ForsidenBorettslagMange trenger et digitalt løft

Mange trenger et digitalt løft

Teknologi bringer oss sammen, og holder oss oppdatert – og underholdt. Men når digitale endringer skjer raskt, kan man fort bli hengende litt etter.

– 600 000 nordmenn er ikke-digitale. Det å ikke kunne bruke internett og digitale tjenester i dag, er nesten som å ikke kunne lese. Vi kan ikke ha et samfunn der over en halv million står igjen på perrongen, sier Camilla Forberg, merkevare- og markedsdirektør i Telia.

Digitalt utenforskap

Når du ikke får kjøpt bussbillett, hverken kontant, med kort, eller med busselskapets app, er ikke utestengelsen bare digital – den er total. Uten grunnleggende digital kompetanse strever mange med helt enkle ting, som å betale regninger i nettbanken, eller med å få med seg beskjeden om test av borettslagets brannvarslere på Facebook.

Elisabeth Bøe, markedssjef for fastnett i Telia Norge

Henger du ikke med digitalt, faller du utenfor. Og med den elleville farten digitaliseringen av samfunnet har, blir utenforskapet bare tydeligere – og mer alvorlig.

– Gjennom mer enn 50 år som samarbeidspartner for borettslag, har vi erfart at mange også trenger litt ekstra hjelp med å komme i gang digitalt når utstyret er på plass, sier Elisabeth Strømnes Bøe, markedssjef for fastnett. Denne høsten setter derfor Telia i gang et gratis nettopplæringskurs rettet mot beboere i borettslag, som har en avtale med Telia.

Kursdag med erfaringsutveksling

Nettopplæringskurset forener de som kan mye
med de som kan lite, til erfaringsutveksling. Arrangementene fasiliteres og gjennomføres av Telia, og rulles ut for fullt på nyåret.

– Vi stiller med opplæringsmateriell og dyktige folk som kan veilede innen blant annet bruk av e-post, nettbank og BankId, innlogging på Helsenorge, TV og internett, kommunens hjemmesider, lydbøker og apper. På NettOpp-kurs kan du spørre om hva du vil og får forklart alt du lurer på.

Meld din interesse

Ønsker du mer informasjon om nettopplæringskurs? Ta kontakt på mail: elisabeth.boe@telia.no

Var denne siden nyttig?