Samsung Galaxy er den råeste mobilen på markedet, mener Telias testpanel.

Samsung Galaxy Note10/10+: Dette sier testpilotene

Dropp speilreflekskamera og laptop. – Denne mobilen har alt man trenger, lyder dommen.

Testpilotene Milos Petkovic, Alexander Minge, Marita Helen Hansen og Jan Robin Martinsen er de fire som har testet ut Samsungs nyeste Galaxy: Note10 og Note10+.

Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at nå har jeg ikke lenger behov for PC og fotoapparat. Denne mobilen har absolutt alt jeg behøver i hverdagen – samt at den er både elegant og enkel å bruke.

Marita Helen Hansen

Samsung_Testpilot_Marita.jpg

Marita mener Note10 er det råeste noensinne på mobilfronten.

Den nye toppmodellen har en kraftig prosessor, stor skjerm, høy batterikapasitet og et fantastisk kamera, lover Samsung, som mener de utfordrer selve begrepet mobiltelefon: Galaxy Note10 er nemlig også en PC, en spillkonsoll, en notatblokk og en bilde- og videoredigeringsenhet. 

Skjermen er nesten heldekkende og den kommer med S Pen, som gjør det mulig å jobbe både raskt og intuitivt. Dessuten kan den forvandle håndskrift til tekst.

Note10 kommer i to forskjellige størrelser: Galaxy Note10+ for de som vil ha både kraft og skjermstørrelse (6,8 tommer), og Galaxy Note10 – en mer kompakt modell som ikke er mye større enn f.eks. Samsung Galaxy S10, til tross for en større skjerm på 6,3 tommer.

S-pennen er en ny dimensjon, som gjør at jeg kan bruke telefonen på så mange ulike måter. Et nytt verktøy for meg som er arkitektstudent.

Alexander Minge
Her får testpilotene sine nye telefoner. Note10 til Marita og Alexander, mens Milos og Jan Robin skal teste Note10+.

Design

Marita: Førsteinntrykket mitt da jeg åpnet esken: «Wow, dette blir bra!» Galaxy Note10 er en stilren og elegant telefon. 

Milos: Selv om Galaxy Note10+ er større enn de andre telefonene i Galaxy-familien, er den behagelig å holde i hånden. De runde kantene gjør at den er veldig elegant. Skjermen dekker nesten hele telefonen, og kameraet er plassert på midten. 

Samsung_S Pen_Test.jpg

Note10+ er stilren og elegant, er testpanelets dom.

Jan Robin: Til tross for størrelsen ligger Galaxy Note10+ godt i hendene. Den er tynn, men kjennes solid. «Aura Glow» er en kul effekt som minner om fargerike skjell, og det fungerer også som et speil.

Skjerm

Alexander: Skjermen som er 6,3 tommer er helt rå å jobbe med. Fargene er superklare og det sørger for at det er lett for meg å jobbe med bildene og tegningene mine. Galaxy Note10 har en en skjerm som kan måle seg med de beste laptopene jeg har brukt. 

Marita: Jeg elsker at skjermen til Galaxy Note10 er heldekkende. Det får det til å se ut som om den er større enn det den er. Alt blir så skarpt, og det er en helt ny verden å se på film og bilder.

Amalie besøker Samsung og får som en av de første i Norge teste Galaxy Note10+.

Kamera

Milos: For meg som driver med foto, er Galaxy Note10+ helt fantastisk. Det er tre kameraer på baksiden og ett foran, og det på framsiden har en bildeoppløsning på hele 10 megapiksler. Telefonen tilbyr mange muligheter for meg som liker å ta bilder og filme.

Galaxy Note 10 kamera ny.jpg

Kameraet i Galaxy Note10 og 10+ er i egen klasse, mener testpanelet.

Jan Robin: Bildene med Galaxy Note10+ blir perfekte hver eneste gang. Helt fantastisk klarhet og farger, og de nye funksjonene og filtrene er geniale. Det er også enkelt å ta selfie med pennen.

