Barn og voksen titter inn i en mobiltelefon ute i naturen.

Ut på tur? Se opp for sjøorm!

Hva sier du til å møte et troll på stien eller se sjøormen bukte seg i vannet? Med Hidden-appen kan du lese og oppleve hundrevis av norske sagn og eventyr på mobilen – noen også med svært livaktig AR-teknologi!

 

Med Hidden-appen på mobilen er det bare å snøre på seg turskoene og være forberedt på turopplevelser med en ny dimensjon: Ved hjelp av ny mobilteknologi og mobilnett i verdensklasse blir nå en viktig del av vår kulturarv tilgjengelig – og det på en måte som også treffer den yngre generasjon.

Barnehender holder opp en mobil hvor vi ser et kart over landskapet med merkede punkter.

I Hidden-appen kan dere finne nye spennende turmål. Pass på at dere har nok mobildata!


Historiene er samlet inn av Hidden og Telia, og målet er at appen berike nordmenns turopplevelser, der du med suveren dekning skal kunne lese og oppleve sagn og eventyr fra fjell til fjord – og langt til skogs. 

For de kan ikke leses hjemme i sofaen, det er først når dere er der historiene utspiller seg, at de kan låses opp og leses. Med denne appen kan det dermed fort bli de unge som trekker foreldrene ut på tur, og ikke motsatt.

Her kan du se AR

Noen av historiene er også levendegjort med AR-teknologi – det vil si at datagenererte elementer legges på virkeligheten – og løfter fortellingen til en nesten magisk opplevelse. 

Så langt er både troll og sjøorm sluppet løs, her får du en smakebit: 

I tillegg ligger det noen AR-figurer i appen som dere selv kan leke dere med og plassere i naturen eller i stua hjemme. 

Hidden-gründer Pål Rørby forteller at de vil oppdatere i selve appen når mer AR er klart, og har mye på det digitale tegnebrettet: Utover høsten vil man kunne oppleve drager, Haugafolk, Seljordsormen, to troll som slåss i Hemsedal, møte drage eller troll i Hunderfossen, og oppleve hvordan stavkirken i Ål i Hallingdal opprinnelig var. 

– Innholdet vi har nå, er bare begynnelsen. Vi fortsetter også å utvikle selve appen, som vil få enda bedre funksjonalitet og flere brukeropplevelser, med trofeer og levels, forteller Rørby.

Var denne siden nyttig?