Familie på båt
PÅ NETT: For Leonora og Abel var det en stor bonus å få internett på båten.

Slik fikser familien internett i båten

Med et av verdens beste mobilnett, er det ingen grunn til å ikke ha internett også i båten! Et mobilt bredbåndsabonnement med en 4G-ruter sørger for bra nett overalt, slik at dere kan kose dere med musikk og serier på sommerens båtturer.

— Vi har kjøpt båt i år. Målet er å komme oss ut på små eventyr med barna. Vi har planer om å pakke med oss telt og hengekøyer og få til noen overnattinger ute på øyene, sier Rikke Mæhle.

Hun er samboer med Roger, og bonusmamma til Leonora (11) og Abel (14).

— Barna, og spesielt eldstemann, er opptatt av tilgang på godt internett når vi skal på båttur, så det har vi lovet å fikse. Jeg synes det er fint selv og; at vi kan strømme musikk, svare på noen jobbmail eller se en episode av favorittserien i teltet om kvelden, sier Rikke.

Familie som står ute på båthavna

FORNØYDE: Med nett i båten tror Rikke og Roger det blir lettere å få med barna på overnattingsturer.

Med mobilt bredbånd får du en perfekt løsning for wifi båten, enten det er en liten badebåt eller en større seilbåt. Med en mobil ruter du kan ta med deg hvor som helst, også når du ikke er i båten, så klart. Slik er mobilt bredbånd en fleksibel løsning for sommerferien. Alt du trenger er et SIM-kort i ruteren, med et abonnement som passer ditt forbruk. 

Hos Telia får du rutere som kan brukes på steder uten stikkontakt. Disse har god batteritid og kan lades via en powerbank. Du er altså ikke avhengig av strømtilgang for å benytte mobilt bredbånd på tur.

— Vi har i tillegg strømuttak i båten, så vi kan lade ruteren der. For vår del er dette helt genialt, sier Rikke.

Sjekk dekningen der du skal på båttur

Når du skal på båttur er det lurt å sjekke om du har dekning i områdene du skal være. Telia har et av verdens beste mobilnett, og vi både oppgraderer 4G og bygger ut 5G i hele landet. Se Telias dekningskart her

Telia_internett-baten_familie_600x800.jpg

FILMKVELD I TELTET: Med internett ser Rikke og Roger frem til å kunne se en film eller serie på overnattingstur.

Hvor mye data trenger du til båtturen?

Bruker du stort sett nettet til å lese nettaviser, sjekke mail og sosiale medier, trenger du neppe en stor datapakke. Sjekk hva du bruker mobildata på her. Velger du derimot et internettabonnement med 50 GB eller mer, går du aldri tom for data, og kan strømme så mye film, musikk og serier du vil.

Etter at du når taket, kan du fortsette å bruke nettet – med litt lavere fart. Skulle du trenge full fart, kan du når som helst kjøpe ekstra datapakker gjennom Telia-appen.

Tips! Spar data ved å sette spillelister, serier og filmer i offline-modus (for eksempel på Spotify og Netflix), eller ved å redusere lyd- eller strømmekvaliteten.

Var denne siden nyttig?