ForsidenKundeserviceMobilInnholdstjenester

Strex betaling

Strex betaling gjelder innholdstjenester eller varer som du bestiller via SMS og betaler for via fakturaen fra oss.

Strex er Norges eneste 100 prosent mobile betalingsløsning, tilgjengelig for alle som har en mobiltelefon – uansett type telefon og mobilabonnement.

Betal varer og tjenester med Strex

Strex betaling gjelder innholdstjenester eller varer som du bestiller via SMS, samt samtaler til Teletorg (820-829 xx xxx).

Strex illustrasjon

Det kan være nummersøk, stemmeavgivning via mobil, TV-aksjonen og andre donasjoner, parkering, handel av brus/snop i automater, billettkjøp, kjøp i Google Play, er eksempler på innholdstjenester.

Noen bestillinger gjør at du får abonnement på en tjeneste, hvor du mottar meldinger som du belastes for. I så fall skal du alltid få informasjon i hver melding du mottar, om hvordan du kan stoppe tjenesten.

Hva er det jeg betaler for?

Hvis du har blitt fakturert for varer og tjenester (Strex betaling), og lurer på hva det gjelder, så kan du logge deg inn på Strex.no og sjekke alle dine transaksjoner.

Du kan også ta kontakt med oss hvis du ønsker hjelp til å kontakte en leverandør av innholdstjenester, eller hvis du ønsker å klage på en tjeneste.

Stoppe eller sperre Strex betaling / innholdstjenester

  • Stopp – noen innholdstjenester fungerer som abonnement. Dersom du har en slik løpende tjeneste, og vil stoppe den, send kodeord STOPP til kortnummeret for tjenesten det gjelder.
  • Sperre for Strex betaling (innholdstjenester): Du kan sperre innholdstjenester helt, eller sette en beløpsgrense per måned om du vil. Dette gjør du på Min Side (se "Sperrer for "Strex betaling", eller ved å kontakte kundeservice.
  • Tips for barn og ungdom: For å sikre at barn og unge ikke kan få tilgang til tjenester som har aldersgrense, anbefaler vi at du alltid sørger for at abonnement som brukes av barn, blir registrert med barnets navn og fødseldato.

Registrer deg hos Strex

Mobilbetaling med Strex lar deg betale uten kredittkort, bankkonto eller betalingsapp – det eneste du trenger er mobilnummeret. Kjøp belastes automatisk mobilregningen din.

Strex-logo

Registrer deg på Strex.no, så er du klar til å bruke Strex neste gang du skal betale for en vare eller tjeneste.

Teletorg via Strex

1. november 2021 ble alle Teletorg-tjenester (820/822/829-nummer) lagt over fra mobiloperatørene til Strex. Dette skjedde på grunn av et EU-krav, som også begrenser hvor mye du kan bruke via Strex.

Grenser for bruk av Strex

Tabellen under viser grensene for betaling med Strex. Grensene er avhengig av om bruker er registrert hos Strex samt brukers alder, og om man har lagt inn betalingskort hos Strex. Registrer deg hos Strex, så får du høyere grense.

Type bruker Enkelt transaksjon Per måned
Uregistrert via faktura 500,- 3000,-
Uregistrert u. 18 år via faktura 500,- 1000,-
Registrert via faktura 1000,- 5000,-
Registrert, via kredittkort 5000,- 10 000,-
Registrert, 15-18 år via kredittkort 1000,- 1000,-

Spørsmål og svar  om Strex

Dette varierer avhengig av om det er enkeltbeløp eller månedsbeløp-grensen som nås. 

  • Enkeltbeløp: Du vil motta en talemelding som sier: «Du har nådd en grense for engangskjøp på 500,- kroner. Ved å fortsette samtalen starter du et nytt engangskjøp. Du blir kun belastet for faktisk samtaletid.»
  • Månedsbeløp: Du får beskjed om at grensen er nådd. Samtalen vil da brytes. Noen av tilbyderne kan da for eksempel sende ut en melding om registrering for å øke grensene, slik at du kan ringe tilbake. Dette er opp til hver enkelt tilbyder.

Det vil ikke være noen skille mellom bruken på Strex-betalinger, så grensene gjelder totalbruk for betalinger gjort via Strex; innholdstjenester/SMS-tjenester/varer og tjenester/teletorg.

Det vil ikke være noe på faktura fra oss, fordi vi ikke er involvert i transaksjonen. Vi vil nulltaksere samtalen, og det vil være en transaksjon mellom innholdsleverandør, Strex og deg som kunde.

Ikke alle innholdsleverandører aksepterer samtaler fra kontantkort. Det er opp til de forskjellige innholdsleverandørene hvordan de eventuelt varsler om dette, og om de varsler at man kan bruke tjenesten ved å registrere betalingskort på strex.no.

Kunder med fastnettnummer, og fastnetttilbydere, kan også benytte de fellesfakturerte tjenestene, men løsningen krever at brukeren taster inn sitt mobilnummer for betaling av tjenesten de har ringt. Kunder med fastnettnummer som benytter 820/829, 822 og 1850-1899 vil derfor bli fakturert av sin mobiloperatør for disse tjenestene.

Dette er Strex


Telia, Telenor og ICE sin felles betalingsløsning i Norge. 

Strex gjør det trygt og enkelt å betale for produkter og tjenester med mobiltelefonen – og fungerer uavhengig av type telefon, operatør og abonnement.

Løsningen bygger på velprøvd teknologi, og krever ikke installasjon av app eller annen programvare. 

Kjøp med Strex belastes brukerens mobilregning.

Mobiloperatørene har siden 1999 tilbudt betaling via SMS. I 2012 gikk de sammen og opprettet et selskap som fikk navnet mPayment, som i 2015 endret navn til Strex.

Strex håndterer årlig over 60 millioner transaksjoner via SMS-betaling, og et stadig økende antall betalinger over nett og i apper.

Mer enn 4 millioner nordmenn har benyttet en eller flere av Strex sine tjenester

Kilde: strex.no

Var denne siden nyttig?