Kvinne på trikk med telefon og hodetelefoner

Lær noe nytt på vei til jobben med disse fem appene

Hvorfor ikke ta i bruk reisetiden til og fra jobb til å lære noe nytt? Enten du kjører bil, sykler eller reiser kollektivt finnes det en rekke apper som lar deg bruke tiden fornuftig.

De fleste av oss har en viss reisevei til jobb. Med et utgangspunkt om at gjennomsnittet bruker rundt en halvtime på denne reisen, betyr det at man har en time til rådighet hver eneste dag på å lære seg noe nytt – uten at det påvirker tidsklemma i det hele tatt.

Løsningen har du allerede i lomma, for det finnes en lang rekke gode apper hvor du kan lære noe nytt – uansett hva du er interessert i. Vi har plukket ut noen av de beste alternativene som får deg til å bruke reisetiden til noe produktiv.

Udemy

Som en av verdens største kursplattformer har Udemy en lang legge kurs innen det aller meste man kan tenke seg. Her kan du ta kurs i alt fra nettverkssikkerhet og programmering til fotografering og presentasjonsteknikk.

Du betaler per kurs, og prisene varierer en del, men du får mange gode kurs med mye materiale for et par hundrelapper.

Codeacademy Pro

Codeacademy er I utgangspunktet en gratis, nettbasert tjeneste for å lære seg programmering, men de har også en betalt løsning i form av Codeacademy Pro. Da får du også tilgang til en app som lar deg løse oppgaver på farten.

Codeacademy har kurs for de fleste vanlige programmeringsspråk og en rekke større kurs som lærer deg det du trenger for å eksempelvis utvikle en nettside fra scratch. Pro-medlemskapet koster fra en drøy hundrelapp i måneden.

Khan Academy

Nettskolen ble startet av Salman Khan etter at han hjalp kusinen med matteleksene over internett og telefon. Et par år senere begynte han å publisere videoer hvor han forklarte matte på YouTube. Siden den gang har det utviklet seg til en veldedig stiftelse som gir bort gratis kurs innen realfag. Kursene er basert på amerikansk skolegang, men det er ingenting i veien for at også voksne kan ha nytte av videregående-fysikk.

Play Magnus

Sjakk er enkelt å lære, men ekstremt vanskelig å mestre. Da kan det kanskje være lurt å få hjelp av verdens aller beste sjakkspiller. Gjennom appen Play Magnus kan du teste sjakkferdighetene mot en robotversjon av Magnus Carlsen ved ulike aldere – og få tips til hvordan du kan bli en bedre spiller.

Appen er i utgangspunktet gratis, men du kan betale for å låse opp flere treningspakker og andre oppgraderinger.

Duolingo

Det er ikke uten grunn at Duolingo er blant verdens aller mest populære læringsapper. Den gir deg mulighet til å lære en rekke språk på en enkel og effektiv måte. Du kommer ikke til å bli flytende i kinesisk ved å bruke denne, men det er gode muligheter for å gjøre seg forstått etter å ha tatt et fullt Duolingo-kurs.

I utgangspunktet er Duolingo gratis, men du kan betale for å kjøpe flere liv eller andre små oppgraderinger. Det er imidlertid ikke nødvendig for å lære.

Podcast

Det er imidlertid ikke alle som har mulighet til å bruke telefonen aktivt på vei til jobb. Om du sykler, kjører bil eller går, er det bedre med noe du kan bruke samtidig som du gjør andre ting. Da er podcast en strålende løsning!

Noen av de beste læringspodkastene vi vet om, er Hardcore History, Stuff you should know og The Knowledge Project, men det finnes tusenvis av forskjellige podcaster der ute. Et raskt google-søk gir deg en rekke tips til podcaster du kan teste ut.

 

Var denne siden nyttig?