Utsikt fra Krona i Namsos, hvor vi ser en turgåer på vei opp mot toppen. Sjø og himmel i bakgrunnen.

Dette er 5G

Lynraskt nett for fremtiden! Trygt og stabilt for både gaming og hyttekontor.

Hos Telia får du

Et trygt nett du kan stole på

Mer om 5G

Vanlige spørsmål om 5G

For å få tilgang til Telia sitt 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien. Se alle 5G-telefonene her.

Flere av dagens abonnement hos Telia har 5G inkludert, uten ekstra kostnad, med mer kapasitet, høyere hastighet, raskere responstid og høyere nettverkskvalitet. Sjekk ut våre mobilabonnement, trådløst bredbånd og mobilt bredbånd med 5G.

Vi er alltid opptatt av å ha de beste tjenestene og produktene til konkurransedyktige priser, og vil hjelpe deg til å velge rett abonnement for å dekke dine behov. Vi jobber nå med å se på hvordan vi kan ta ut 5G til kundene og vil komme tilbake med mer informasjon så snart dette er klart. 

Det kommer hele tiden innovative, nye og spennende produkter som benytter seg av mobilnettet. Du har sannsynligvis en hel del av dem selv også! Alt fra smartklokker og pulsmålere til droner og sensorer. Dataforbruket vårt eksploderer! Samtidig blir kravene til stabilitet i nettet stadig større.

4G-nettet vil ikke kunne håndtere behovet vårt på sikt, og derfor er vi helt avhengig av det nye nettet for at vi skal kunne fortsette digitaliseringen — og kunne ta i bruk ny og banebrytende teknologi.

Vi skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett. Flere byer har allerede 5G og allerede har mer enn 8 av 10 nordmenn tilgang til 5G. Følg 5G-utbyggingen her.

Sammenlignet med 4G innebærer 5G mer hastighet og kapasitet for kundene. Men det er ikke alt. 5G har også minimal forsinkelse og klarer dessuten å håndtere flere oppkoblede enheter samtidig. Det åpner opp for helt nye bruksområder for bedrifter, industrier, viktige samfunnsfunksjoner og i våre privatliv.

Vi snakker om alt fra fjernstyrte og selvkjørende kjøretøy, til avanserte funksjoner og tjenester innenfor industri og helse til helt nye spillopplevelser på mobile enheter. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Utviklingen innen forskning, industri og næringsliv skjer lynraskt. Kravene til datakapasitet, fart og stabilitet blir dermed stadig større. Derfor trenger vi 5G. Samtidig er det viktig å understreke at 4G kommer til å sameksistere med 5G i lang tid fremover, og at 4G-teknologien fortsatt gir mange muligheter som vil øke kundeopplevelsen de neste årene.

Parallelt med 5G-utbyggingen vil Telia modernisere hele mobilnettet i Norge, noe som betyr at 4G-nettet og dekningen vil bli enda bedre. Telia jobber også kontinuerlig med å forbedre nettet og bygge nye basestasjoner der det er behov for det.

Dersom du er tilkoblet et fiber- eller hybridfibernett er du godt rustet når det kommer til hastighet og stabilitet, og 5G vil ikke erstatte denne teknologien/dette fastnettet. Derimot vil både 4G og 5G erstatte kobberbredbåndslinjer (ADSL) gjennom Trådløst bredbånd og mobilt bredbånd. Les mer om Trådløst bredbånd og mobilt bredbånd.

Ved siden av superrask internettforbindelse vil 5G-tilgang i hjemmet gjøre det mulig å for eksempel spille spill med flere spillere, helt uten forsinkelse. Alle som er aktive innen E-sport vet hvor viktig det er å vite nøyaktig hvor en motspiller befinner seg til enhver tid.
 
Les mer: Hele familien på nett — med 5 og trådløst bredbånd

Ja, 4G-routere støtter ikke 5G, så for å dra full nytte av den nye teknologien må du kjøpe en 5G-router. Nå kan du får både trådløst bredbånd og mobilt bredbånd med 5G-utstyr.

Du trenger ikke å bytte simkort. For å få tilgang til Telias 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien. 

All radioteknologi, som 4G og 5G, innebærer stråling. Men ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet er ikke strålingen helsefarlig så lenge nivåene er under de anbefalte grenseverdiene.

I Telia ligger vi alltid under de grenseverdiene som myndighetene har fastsatt. Vi er svært opptatt av å levere teknologi og tjenester som ikke skader menneskers helse eller ytre miljø. Når det kommer til 5G og stråling følger vi hele tiden retningslinjer, råd og referanseverdier fra myndighetene som evaluerer relevant forskning, utfører målinger og risikovurderinger. Les mer om 5G og stråling her. 

 

Var denne siden nyttig?