Slik moderniserer de byggebransjen

Fra robothunder og droner til sømløs konnektivitet på byggeplassene. Entreprenørselskapet NCC baner vei for digitalisering innen bygg og anlegg.

Hvordan kan digitaliseringen skape en tryggere, mer bærekraftige og kostnadseffektive byggebransje? Blant aktørene som leder an utviklingen er NCC, et av Nordens ledende entreprenørselskaper. Her jobber teknologer og utviklere aktivt med flere spennende digitale initiativ. Som å lage digitale modeller av hele byggeprosjekter, bruke av droner og robothunder for å komme til i utilgjengelige rom, og skape digitale beskyttelsesbarrierer ved hjelp av kunstig intelligens.

– Ny teknologi skaper enormt spennende muligheter for byggebransjen, og her føles det virkelig som NCC baner vei, sier Tobias Larsson, ansvarlig for Telias bedriftsmarked i Sverige.

– De utvikler målrettet nye digitale løsninger for å løse reelle utfordringer i hverdagen!

Som leverandør av både datakom og IT til NCC, sikrer Telia som totalleverandør for at alt ligger til rette for innovasjon. Avtalen inkluderer kommunikasjonstjenester og datanettverk i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

– Jeg er stolt og ydmyk over tilliten vi nå har fått fra NCC til å forvalte og utvikle en så viktig del av deres digitale infrastruktur – og bidra til en bedre sammenkoblet virksomhet.

Tobias Larsson, ansvarlig for Telias bedriftsmarked i Sverige.

Moderne byggeplasser

Robothunder som inspiserer byggeplassen er spennende, men minst like viktig for en effektiv arbeidsdag er sømløs tilgang til informasjon og data. For NCC har dette vært høyt prioritert, for at de ansatte skulle kunne jobbe smart via enkle verktøy i mobile enheter.

– I NCC skal vi alltid kunne ha umiddelbar og rask tilgang til våre systemer og våre data, forteller Kari Kulotie, informasjonssjef i NCC.

SPENNENDE MULIGHETER: Ny teknologi skaper enormt spennende muligheter for byggebransjen. Sammen med Telia skal nå NCC modernisere og effektivisere bransjen.

Med 12500 ansatte, mange av dem spredt rundt på stadig nye byggeplasser i hele Norden, har det vært en utfordring.

– Med Telia vil bestilling og levering av nettverk til byggeplassene våre være enklere og mer forutsigbart enn i dag.

Kari Kulotie, informasjonssjef i NCC.

Med Telia som digitaliseringspartner får NCC alt de trenger på ett sted. Fra mobiltelefoni til de mange ansatte, med den skybaserte kommunikasjonsløsninger Telia Touchpoint Plus, til leverandre av drift og utvikling av sentrale og lokale datanettverk – med de aller nyeste teknologistandardene. 

Skalerbart, kostnadseffektivt og fleksibelt. Akkurat slik NCC trenger, for å vokse og utvikle seg med nye systemer og digitale tjenester i hele virksomheten. Dét hadde ikke vært mulig med mange ulike leverandører, men krevde én partner som kunne ta en helhetlig tilnærming. 

Var denne siden nyttig?