Gjør-det-selv

Oppkobling av antenne for Trådløst Bredbånd

Her følger instruksjoner for deg som skal koble opp antenne til Trådløst Bredbånd selv. Se vår instruksjonsvideo eller følg steg-for-steg veiledningen under. Skal du koble opp mer utstyr finner du også veiledning for dette under. 

Steg 1 . Sjekk at du har alt du trenger

Sjekk at alle delene fulgte med i esken før du går i gang med oppkoblingen.

(Nettverkskabelen trenger du ikke til denne oppkoblingen. Den ligger med i esken slik at du har en ekstra til oppkobling av annet utstyr etterpå. Klistremerket følger med fra Nokia, informasjonen på dette trenger du ikke benytte).

2. Gjør klar antennen

2.1. Sett inn SIM-kort

Løsne skruen på lokket over SIM-kort holderen. Plasser SIM-kortet i kortholderen. Trykk forsiktig kortholderen inn i antennen igjen og skru på plass lokket.

 

2.2 Koble til strøm

Koble den flate kabelen som sitter i antennen til strømforsyningens POE-uttak, og koble strømforsyningen til strøm.  

 

2.3 Slå på antennen

Under oppstarten vil den grønne lampen begynne å blinke. Når den er ferdig vil lampen enten bli grønn, gul eller rød, avhengig av signalstyrke.

Steg 3. Finn den beste plasseringen

Sjekk SMSen vi har sendt deg, med anbefalt himmelretning for antennen, (nord, øst, sør, vest, spesifisert med grader). Bruk gjerne kompass du har på mobilen (alternativt last ned for iOS og Android). Åpne vinduet som er nærmest anbefalt plassering, stå nært inntil vinduet og trykk på 'Test'-knappen på baksiden av antennen.

Har du ikke mottatt SMS fra oss? Hold antennen inntil et av vinduene i huset og sjekk signalet ved å trykke på "Test"-knappen. Lyser det rødt kan du forsøke et annet vindu.

 

Bytt plassering om nødvendig

Dersom lampen mot formodning er rød eller blinker rødt så er signalet for svakt. Flytt antennen til et annet vindu i nærheten og test igjen, for å se om det gir bedre signal. 

Steg 4. Velg montering

Velg hvor du ønsker å montere antennen - enten på utsiden av vinduet eller på ytterveggen. NB! Det er viktig at du plasserer antennen på utsiden av boligen. Her er signalene sterkest. Plasserer du antennen på innsiden av boligen vil vinduet redusere dekningen og kvaliteten på nettverket ditt betraktelig. 

Skal du koble opp mer?

Vi håper oppkoblingen det gikk fint og at du er klar til å gå videre med Smart WiFi ruter. Har du noen spørsmål, kan du kontakte oss.

Gi oss gjerne tilbakemelding på hva du synes om denne veilederen under. 

Var denne veiledningen nyttig?

Rangér denne veilederen, på en skala fra 1 til 5, der 5 er best. Vi setter pris på din tilbakemelding!