ForsidenInternettInternett i bilen — redningen for turen
Barn ser på iPad i bil

Internett i bilen - redningen for familieturen

Skal du på biltur? Med mobilt bredbånd blir det god stemning i baksetet og reisen går lekende lett.

Enten du skal kjøre Norge på langs eller bare en langtur til hytta, så kan det å ha internett i bilen gjøre turen både kortere og morsommere.

Gutt i baksetet med ipad
TIL ALLE ENHETER: Med en liten dings kan både barnas nettbrett og mammas pc kobles til.

Det kan jo bli slitsomt og kjedelig for både store og små å kjøre langt og lenge. For mange familier er iPaden selvskreven på lange turer. Og for å få en helt sømløs opplevelse, gjør du lurt i å skaffe deg wifi i bilen.

Da kan du nemlig komme deg på nett overalt. Hos Telia får du mobile bredbåndsrutere som kan brukes på steder uten stikkontakt – helt perfekt i bilen. Og du kan ta den med deg hvor enn du skal! Disse har god batteritid og kan lades via powerbank.

Sjekk dekningen der du skal

Telia har et av verdens beste mobilnett, og vi oppgraderer 4G og bygger ut 5G i hele landet. Når du drar på biltur og utflukter, kan det likevel være lurt å sjekke om du har dekning i områdene du skal være. 

Hvor mye data trenger du til bilturen?

Velger du et internettabonnement med 50 GB eller mer, går du aldri tom for data, og kan strømme så mye film, musikk og serier du vil. Etter at du når taket, kan du fortsette å bruke nettet – med litt lavere fart. Skulle du trenge full fart, kan du når som helst kjøpe ekstra datapakker. Sjekk hva du faktisk bruker mobildata på her. 

Gutt i baksetet med ipad

STEMNING I BAKSETE: Bilturen kan bli lang for de minste, og da kan litt underholdninng på nettbrettet komme godt med.

Tips! Spar data ved å sette spillelister, serier og filmer i offline-modus (for eksempel på Spotify og Netflix), eller ved å redusere lyd- eller strømmekvaliteten.

Med wifi i bilen kan man dra i gang morsomme leker

Det kan være godt med en pause fra skjermen, selv når man sitter i bilen. Kanskje kan dere høre på en spennende lydbok sammen, eller lære morsomme fakta i podcasten Fortell meg om!

Eller hva med å invitere til felles lek? Bilbingo er en klassiker! Og med Roadtrip Bingo blir det morsommere og litt mer moderne. Også er det jo heller ikke så dumt at denne leken får de små til å kikke litt ut av vinduene, og ikke bare ned på skjermen.

Eller hva med en spørrelek? Quiz er alltid gøy – og kan med litt tilpasninger engasjere både liten og stor. Får vinneren en is på bensinstasjonen? Eller kanskje alle! Lett blanding – quiz for alle er vårt forslag til bilens quizgeneral.

Sist oppdatert: 18. januar 2023

Var denne siden nyttig?