Slik forbereder du bedriften før ferien

Med disse enkle tipsene kan du logge av med lave skuldre, og vite at både ansatte og kunder er ivaretatt. 

Det er ikke nødvendigvis slik at kundene slutter å ringe, selv om julefreden senker seg. For de ansatte er innspurten travel, og mange har behov for fleksibilitet for å komme i mål. Det skaper utfordringer, men heldigvis finnes det gode digitale løsninger som bidrar til å dempe julestresset. Her er sjekklisten for bedriften din før julen:

1. Smart endring av åpningstidene

Vi går straks inn i feriemodus med kortere dager. Det er enkelt å endre åpningstider i Telia Bedriftsnett. Det lureste er å bruke valget “legge til i unntak”. Da trenger du ikke huske å endre noe når du er tilbake på jobb i januar, når du har andre ting å tenke på. 

2. Les inn ny talemelding

Har dere husket å endre talemelding for julen? Her kan dere dele nye åpningstider og annen praktisk informasjon for julen med alle som skal ha tak i dere.

3. Fordel ansvaret for maks avslapning

Sørg for tydelig ansvarsfordeling blant kollegaer og ansatte før dere ønsker hverandre god jul. Hvem svarer på telefoner, mailer og bedriftens sosiale medier til hvilke tider?  

4. Legg til rette for hyttekontor

Kanskje skal julen feires til fjells, og ansattes barn står klare og tripper for å komme av gårde. Det er mye som stjeler fokus fra innspurten på jobben. Med fleksible rammer hjelper du de ansatte å få endene til å møtes. Med 5G fra Telia kan de jobbe over mobilnettet uansett hvor de tilbringer julen, med solid dekning på populære ski- og hyttedestinasjoner.  

Visste du at...

... du kan stenge lyden av svigers og kranglende barn ute? iPhone har en genial funksjon. Med «Aktiv støyreduksjon og lydfremheving» blir det enklere å ta jobbsamtaler utenfor kontoret.

5. Sørg for nok data til de ansatte

Etter juleselskapet, eller på sene og late morgener, er det deilig å slappe av, surfe og se på favorittserien. Da er det viktig med nok data. De ansatte kan selv kjøpe ekstra data eller en Data Boost og betale med Vipps. Det gjøres enkelt i Telia-appen.

SMÅ GLEDER: Det er enkelt å dele data fra mobilen med barna. Foto: Getty.

6. Trygg på nett

I de hektiske ukene før jul, kan mange bli svindlet av en SMS som tilsynelatende er en hentemelding fra Posten. Metodene til svindlerne blir stadig mer avanserte, så det kan være fint å minne alle i bedriften på å ikke klikke på mistenkelige lenker. Svindlere kan også ringe deg opp, eller kontakte deg på sosiale medier. Gi aldri fra deg Bank-ID eller andre personopplysninger på telefon eller meldinger. 

7. Nyttårsshopping

Snart begynner romjulssalget, og med mange røde dager er det lett å ty til nettshopping. Alle elsker et godt tilbud, men hvis tilbudet er for godt til å være sant er det grunn til å stoppe opp. Kast et ekstra blikk på nettadressen. Har du fulgt en lenke, kan det være greit å gå inn på nettbutikkens forside og se at du finner igjen tilbudet. Er det en nettbutikk du aldri har hørt om, så sjekk gjerne anmeldelser.

Tips!

Oppdater deg på teknologi

Når du har fått nok av klissete julefilmer, kan du fylle på med kunnskap om teknologi – forklart på en enkel måte. Sjekk ut podkasten Telia – Enkelt forklart, der dyktige eksperter snakker om alt fra cybersikkerhet til Musks satelitter.

Var denne siden nyttig?