Feiret 375-årsjubileet over 5G-nettet

Da Posten Norge markerte 375-årsdagen sin, strømmet de jubileumsarrangementet direkte til alle sine ansatte. Med Telias 5G-nett gikk det knirkefritt. 

Få bedrifter kan skilte med en like lang og ærverdig historie som Posten Norge. Da de nylig fylte 375 år, markerte de bursdagen på en måte som viser at de også er blant de mest moderne bedriftene.

Ved hjelp av Telias 5G-nett strømmet de en direktesendt jubileumssending fra Østlandsterminalen i Lørenskog, Norges største postterminal. Slik kunne de 13 000 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Finland ta del i bursdagsfeiringen til det tradisjonsrike konsernet.

Produserer sendinger med 5G-ruter 

Ansvarlig for produksjonen var JCP, som er blant Nordens største eventbyråer.

Eksterne antenner på parkeringsplassen til Østlandsterminalen.
ANTENNER: Med eksterne antenner plassert utenfor terminalen, kombinert med Telias 5G-rutere, gikk produksjonen på skinner.

– Vi gikk tidlig til innkjøp av 5G-rutere, for å kunne produsere sendinger på eksterne lokasjoner der kablet nett ikke er tilgjengelig. I tillegg bruker vi 5G-ruteren som backup-nettverk i vårt mobile studio, forteller Are Stemshaug, leder for teknisk produksjon i JCP.

Under Posten-sendingen var det kablede nettverket reserveløsningen – men siden 5G-nettet leverte, ble det ikke nødvendig å ta i bruk. 

– Vi er veldig fornøyde med å bruke 5G i produksjonen vår. Vi liker å prøve ut nye løsninger, og akkurat nå leker vi oss med mulighetene 5G kan gi for trådløs kameraoverføring. 5G sørger for svært lav forsinkelse og høy hastighet – og vi gleder oss til å se hvor utviklingen går videre, sier Stemshaug. 

Høy hastighet overalt 

Posten Norge har flere ganger blitt kåret til landets mest innovative selskap, og har over mange år satset målrettet på innovasjon og ny teknologi. Da er det helt naturlig for dem å utnytte mulighetene som ligger i 5G-nettet – og det er mye mer enn bare livesendinger. 

Kvinnelig postbud leverer post i postkasse, i et landlig landskap med steingjerde. Postbilen står like ved.
MANGE MULIGHETER: Med mange ansatte på veiene, gir 5G-nettet mange fordeler og muligheter for Posten Norge.

– I dag gir 5G oss raskere tilgang på data, på en enklere måte. Mens vi for eksempel tidligere måtte legge frem kablet nettverk for å åpne en ny Post i Butikk, kan vi i dag løse dette ved hjelp av en mobilruter. Samtidig gjør det oss avhengige av nettilgang, påpeker Arne Erik Berntzen, CIO i Posten Norge. 

Portrettbilde av Arne Erik Bertnzen, IT-sjef i Posten Norge.
RASKERE OG ENKLERE: Arne Erik Berntzen, CIO i Posten Norge, fastslår at 5G gir konsernet en rekke fordeler.

Konsernet har valgt Telia som sin leverandør av all datakommunikasjon, telefoni og mobiltelefoni i hele Norden. I takt med at 5G rulles ut, vil mulighetene bli enda flere for post- og logistikkonsernet. 

– 5G gjør blant annet at våre ansatte ikke trenger å sitte på et kontor med høyhastighetsnett for å tilgang til store datamengder. For oss med mange sjåfører og biler, gir det mange fordeler og muligheter. 

 

Var denne siden nyttig?