Hjelp med Telia Sky

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene knyttet til skyløsningen vår.

Otelia som blunker

Appen du har på mobilen eller nettbrettet vil oppdateres automatisk dersom du har skrudd på automatiske oppdateringer. Hvis ikke vil du få opp et push-varsel om at en ny versjon er tilgjengelig. Den gamle versjonen av appen vil fungere frem til du laster ned den nye versjonen. 

Desktop og webløsningen av nye Telia Sky oppdaterer seg automatisk.

Du kan benytte samme brukernavn og passord som tidligere for å logge inn, og det blir ingen umiddelbare funksjonsendringer - kun ny logo, farger, fonter og ikoner. 

Du kan bruke Telia Sky på Windows, Mac, iOS og Android. Vi anbefaler at du laster ned appen til alle enhetene dine.

Du logger inn på Telia Sky med samme brukernavn og passord som du bruker på Min Side. Det er to måter du kan logge inn for å se og laste opp filer: 

Telia Sky appen tar litt over 20 mb med lagringsplass. 

Tar appen større plass, eller du får beskjed om at du mangler plass ved overføring kan dette skyldes at du overfører store filer. Appen tar nemlig en midlertidig kopi lokalt mens den lastes opp i skyen. Så snart overføringen er ferdig skal bruken av lagringsplass være tilbake til normalt.

Slik deler du bilder og filer med andre Telia Sky brukere
Del mappen eller filen som “Collaboration” - og velg selv hvilke andre Telia Sky brukere som skal få tilgang. De vil da motta en e-post med en forespørsel om de vil være med i mappen. Alle brukere som er en del av mappen kan laste opp og ned innhold.

Slik deler du bilder og filer med andre
Del mappen eller filen som en link - da får du opp en egen URL hvor filene ligger tilgjengelig. Denne linken kan sendes til hvem du vil, med mulighet til nedlastning av filene.

Sjekk ut disse rådene hvis du får opp feilmelding eller ikke får lastet opp filer:

  • Pass på at du laster opp selve bildet/filen og ikke snarveier/referanser. Da vil de ikke bli lastet opp.
  • Oppstår problemet når du forsøker å laste opp flere bilder/filer på en gang, forsøk å laste opp litt færre av gangen.
  • Veldig store filer, over 1GB, kan være litt problematiske. Det skal gå, så forsøk et par ganger. Programmet vil også forsøke å laste opp filen igjen ved neste oppstart.

Du kan ikke beholde Telia Sky-kontoen din dersom du ikke er Telia-kunde, men siden Telia Sky driftes av Jottacloud kan du opprette en ny konto hos de og overføre all dataen din til den. På den måten mister du ikke verdifulle bilder og filer.

Telia Sky er inkludert i ditt bredbåndsabonnement når du har fast bredbånd (fiber / hybridfiber) eller trådløst bredbånd hos oss. Det gjelder dessverre ikke mobilabonnement eller mobilt bredbånd per i dag.

Var denne siden nyttig?