Familie på tur blir tatt bilde av med en iPhone.
Ut på tur! Stolpejakten er en app som kan gjøre gåturen mer spennende for de små.

15 ideer til aktiviteter for både barn, unge og voksne

Korona-hverdagen trenger ikke å være kjedelig! Vi har samlet de beste tipsene for god underholdning og kreative aktiviteter du kan fylle dagene med.

De fleste av oss har fått kastet opp ned på rutiner de siste ukene, og de vante aktivitetene med venner og familie er gjerne ikke lenger mulig å gjennomføre. Heldigvis er det mange muligheter til å fylle dagene med hyggelige og sosiale aktiviteter. Oppdag nye turruter i nærmiljøet, bruk søndagen på å lære noe helt nytt eller utfordre vennene dine til en quiz!

Og husk, som Telia-kunde får du én måned uten ekstra kostnad hos både Storytel og HBO Nordic. Fyll tiden med gode lytteopplevelser og fantastiske serier og filmer. 

*Gjelder for alle kunder som ikke har benyttet seg av tilbud hos Storytel og HBO Nordic via Telia før.

Her får du en rekke ideer til hva du kan finne på når brakkesjuka melder seg, for unge, voksne og hele familien.

Ideer til aktiviteter for familien

Far ser på barna løper på stranden.
Om å gjøre å finne flest stolper! Stolpejakten er en app som engasjerer hele familien til å utforske nye turstier.

1: Ut på tur

... igjen? Etter å ha gått den samme runden i marka utallige ganger de siste ukene, kan det være tungt å motivere familien. Kanskje er tiden inne for å oppdage upløyd terreng? 

En morsom måte å engasjere barna til å gå er å være med på Stolpejakten. Rundt forbi i Norges land er det satt opp en rekke stolper med QR-koder. Målet for turen er å finne flest mulig!

Last ned appen Stolpejakten og la de minste lede an. God tur! Og husk å pakke med noe godt i sekken.

2: Lydbok-app

Sett på en klassiker som både foreldre og barn vil ha glede av. Hva med Astrid Lindgrens fantastiske Brødrene Løvehjerte


Å høre på en lydbøker er en fin aktivitet dere kan gjøre parallelt med noe annet, eller dere kan bare sette dere godt til rette under pleddet og lytte. Hos Telia får du Storytel kostnadsfritt i en måned.

3: Klipp og lim med Øysteins blyant

Tryll med papp og kartong! Øysteins blyant er barnas favoritt fra NRK Super og har også sin egen You Tube-kanal. En melkekartong kan bli til en ku, en kopp til en ny nålepute til mormor og en pappeske til hundeseng! 

Husk å ta vare på kartonger og forpakninger, så har dere alt dere trenger til herlige prosjekter barna vil elske.


4: Kos dere med en familiefilm

Kinoene er stengt, men det gjør ingenting. Pop popcorn, skru av lyset og lag hjemmekino.

HBO Nordic har et bredt utvalg av filmer for hele familien. Hva med å se den rørende filmen om Paddington? Den lille bjørnen som rømmer fra et jordskjelv i Peru, og ankommer storbyen London. 


5: Idéforum for foreldre

Begynner du å gå tom for ideer der hjemme? Fortvil ikke! Nå samles foreldre landet rundt for å dele sine beste tips til hjemmeaktiviteter. Alt fra sekkeløp i skittentøysposer til ullsokk-bowling kan du finne på Facebook-gruppa Tips til hjemmeaktiviteter for barn. 

Ideer til aktiviteter for voksne

Dame sitter på sofaen med en iphone, og ser ut av vinduet.
Skap en rolig stund for deg selv! Finn en god bok på Storytel og bare lytt.

6: Se en nervepirrende krim-serie

Spenningsserier blir vi aldri lei av! På HBO Nordic finner du noen av verdens beste serier. Kanskje er dette tida da du endelig kan boltre deg med en prisvinnende serie du har gått glipp av!

Vi anbefaler krimserien City on a Hill, som finner sted i Boston tidlig på 90-tallet. 

