Bilde av iPhone 11 i fire ulike farger.

Her er de nye iPhone 11-modellene

Nye iPhone 11 byr på enda bedre batterikapasitet, den raskeste chipen på markedet – og med sine tre 12 MP-kameraer er Pro-utgavene blant de aller beste kamera-telefonene akkurat nå.

Tirsdag 10. september presenterte Apple tre nye iPhone-modeller fra scenen i California. Etter en kort periode med forhåndsbestilling er modellene nå i salg.

Alle de tre modellene har fått navnet iPhone 11 – men etternavnene skiller dem fra hverandre. Dette er første gang har Apple tatt i bruk Pro-betegnelsen på sine telefoner slik mange allerede er vant til fra deres Mac-modeller.

Magasinet_600x400_2.png

iPhone 11 kommer i seks ulike farger – og i motsetning til forgjengeren iPhone XR har den nå to kameraer.

iPhone 11 er arvtageren etter modellen som i dag kalles XR, og forbedringene står i kø på den nye modellen. Med en helt ny mikroprosessor på plass blir telefonen 20 prosent raskere enn forgjengeren.

Det betyr at tyngre oppgaver som AR-teknologi og 3D-spill vil gå merkbart raskere med den nye modellen, og Face ID-funksjonaliteten vil være raskere i bruk enn før.

Mobile_TS_Icon_700px_B

iPhone 11


 • Størrelse: 150,9 x 75,7 x 8,3 mm
 • Vekt: 194 gram
 • Skjerm: 6,1-tommers LCD, 1792 x 828 px
 • Kameraer: 12 MP frontkamera, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel

Den største endringen sammenlignet med XR-modellen er på kamerafronten. iPhone 11 har nemlig fått to kameraer – slik man kjenner det fra dagens Xs-modell. Forskjellen på de to er at mens Xs har en telelinse, har iPhone 11 et standard vidvinkelkamera og et med ultravidvinkel som gjør at du får med deg mer. Frontkameraet har også blitt oppgradert slik at det nå også tar bilder med 12 megapiksels oppløsning.

iPhone 11 er tilgjengelig i seks forskjellige farger, og vil, med sin 6,8-tommers skjerm, plassere seg mellom Pro og Pro Max-modellene rent størrelsesmessig.

Tidenes første iPhone Pro

Mens Macbook Pro har vært på markedet siden 2006, og iPad fikk sin Pro-versjon i 2015, har de kraftigste iPhone-modellene ikke fått dette navnet – før nå.

iPhone 11 Pro er i realiteten arvtageren etter Xs-modellen som kom i fjor, og også her får man flere forbedringer.

Også denne telefonen har naturligvis fått A13-prosessoren for å gi en bedre brukeropplevelse ved tyngre oppgaver, og fordi den nye prosessoren er mer effektiv vil batteritiden være inntil 4 timer lengre enn på forgjengeren på Pro-modellen.

 

Med iPhone 11 introduserer Apple for første gang Pro-navnet på iPhone. De to modellene Pro og Pro Max byr på teknologi i toppklasse – og en rekke forbedringer sammenlignet med forgjengerne.

Den aller viktigste endringen finner man likevel på baksiden. For mens iPhone XS hadde to kameraer (ett for vidvinkel og ett med zoom), har iPhone 11 Pro fått nok et kamera plassert bak.

Det siste kameraet gjør at du kan ta bilder med enda større vidvinkel slik at det blir lettere å fange det du vil med kameraet – enten det er av vennegjengen i baksetet på vei til hyttetur eller et fantastisk fjellpanorama.

Mobile_TS_Icon_700px_B

iPhone 11 Pro


 • Størrelse: 144 x 71,4 x 8,1 mm
 • Vekt: 188 gram
 • Skjerm: 5,8-tommers Super Retina XDR OLED, 2436 x 1125 px
 • Kameraer: 12 MP tele, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel, 12 MP frontkamera

Alle de tre kameraene byr på 12 megapixel-sensorer og kan ta opp 4K-video med forbedret bildestabilisering – noe som gjør iPhone 11 Pro til den beste videotelefonen noen gang.

En ny nattmodus skal sørge for at bildene du tar ved dårlige lysforhold skal bli vesentlig bedre enn før. Når det er mørkt ute vil telefonen fortelle deg hvor lenge du må holde telefonen stille for at bildet skal bli skarpt.

Den 5,8 tommer store skjermen er like stor som hos forgjengeren, men det er likevel en helt ny skjerm som kalles Super Retina XDR. Det er en OLED-skjerm som byr på bedre lysstyrke og svartnivå enn tidligere samt forbedret HDR-funksjonalitet.

Magasinet_600x400_3.png

De to Pro-modellene av nye iPhone 11 kommer i fire ulike farger: Hvit, sort, gull og grønn.

Den største nyheten, rent fysisk, er iPhone 11 Pro Max. Den tar over stafettpinnen etter Xs Max og den store 6,5-tommers Super Retina XDR-skjermen blir videreført. Ellers får den de samme forbedringene som den litt mindre Pro-modellen, men takket være den nye og mer effektive prosessoren vil den få en enda større forbedring i batteritiden – inntil fem timer bedre enn forgjengeren.

Mobile_TS_Icon_700px_B

iPhone 11 Pro Max


 • Størrelse: 158 x 77,8 x 8,1 mm
 • Vekt: 226 gram
 • Skjerm: 6,5-tommers Super Retina XDR OLED, 2688 x 1242 px
 • Kameraer: 12 MP tele, 12 MP vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel, 12 MP frontkamera

Begge Pro-modellene vil også komme i fire ulike farger: Hvit, gull, mattsort og en ny matt grønnfarge.

De tre modellene er ordinært salg fra 20. september.

Sist oppdatert 20. september 2019

Var denne siden nyttig?