Utfordringen

Viktigere enn teknologi er menneskene som skal bruke den. Derfor er vår ambisjon å alltid være tett på, og hjelpe virksomheter med å forstå teknologien og utnytte mulighetene den gir – på deres betingelser. Vi skal bidra til at smarte tanker og ideer får utfolde seg, uansett hva de er og hvor de er.

Oppstartsselskap trenger gode hjelpere å veien, enten det er for å utforske potensialet i egen forretningside, utnytte mulighetene med ny teknologi eller skalere virksomheten. Telia støtter startups som vil gjøre en forskjell og skape verdi for samfunnet ved hjelp av kommunikasjonsteknologi. Vårt mentorprogram er for dere som har tydelige idéer dere vil realisere, det er god timing i markedet og dere har god gjennomføringsevne med riktig bemanning.

Like viktig, ønsker vi å være tett på menneskene bak startupene. Vi skal støtte morgendagens bedrifter, utfordre og lære hvordan de bruker vår teknologi på nye måter.

Om programmet

Mentorprogrammet er for nye selskap i vekst som vil skalere sine forretningsideer på kommunikasjonsteknologi. Programmet strekker seg over 12 måneder, og bedrifter som blir med, får kostnadsfri tilgang til en rekke av Telias produkter og tjenester, samt at vi byr på vår kompetanse fra mange av våre fagfelt. Som for eksempel infrastruktur, tilkobling og teknologisk kompetanse, veiledning på finansielle løsninger, logistikk, salg og markedsføring. Dette er en god mulighet til å bygge partnerskap med et stort, etablert selskap som er ivrige på å lære og på å hjelpe din virksomhet med å vokse.

Vi tilbyr

Vi tilbyr et partnerskap hvor vi kan lære av og utvikle hverandre. Vi skal samarbeidet og bidra med vår kompetanse, vårt nettverk og våre tjenester. Vi skal identifisere utfordringer og hjelpe til med å dine mål for virksomheten. Vi vil at dere skal vokse og lykkes. Vi bidrar med følgende: 

 • Tjenester som bidra til en effektiv hverdag og skalering: IoT-nettverk, mobilabonnement, fiber eller annen tilkobling til kontor, Bedriftsnett mv.
 • Telia Labs: Dere får fri tilgang til våre miljøer hvor dere kan teste og utvikle egne produkter og tjenester på vår nyeste teknologi.
 • Mentorer i Telia og Startup Norway: Dere får tilgang til ekspertise på ulike fagfelt i vår egen organisasjon og hos vår partner Startup Norway.
 • Strategiske initiativ: Vi inviterer dere med på strategiske initiativ hvor vi tester ut mulighetene og kommersielle tjenester med ny teknologi.
 • Markedsføring: Vi deler erfaringer fra vårt samarbeid og deres historier med markedet.

Se våre produktsider for detaljert beskrivelse av produkter og tjenester. Alle abonnement og tjenester blir automatisk overført til standard forretningsavtale når programmets varighet er over. 

Spilleregler

Vi søker startups som er villig til å dele, utfordre oss og lære med oss. 

Vi vil at din virksomhet skal lykkes. Skal vi kunne løse komplekse utfordringer sammen, må vårt samarbeid være basert på åpenhet. Vi har derfor definert noen spilleregler som vi mener må ligge til grunn for vårt samarbeid:

 1. Vi starter ikke et samarbeid for å bli en konkurrent
 2. Vi deler innsikt og erfaringer, men ikke hemmeligheter
 3. Vi ber om lov før vi deler informasjon som er sensitiv
 4. Vi sier ikke ja til alt, men vi holder det vi lover
 5. Vi sier nei hvis vi mener at forventningene er urealistiske
 6. Vi sier ifra om interessekonflikter så snart vi ser dem

Andre muligheter

Bli kjent med noen av de andre startupene vi har jobbet med i de senere årene: EfferaFinisterraStalkIT, Unacast og Seaber.

Nysgjerrig på hvordan vi jobber med IoT og digitalisering? Les mer her.

Hvordan bli en del av mentorprogrammet

Startups som møter disse kriteriene kan søke:

 • Din forretningsidé kan skalere på kommunikasjonsteknologi
 • Må være drevet at formål om å skape verdi for mennesker og samfunn
 • Må være yngre enn fem år
 • Færre enn 20 ansatte
 • Virksomheten må ha norsk organisasjonsnummer
 • Du ønsker å utforske og utvikle mulighetene med en entusiastisk gjeng fra Telia

Søknadsfrist for kommende års mentorprogram har nå gått ut. Vi åpner for nye søknader til mentorprogrammet 2022, juni 2021.

For mer informasjon, kontakt: 

Kenny Hognestad

Charlotte Heyerdahl

Fortell meg mer

Fyll ut skjema og vi vil sende deg mer informasjon om Telia Startup.