Barn i campingvogn
PRAKTISK: Med mobilt bredbånd kan flere enheter koble seg på internett samtidig. I tillegg blir hele familiens dataforbruk samlet på ett sted.

Slik får du internett i bobilen og campingvogna

Klar for herlig norsk sommer og campingferie? Med mobilt bredbånd kan du få wifi i bobilen og campingvognen, og som du kan ta med deg på tur.

Nordmenn fikk virkelig øynene opp for campinglivet og Norgesferie i fjor. Faktisk var det 6,4 millioner norske camping-overnattinger i 2020. Og det er ikke noe som tilsier at vi kommer til å dra på færre campingturer i år.

Barn sitter ute

INTERNETT OVERALT: Med mobilt bredbånd fra Telia, får du internett uansett hvor du er.

- Jeg har vært på campingferier hver sommer siden jeg var liten, og jeg elsker det! Ferietradisjonen er videreført til mine egne barn, og de er minst like glade i campinglivet som moren sin, sier Silje Fønhus.

Men lange dager utendørs, selv i strålende sol om du er riktig heldig, krever sitt. Silje opplever at tvillingene Sigurd og Sondre ofte har behov for en pause midt på dagen, eller en rolig stund om kvelden. I tillegg kan dagene bli seige når været ikke spiller helt på lag. Da er stabilt internett kjekt å ha.

- Både voksne og barn synes det er deilig å roe ned med favorittserien, eller en god film, selv på campingferie. Ikke noe er mer irriterende enn å bruke delt internett på mobilen, som hakker og sinker avspillingen, sier hun.

Mobil bredbåndsruter gir internett i bobilen og campingvogna

Det er slett ingen grunn til å ta til takke med dårlig internett på campingen. Med en mobil brebåndsruter kan du ta med deg raskt og sømløst internett overalt. Alt du trenger å gjøre er å plugge den i en stikkontakt, sette inn SIM-kort og skru på ruteren — og du har nett i løpet av få minutter.

Vil du være enda mer mobil, finnes det også rutere som ikke krever en stikkontakt. Perfekt om du er på tur i bobilen.

Ruter inne

CAMPING-GUTTER:Tvillingene Sigurd og Sondre har tilbrakt alle sine somre på camping. Mellom lek og bading er iPaden god å ha.

Noen mener det kan holde med mobilen, men har du svake signaler på smarttelefonen din, vil du få sterkere signaler gjennom 4G-ruteren. Velger du i tillegg et internett-abonnement med 50 GB eller mer, slipper du å bekymre deg for mobildata. Vet du egentlig hva du bruker mobildata på? Se hvor mange GB du faktisk trenger her.

 

Familie sitter ute på campingen med internett

FAMILIETID: Det er godt med en pause fra sola i mammas armkrok med en morsom film.

Tips: Sjekk dekningen der du er! Når du drar på campingferie, er det lurt å sjekke om du har dekning i områdene du skal være. Her kan du sjekke ut Telias dekningskart, slik at du full oversikt over dekningen der du er.

Var denne siden nyttig?