Nå kommer 5G i Oslo

Ventetiden er over for hovedstadens innbyggere. Nå får du tilgang til den mye omtalte, superraske 5G-teknologien i store deler av byen.

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse og så mange helt nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Telia har lagt ned store ressurser på å utvide den stadig økende 5G-dekningen i hovedstaden.

Telia Stortinget Oslo.jpg

Statssekretær Paul Chaffey klippet snoren for å markere at 5G-nettet i Oslo offisielt er åpnet. Foto: Telia Norge

Den 12. mai åpnet Telia sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo og i Trondheim i august. Akkurat nå beveger Oslo seg raskt over målstreken, område for område.

– Som Norges største utfordrer er det veldig gøy endelig å kunne åpne 5G-nettet for kundene våre i Oslo. Med en 5G-telefon i hånda kan du nå oppleve den grensesprengende mobilteknologien på sentrale steder som Majorstua, Frogner, Karl Johan, Sagene, Groruddalen, Gamle Oslo og Grünerløkka, og flere steder og områder får tilgang fortløpende, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Svært høy hastighet og kapasitet

Oslo er en stor by, og per idag har rundt 40 prosent av byens innbyggere tilgang på det nye 5G-nettet. Prosenten vil øke raskt i tiden fremover, og parallelt med utbyggingen jobbes det med å finteste og kvalitetssikre det nye nettet, slik at du som mobilkunde får en sømløs, uovertruffen 5G-opplevelse. Med 5G kommer mange fordeler som bli merkbare i mobilhverdagen.

– Oslos innbyggerne vil med 5G fra Telia få glede av svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Se hvordan det gikk da vi testet 5G-nettet i Oslo

Også fra politisk hold uttrykkes begeistring over ringvirkningene den nye 5G-teknologien vil bringe med seg.

– Vi synes det er veldig positivt at 5G-nettet åpnes på stadig flere steder i landet, og at det er god fart på utbyggingen blant teleoperatørene. 5G-teknologien vil gjennom nye og bedre digitale tjenester bidra til å styrke kommunene og næringslivet vårt, og sikre Norges posisjon som en av verdens mest digitaliserte nasjoner, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey.

Dette er en veldig spennende teknologi, som åpner opp for mange muligheter.

Statssekretær Paul Chaffey

Nasjonalt 5G-nett i 2023

Samtidig som Oslos innbyggere nå får tilgang til det splitter nye 5G-nettet, jobber Telia på spreng med å rulle ut 5G nasjonalt. I løpet av 2023 blir Telia først i Norge med landsdekkende 5G til de tusen hjem. 5G-teknologien som nå gradvis blir virkelighet i Oslo er revolusjonerende i seg selv med superrask oppkobling, hastighet, dekning og kapasitet.

I en fersk undersøkelse fra analysebyrået Tutela kåres de eksisterende norske mobilnettene til best i verden på å levere utmerket og konsistent kvalitet. I takt med at 5G-nettet bygges ut nasjonalt, vil stadig flere norske mobilbrukere kunne nyte godt av 5G-teknologi i kombinasjon med høyt rangerte mobilnettverk.

Under moderniseringen som foregår under utbyggingsperioden, må du likevel ta høyde for at det vil kunne oppstå forbigående forstyrrelser og dekningsutfall på nettverket. Telia jobber kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen for alle mobilkunder.

Oppgraderer eksisterende 4G-nett

Samtidig med utrullingen av 5G, øker Telia nå kapasiteten i 4G-nettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer leder for Telia Privat, Håkon Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for de som har 4G telefoner, sier han.

Full fart med Telia X

Lofthus minner om at for å ta i bruk det nye 5G-nettet må telefonen din ha støtte for 5G. Med Telia X, som ble relansert tidligere i sommer, er det mer aktuelt enn noen gang å skaffe seg en 5G-telefon, tror han.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan opplevde den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, sier Lofthus.

Gode valgmuligheter blant kompatible telefoner

For å få tilgang til Telias 5G-nett i Oslo trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Huawei, Motorola og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

– Vi ser at 5G-telefonene, som finnes i mange ulike prisklasser, blir stadig mer populære blant kundene våre. I dag har vi rundt 40.000 5G-telefoner i vårt nettverk, og vi forventer at både antallet telefoner og 5G-bruken vil øke fremover, spesielt i Oslo, legger administrerende direktør Stein-Erik Vellan til avslutningsvis.  

Var denne siden nyttig?