Gjør-det-selv

Oppkobling av ekstender(e)

Her følger instruksjoner for deg som skal koble opp ekstender (Airties 4960) til din Smart WiFi ruter. 

Steg 1. Sjekk at du har alt du trenger

Sjekk at alle delene fulgte med i esken før du går i gang med oppkoblingen. Har du bestilt flere ekstendere skal du ha én strømkabel og én nettverkskabel per ekstender.

I utgangspunktet trenger du ikke nettverkskabelen. Ekstenderen skal kunne finne WiFi-nettet ditt trådløst, kun ved å koble den til strøm. Alternativ oppkobling med nettverkskabel finner du lenger ned. 

Steg 2. Finn beste plassering

Plasser ekstenderen en plass mellom der du har god WiFi-dekning og der du har dårlig WiFi-dekning, typisk mellom 6-13 meter fra ruteren og/eller andre ekstendere. 

Både ekstenderen og ruteren bør stå høyt og fritt, uten store hindringer i nærheten. Unngå å plassere dem inntil TV, i nærheten av en høyttaler eller inne i et skap eller en skuff. Dette er viktig for at du skal få best og mest mulig stabile signaler. 

Steg 3. Slå på ekstenderen

.1 Koble ekstenderen til strøm

Koble ekstenderen med strømkabelen til et strømuttak. Pass på at at strømkabelen sitter godt i begge ender. 

 

3.2 Slå på ekstenderen

Slå på ekstenderen ved å trykke på power-knappen bak.

 

3.3 Sjekk at lampen lyser

Vent til lampen foran på ekstenderen lyser grønt, dette kan ta inntil 3 minutter. Ferdig!

 

Dersom lampen foran på ekstenderen ikke lyser grønt kan det være at ekstenderen din ikke klarer å koble seg på WiFi-nettverket ditt.

1. Sjekk først at ruteren din er slått på og koblet til nett. 

2. Er ruteren ok kan det være at du har plassert ekstenderen din for langt unna ruteren, så den mottar for svake eller ingen signaler. 

Da anbefaler vi at du kobler ekstenderen til ruteren med den medfølgende nettverkskabelen, i den gule LAN-porten begge steder. Se illustrasjonen som passer din Smart WiFi ruter: nr 1 (F1) eller nr 2 (C1).

Deretter gjentar du stegene i følgende rekkefølge: 

Steg 3: Koble ekstenderen til strøm og slå den på. Sjekk at lampen foran lyser grønt mens nettverkskabelen fortsatt er koblet til.

Steg 2: Trekk så ut strømkabelen og nettverkskabelen på ekstenderen, og plasser den der du vil ha den. Husk å ikke plassere den for langt unna ruteren.

Steg 3: Koble ekstenderen til strøm igjen på ny plassering og slå den på. Sjekk at lampen foran lyser grønt. Nå som ekstenderen allerede fått kontakt med ruteren din, bør det fungere.

Da gjentar du prosessen på alle: plasser hver ekstender der du ønsker, koble til strøm, slå på og vent til lampen foran på hver ekstender lyser grønt. Enkelt og greit. 

 

Vi håper oppkoblingen det gikk fint. Har du noen spørsmål, kan du kontakte oss.

Skal du koble opp noe mer?

Gi oss gjerne tilbakemelding på hva du synes om denne veilederen under. 

Var denne veiledningen nyttig?

Rangér denne veilederen, på en skala fra 1 til 5, der 5 er best. Vi setter pris på din tilbakemelding!