Alexander: Galaxy Note10 er i egen klasse! Med vidvinkel-funksjonen får du med deg mer enn du noen gang har gjort i ett bilde. Fokusfunksjonen er det beste med dette kameraet, og det er lett å skape fine portretter med uskarp bakgrunn. Man kan også filme i samme modus, noe som var helt nytt for meg – og det var utrolig kult.

Funksjoner

Marita: Alle gadgets og funksjoner gjør at Galaxy Note10 blir enkel å bruke for meg som liker å ha alt i ett: Kamera, redigering, musikk, TV og PC. Favoritten er foreløpig redigeringsprogrammet der man superenkelt kan sette sammen videoer, tegne på skjermen og legge til musikk. Det skal jeg bruke masse!

Milos: S Pen har innebygd Bluetooth og bevegelsessensor, som kan brukes som fjernkontroll til å styre kamera. Den er også nyttig for å ta raske notater og gjøre skisser på skjermen. Pennen lades i selve telefonen, og min erfaring er at batteriet varer ganske lenge.

Samsung_Note_S Pen.jpg

Arkitektstudenten Alexander synes S Pen er et veldig nyttig verktøy i hverdagen.

Alexander: Jeg har jobbet mye med pennen, og den i seg selv gjør telefonen verdt å kjøpe. Med den gjør jeg notater, eller lager en skisse rett etter at jeg har tatt et bilde. Den gjenkjenner selv den verste håndskrift – og det er en stor fordel for meg.

Batteritid

Alexander: Jeg må være ærlig å si at jeg trodde batteriet skulle være litt bedre. Til gjengjeld er den nye superladeren er helt fantastisk. Jeg kan på 30 minutter lade nok strøm til at Note10 varer hele dagen, og batteriet ble fulladet på omtrent halvannen time. Det er ganske bra.

Jan Robin: Batteriet lærer seg bruksmønsteret ditt og regulerer forbruket slik at du har strøm lenger. Jeg følte batteritiden varte lenge, og selv med fire timer hyperlapse-filming gikk det bare 34 prosent strøm.

Marita: Jeg trodde S8 var imponerende da jeg kjøpte den, og skrøt til alle vennene mine at jeg kunne lade den om kvelden slik at den holdt til neste kveld. Men Note10 har jeg brukt «non stop» et helt døgn, uten at batteriet var i nærheten av å bli brukt opp. 

Note10+ er den beste telefonen jeg har testet noensinne!

Milos Petkovic

Milos_Testpilot_Note10.jpg

Milos driver mye med foto og synes Galaxy Note10+ tilbyr geniale muligheter til fotoentusiaster.

Konklusjon og terningkast

Milos: Galaxy Note10+ er den beste telefonen jeg har testet noensinne. Jeg har brukt flere modeller i Galaxy-familien, men denne har både heftigere prosessor, større skjerm og bedre batteri. Terningkast: 6!

Alexander: Jeg opplever at Galaxy Note10 leverer på alle punkter og jeg er utrolig fornøyd. Jeg bruker den mye i løpet av en dag som arkitektstudent. Jeg kan ta bilder, skisse planer og skrive oppgaver kun med telefonen min. Terningkast: Den får terningkast 5 av meg. Batteriet trekker ned, men jeg tror at denne har alt man trenger, og det er nok den beste mobilen på markedet. 

Milos, Alexander, Marita og Jan Robin gir her sine tilbakemeldinger på de nye telefonene til Samsung.

Marita: Dette er det råeste jeg har vært med på noensinne på mobilfronten. Galaxy Note10 kan jeg bruke til både jobb og fritid, og den har alt jeg behøver. 
Terningkast: 6!

Jan Robin: Dropp speilreflekskamera og laptop på neste ferietur, og ta heller med deg Galaxy Note10+. Dette er telefonen som gjør alt! Men den er stor, og det vil merkes i lomma. Terningkast: 6!

Var denne siden nyttig?