flere liv hver dag?
Når uhellet er ute og du ikke finner veien tilbake, kan faktisk mobiltelefonen være redningen, selv når du ikke har dekning. Teknologien heter triangulering og er med på å redde flere liv hver dag.

6. Hei hå, nå er det jul igjen og tid for svindel
Julegaveshopping på nett skaper et mulighetsrom de datakriminelle vet å utnytte. Med denne sjekklisten avslører du svindelen – før det er for sent.

5. Hvorfor du aldri skal oppgi bank-id over telefonen. Selv når de ringer fra banken!
Stadig flere blir rammet av cyberangrep, cybersvindel og cyberkriminalitet. Men hva er det egentlig, hvilke metoder brukes og hvordan kan du sikre deg mot slike angrep?

4. Visste du at du kan bli hacket gjennom alle dingsene du har hjemme? Eller via akvariet?
Stadig flere blir rammet av cyberangrep, cybersvindel og cyberkriminalitet. Men hva er det egentlig, hvilke metoder brukes og hvordan kan du sikre deg mot slike angrep?

3. En himmel full av satelitter. Er dette slutten på fiber?
Akkurat nå svever det rundt 4 000 satellitter rundt jorden på mindre enn to timer. Mannen bak de fleste av disse satellittene er ingen andre enn Elon Musk og hans selskap Starlink. Men hva gjør disse satellittene der egentlig, og hvilke muligheter gir det folk og bedrifter fremover?

2. Er passordet ditt en gavepakke til hackerne?
Enkle passord er en av de største sikkerhetstruslene for norske virksomheter. Her får du oppskriften på hvordan man lager passord som både er sikre og enkle å huske.

1. Appene overvåker oss. Burde vi lest app- vilkårene litt mer nøye?
Leser du gjennom vilkårene når du installerer en ny app? I så fall er du ganske unik. Hva skjer egentlig med all dataen vi gir fra oss? Hvorfor avinstallerer så mange Tik Tok, mens Facebook får bli? Og hvordan beskytter vi oss mot overvåking og misbruk av vår personlige data?