Har du testet 5G-nettet i Oslo?

Den superraske 5G-teknologien har kommet til byen. Det betyr store forbedringer, både i fart, kapasitet og dekning.

5G står for «femte generasjons mobilnettverk», og byr på så store forbedringer i brukeropplevelse og så mange helt nye muligheter at det med rette kalles revolusjonerende. Telia har lagt ned store ressurser på å utvide den stadig økende 5G-dekningen i hovedstaden.

I oktober åpnet Telia 5G-nettet i Oslo, og dekningsområde utvider seg stadig, område for område.

– I Oslo kan du oppleve 5G i alle byens 15 bydeler, fra Røa til Holmlia, og vi dekker nå opp de fleste områdene innenfor Ring 3, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

I tiden fremover forsterkes dagens dekning, og allerede i løpet av januar vil den være 100 % innenfor Ring 3.

Løper i Oslo med 5G fra Telia

LYNRASK: Om løpefarta blir noe bedre er vel ikke sikkert, men stednøyaktigheten i løpeappene blir bedre og musikken på øret uten forstyrrelser.

Ubegrenset data og 5G

Vellan gleder seg over å se at stadig flere tar i bruk det nye nettet. Det krever et abonnement fra Telia og en telefon med 5G-støtte, og de aller fleste nye telefoner i dag har nettopp det.

– Vi ser at 5G-telefonene, som finnes i mange ulike prisklasser, blir stadig mer populære blant kundene våre. Vi forventer at både antallet telefoner og bruken av det nye nettet vil øke fremover, spesielt i Oslo, sier Vellan.

Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra iPhone, Samsung, Sony, OnePlus, Huawei, Motorola og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Sett i kombinasjon med det nye mobilabonnementet Telia X, tror Håkon Lofthus, leder av Telia Privat, at det er mer aktuelt enn noen gang før å skaffe seg en 5G-telefon.

– Telia X har vi sett en stor interesse for! Kombinasjonen med ubegrenset data og 5G er den ultimate mobilopplevelsen på det nye nettet. Telia X gir ubegrenset fart helt opp til du har brukt 100GB, som de fleste er milevis unna å bruke opp til normal bruk. Dette gjør vi slik at våre kunder kan oppleve den fantastiske hastigheten der vi har åpnet for 5G, sier Lofthus.

Svært høy hastighet og kapasitet

I Oslo har nå alle de 15 bydelene 5G, og utbyggingen fortsetter for å kvalitetssikre — og sørge for at hver eneste krik og krok av byen skal ha uovertruffen dekning. Med 5G kommer mange fordeler som bli merkbare i mobilhverdagen.

– Oslos innbyggerne vil med 5G fra Telia få glede av svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Se hvordan det gikk da vi testet 5G-nettet i Oslo

Også fra politisk hold uttrykkes begeistring over ringvirkningene den nye 5G-teknologien vil bringe med seg.

– Vi synes det er veldig positivt at 5G-nettet åpnes på stadig flere steder i landet, og at det er god fart på utbyggingen blant teleoperatørene. 5G-teknologien vil gjennom nye og bedre digitale tjenester bidra til å styrke kommunene og næringslivet vårt, og sikre Norges posisjon som en av verdens mest digitaliserte nasjoner, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey.

Dette er en veldig spennende teknologi, som åpner opp for mange muligheter.

Statssekretær Paul Chaffey

Telia Stortinget Oslo.jpg

Statssekretær Paul Chaffey klippet snoren for å markere at 5G-nettet i Oslo offisielt er åpnet. Foto: Telia Norge

Nasjonalt 5G-nett i 2023

Samtidig som Oslos innbyggere nå får tilgang til det splitter nye 5G-nettet, jobber Telia på spreng med å rulle ut 5G over hele landet. I løpet av 2023 blir Telia først i Norge med landsdekkende 5G til de tusen hjem.

5G-teknologien som nå gradvis blir virkelighet i Oslo er revolusjonerende med superrask oppkobling, hastighet, dekning og kapasitet. Og det er viktig nå, for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor vi bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, spill og hjemmekontor.

I en fersk undersøkelse fra analysebyrået Tutela kåres de eksisterende norske mobilnettene til best i verden på å levere utmerket og konsistent kvalitet. Og med utbyggingen av 5G-nettet vil vi fortsette å gi gode brukeropplevelser for Telia-kundene i fremtiden. 

Dame jobber på telefonen med 5g fra Telia i Oslo

STRØM I VEI: Med 5G har du et sterkt nett du kan jobbe på, uansett hvor du er.

Oppgraderer eksisterende 4G-nett

Samtidig med utrullingen av 5G, øker Telia nå kapasiteten i 4G-nettet. 4G er en velbrukt og sikker teknologi, som i dag gir meget gode brukeropplevelser, forklarer Lofthus.

– Når vi nå åpner 5G-nettet, så bytter vi i praksis ut basestasjonene som også håndterer 4G-nettet vårt. Det betyr at det også blir bedre nettverksopplevelser for kundene med høyere hastigheter og forbedret dekning, sier han.

Var denne siden nyttig?