* Gjelder alle med SMART- og UNG-abonnement, som ikke har hatt HBO Nordic via Telia før. 

7: Oppdag nye turruter

Utforsk nærmiljøet ditt! Du trenger ikke reise langt for å finne vakker natur og fine skogsstier, det finnes turstier overalt – og kanskje er det noen nær deg du faktisk ikke har oppdaget.

Last ned appen DNT SjekkUt fra den norske turistforeningen. Her har de samlet en rekke fine turer i hele Norge. 

Rosa garn og rosa strikkegenser
Strikk drømmegenseren! Bruk påsken til å avansere strikkeferdighetene. Det finnes mange gode instruksjonsvideoer på nett.

8: Lær å strikke

Har du lenge lekt med tanken på å strikke deg en myk og deilig genser? Skappel-familien har gjort strikk supertrendy, og heldigvis også veldig tilgjengelig.


Dorthe Skappel har laget en rekke smarte instruksjonsvideoer, der du kan lære deg å strikke steg for steg. Se Skappels strikke-guider her!


9: Lytt til en roman

Få opp pulsen med en god bok! På Storytel finner du utallige bestselgende bøker.

Vi anbefaler Katharina-koden av Jørn Lier Horst. Dette er en nervepirrende krim, om den mystiske forsvinningen til Katharina Haugen.

10: Lag en kjøkkenhage!


Hagene har nok sjelden vært så velstelte, som de blir akkurat i år! Alle har mer tid til å sysle rundt hjemme. Men du trenger ikke ha hage for å dyrke. Mange vekster kan dyrkes på din egen terrasse — eller rett i vinduskarmen!

La deg inspirere av bloggeren Moseplassen, som har en frodig og lekker terrasse midt i byen. Her dyrker hun blant annet poteter! Så ingen grunn til å la seg stoppe av mangelen på en åkerlapp.

Ideer til aktiviteter for unge

To unge mennesker ligger i sengen og ser filmer på macen.
Filmkveld! På HBO Nordic finner dere en rekke fantastiske filmer og prisvinnende serier.

11: De beste tv-seriene

Tid for å binge-watch den nyeste sesongen av Westworld på HBO Nordic. En futuristisk dramaserie, med blant annet Evan Rachel Wood og Ed Harris i rollene. Har du ennå ikke oppdaget denne serien, kan du se frem timesvis underholdning gjennom tre sesonger.

Er du i humør for litt enklere underholdning? Finn frem til gode, gamle episoder av episke Entourage — og se dem om igjen!


12: La deg underholde med podcast

Koronapåsken blir garantert mindre kjedelig med Ronny Brede Aase og Tuva Fellman på øret. De to står bak podcasten I karantene med Ronny og Tuva, og nye episoder kommer hver eneste dag.

De to tar også imot besøk utenfor i frisk luft, og blant gjestene er populære artister og andre kjente personligheter. 

13: Boka bak serien

På Storytel kan du høre boka som den populære Netflix-serien Quicksand er basert på. Størst av alt av svenske Malin Persson Giolito er både et kjærlighetsdrama og en spenningsroman i ett.

Boka fikk fantastiske anmeldelser da den kom i 2018 og ble kåret til årets best svenske kriminalroman.

Enten du har sett serien eller ikke, er det verdt å lese for å bli bedre kjent med Maja og Sebastian.


14: Bli en quizmaster!

Utfordre venner og familie på Trivia Crack i hundrevis av norske spørsmål innen seks kategorier.


Du kan også finne opp dine egne spørsmål, som setter ut motstanderne dine. Og du kan selvfølgelig dele resultatet når du har briljert med dine kunnskaper!


Last ned appen Trivia Crack og kom i gang. Hvem har mest peil i vennegjengen?


15: Get a room!

Når vi ikke skal møtes fysisk, får vi gjøre det digitalt! På Whereby kan du få ditt eget rom, som du kan invitere venner og kjente til. Hva med å etablere et rom for vennegjengen, så har dere et fast sted å møtes når dere vil henge! Alt du trenger å gjøre er å etablere rommet og dele lenken med de du vil ha besøk av. 

Var denne siden nyttig?