Infinity symbol

De beste appene i 2017

Det finnes utallige apper der ute, og det kan være vanskelig å vite hvilke som er bra og hvilke man kommer til å bruke mye. Telia har funnet dem for deg. Her er en liste over appene du bør installere på mobilen din:

Mobiltelefon med mange apper i displayet. Foto: Unsplash.com.

Foto: Unsplash.com.

Mobilene våre fylles med apper, både med de som man laster ned fra app-bibliotekene, og de som er forhåndsinstallert. Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvilke apper man bør laste ned og vil ha bruk for.

Telia har gravd dypt i app-bibliotekene for å finne appene man ikke vil være uten. Her er en liste over appene du bør installere på den nye mobilen din:

Ønsker du deg ny mobil? Telia har juletilbud på populære Android-mobiler. Sikre deg din nye mobil for en god pris her.

For Android

 • 1

  App som samler alle samtale-apper

  Direct Chat er en app som samler alle chat-meldinger fra forskjellige apper på ett og samme sted. Det gjør at du slipper å veksle mellom ulike apper for å svare på meldinger og følge opp samtaler. Du er heller ikke nødt til å være pålogget i appen for å svare. Med Direct Chat blir det enkelt å holde oversikt over alle samtalene dine.

  Last ned Direct Chat her

  Skjermdump fra Direct Chat

  Foto: Skjermpdump fra Direct Chat.

 • 2

  Sett grenser for barnas mobilbruk med Google Family Link

  Google Family Link er en app som lar foreldre holde seg orientert om barnets mobilaktivitet. Foreldre kan også lage regler for hva slags tilgang barnet skal ha på apper, innhold eller funksjoner.

  I tillegg kan du få oversikt over skjermtid og bestemme om og når mobilen skal låses for bruk. Dette gjør at foreldre kan ha mer kontroll over hva barna bruker enhetene sine til. Appen er foreløpig en testversjon som er tilgjengelig i deler av USA. Etter testrunden vil den sannsynligvis gjøres tilgjengelig for også resten av verden. Det håper vi på.

  Les mer om Google Family Link her

  Skjermbilder fra Family Link.

  Foto: Skjermpdump Family Link.

  Les om barn og sikker mobilbruk her.

 • 3

  Beskytt passordene dine

  LastPass Password Manager er en app som lagrer passordene dine trygt, og foreslår nye og sikrere passord til de ulike innloggingene dine. Appen er passord-beskyttet, og du får kun tilgang til appen dersom du logger inn med passordet.

  Du kan administrere og huske alle innloggingene dine i selve appen. Da slipper du å gå inn på hver enkelt webside og oppdatere der. LastPass Password Manager er en trygg app som gjør det enkelt for deg å sikre dine passord og administrere dem.

  Last ned LastPass her.

  Video: YouTube.com/LastPass.

For iOS

 • 4

  Perfekt reiseguide enten du er hjemme eller på ferie

  Trip er den perfekte "hva skal vi finne på?"-appen, enten du er hjemme eller på reise.

  Den hjelper deg å finne de beste attraksjonene, arrangementene, restaurantene eller hotellene, basert på informasjon om dine interesser, din plassering, tid på døgnet og hva slags vær det er ute. Appen foreslår for eksempel hvor du bør spise, ta en kaffe eller en drink.

  Last ned Trip.

  Skjermbilder fra Trip

  Foto: Skjermdump fra Trip.

  Med SMART-abonnement fra Telia kan du surfe, tekste eller ringe akkurat som hjemme når du er i utlandet. Les mer om tjenesten Roam Like Home.

 • 5

  Lag dine egne emojis

  Moji Maker er en app som lar deg lage dine egne emojis! Du kan enten lage emojis basert på skisser, eller du kan begynne med helt blanke ark.

  Du kan velge blant tusenvis av ulike utgangspunkt for din emoji, enten det er ansiktsfasong, øyne, hodeplagg, munn eller mye annet. Emojiene du lager blir tilgjengelig i tastaturet, slik som standard-emojiene. Moro!

  Last ned Moji Maker.

  Skjermbilder fra Moji Maker

  Foto: Skjermdump fra Moji Maker.

  Lyst på ny iPhone? Vi har de nyeste flaggskipene til Apple i vår nettbutikk. Klikk hjem iPhone 8 eller iPhone X.

 • 6

  Sikre passordene dine i én app

  1Password er en app som samler og husker alle passordene dine. Passordene lagres trygt i appen, som krever egen innlogging for å åpnes.

  1Password lar deg oppdatere passordene til ulike innlogginger inne i appen, så du slipper å gå inn på hver enkelt webside for å oppdatere din innloggingsinformasjon der. Appen vurderer også hvor sterke passordene er.

  Du kan lagre alt fra innloggingsinformasjon, kortinformasjon, bankkonto-informasjon og passinformasjon. Appen koster cirka 50 kroner i måneden.

  Last ned 1Password her.

  Skjermdump fra App Store, 1Password.

  Foto: Skjermdump fra App Store.

For både iOS og Android

 • 7

  Sikker lagring av bilder

  Google Photos er en tjeneste som lar deg lagre et ubegrenset antall bilder og videoer, gratis. Bildene lagres i en sky som du får tilgang til på tvers av enhetene dine. Google Photos sikkerhetskopierer bildene og bevarer dem helt trygt.

  Ved å sikkerhetskopiere bildene, kan du uten bekymring slette bildene fra bildebiblioteket på mobilen din. Det frigir plass og reduserer risikoen for at bildene dine havner på avveie. Vil du ha flere tips om hvordan du kan frigjøre plass på mobilen, kan du gjøre det her.

  Last ned Google Photos til begge enheter her.

  Skjermdump fra Google Photos.

  Skjermdump fra Google Photos.

 • 8

  Profesjonelt og enkelt bilderedigeringsprogram

  Snapseed er en app som mange allerede bruker til å redigere bildene sine. Og det er ikke uten grunn. Appen er intuitiv, samtidig som den er et kraftig og bra verktøy til bildene dine. Akkurat det du trenger i et bilderedigeringsprogram.

  Last ned for iOS her.

  Last ned for Android her.

  Skjermdump fra Snapsee.

  Skjermdump fra Snapseed.

  Snapchat endrer seg igjen! Les mer om nyheten fra Snapchat her.

 • 9

  Alltid musikk på øra

  Spotify er ingen app-nyhet, men fortsatt en av de beste musikkstrømmetjenestene der ute. Den har et enormt musikkutvalg og lar deg lytte til musikk i evig tid.

  Som Telia-kunde får du i tillegg ubegrenset tilgang på streaming. Med Music Freedom kan du nemlig streame så mye musikk du vil, uten at det brukes av datakvoten din.

  Last ned Spotify for begge enheter her.

Ekstra tips: Telia-appen gir deg full oversikt over mobilforbruket ditt. Du kan blant annet se hvor mye data du har brukt, og hvor mye data du har igjen i fakturaperioden.

I appen kan du lese nyheter, få mer informasjon om ulike tjenester og kontakte kundeservice. Du kan også kjøpe mer data dersom du har gått tom. Telia-appen er en must have-app dersom du er Telia-kunde.

Vil du bli Telia-kunde? Vi har abonnementer for ethvert ønske. Sjekk ut våre mobilabonnement her.