IoT Solution Optimizer

Test LPWA-løsningen før du utvikler den

Bygg en digital tvilling av IoT-løsningen med noen få klikk. Da kan du teste hvordan ulike batterityper, moduler og protokoller vil påvirke ytelse og levetid for løsningen —før løsningen er produsert.
Bedrifter som går i gang med store IoT-løsninger går ofte gjennom lange og kostbare piloter før lansering.

Det har lett for å dukke opp feil, når det er så mange detaljer som skal vurderes:

  • Hvilke moduler, protokoller og batterier skal benyttes?
  • Hvordan vil miljøfaktorer og meldingsfrekvens påvirke levetiden?
  • Hvordan vil applikasjonene prestere på det aktuelle mobilnettet?
  • Og viktigst av alt, hvordan kan jeg optimalisere tjenestedesignet?

Telia IoT Solution Optimizer er en raskere og rimeligere måte å teste på, ved å lage en digital tvilling av tjenesten du skal etablere. På få minutter kan du se hvordan modellen fungerer. Modellen kan skreddersys din løsning, eller du kan prøve en standard IoT-løsning som allerede eksisterer. Med en enkel steg-for-steg fremgangsmåte, får du en analyse av ytelsen — og forslag for hvordan du kan optimalisere ytterligere for ditt bruksområde. Telia IoT Solution Optimizer støtter NB-IoT og LTE-M.

Derfor trenger du verktøyet

 

Forleng batterilevetid — Optimaliser både hardware og software konfigurasjoner.

Spar tid — Med en rekke adferds- og ytelsesdata kan IoT løsninger simuleres på få minutter.

Minimer risiko — Analyse av ytelsesparametere og risikoindikatorer sikrer en fullt fungerende løsning.

Få kunnskap og teknisk ekspertise — Få tilgang til et omfattende IoT oppslagsverk, som forklarer det du trenger å vite for å ta gode avgjørelser når du designer din løsning.

TC

Tilgang til et unikt økosystem — Industriens største database med sertifiserte partnere, og IoT- og nettverksfunksjoner, som for eksempel protokoller.

Skalerbart og sikkert — Geo-redundancy for høy tilgjengelighet og mikroservice arkitektur, sikrer god stabilitet i løsningen. Svarer til kravene om EU-GDRP og EU data suverenitet.

Hvorfor er batterilevetid så viktig?

Det nye Low Power Wide Area-nettverket muliggjør mer avanserte bruksområder for IoT enn tidligere. Som for eksempel å installere IoT-enheter dypt under bakken eller områder som er vanskelig å nå. Eller ved å koble sammen et stort antall enheter. Når IoT-løsningen først er installert, trenger du hverken bruke tid eller penger på å skifte batterier. Og jo lenger IoT-løsningen skal drives, dess mer økonomisk bærekraftig blir regnestykket.

Men det er mange hindringer på veien. Valget av batteri bør gjøres med omhu, da miljøet de skal stå i kan ha stor påvirkning på batteriytelse og levetid. Du må vurdere faktorer som temperatur og spenningsbrudd, bare for å nevne noen. IoT Solution Optimizer tar hensyn til dette, og hjelper deg å ta velbegrunnede valg på kort tid.

Effektive protokoller

Målet med NB-IoT er at enhetene kan sende små mengder data på et gitt tidsintervall og ellers være i hvilemodus. Du er avhengig av å benytte riktige protokoller for å sikre at enhetene ikke sender oftere enn nødvendig.

Valg av protokoll har betydning for antall meldinger som sendes ut fra enhetene, støttende funksjoners kapabilitet og kommunikasjon med skytjenesten. Du må optimalisere IoT-løsninger for å unngå å tappe batteriet og blokkere nettverket.

Vår IoT Solution Optimizer hjelper deg å definere den mest effektive profilen for ditt NB-IoT-nettverk og din teknologi.