Oslobaserte Plaace leverer avansert ekspansjonsanalyse ved hjelp av Telia Crowd Insights

Oslobaserte Plaace leverer avansert ekspansjonsanalyse ved hjelp av Telia Crowd Insights

 

Plaace sin datadrevne plattform kobler potensielle leietakere med lokaler. Fra og med september 2021 omfatter løsningen også bevegelsesdata fra Telia Crowd Insights. Dette gjør det mulig for kunder å se hvordan, når og hvor mennesker bruker og beveger seg i beveger et bestemt område.

"Hvis du er et eiendomsselskap som ønsker bedre leietakermiks, eller en handelsvirksomhet som ønsker å finne riktig sted for din neste avdeling, er dette en tjeneste du trenger", sier Snorre Jordheim Myhre, daglig leder og medgründer i Plaace. "Som handels- eller serveringsbedrift har du sannsynligvis et begrenset budsjett for utvidelser, og det er derfor viktig å forstå potensialet i et område før man tar avgjørelser om investeringer.

Plattform fra Plaace, som ble lansert i april 2021, bruker det nyeste innen datakilder og analyse for å hjelpe potensielle leietakere med å finne de beste stedene å etablere seg på. Samtidig får eiendomselskapene mulighet til å velge de riktige leietakerne.

plaace-600x783.png

For eiendomsselskap og potensielle leietakere

"Som eiendomseier ønsker du å leie ut til den leietakeren som har størst potensial til å øke omsetningen og trafikken i området. Hvis du har et attraktivt lokale, kan du ha flere potensielle leietakere å velge mellom. Nå kan du vurdere dem ved hjelp av Plaace sin data", fortsetter Myhre.

Plaace tilbyr to typer tjenester. Med den kostnadsfrie basismodellen kan alle registrere seg og opprette en brukerprofil for å se tilgjengelige lokaler og få tilgang til grunnleggende demografiske data. Premium-modellen er betydelig mer kompleks, med mulighet for detaljert analyse, inkludert transaksjonsdata, i tillegg til anslått årsomsetning for eksisterende virksomheter samt befolkningsstatistikk fra Statistisk sentralbyrå. Nå får du også bevegelsesdata fra Telia Crowd Insights i Plaace.

"Hver dag samler vi inn signaler fra våre mobiltårn rundt om i Norden", sier Lars Helge Richter Strand, forretningsutvikler i Telia. "I gjennomsnitt pinger hver person nettverket mellom 200 og 400 ganger hver dag. I Norge alene tilsvarer dette rundt 600 millioner signaler per dag."

lars-600x402.jpg

Aggregerte og anonymiserte data

Det første Telia gjør med dataene, er å anonymisere dem slik at de ikke kan identifisere noen. Dataene aggregeres i grupper på minst fem personer, som pålagt av EUs personvernforordning (GDPR), og identiteten fra hver mobiltelefon rehashes hver dag for å beskytte brukerens anonymitet. Med en markedsandel på over 40 % i Norge er Telia i en unik posisjon til å samle inn og analysere bevegelsesdata som gjør det mulig for brukere å forstå hvordan og når publikum bruker ulike deler av landet.

Ifølge Myhre er dataene fra Telia Crowd Insights en av de mest sentrale funksjonene i Plaace sin Premium-modell.

"Det er helt avgjørende å vite hvor mange mennesker som oppholder seg i et område, før man bestemmer seg for om man vil etablere en avdeling der eller ikke", sier han. "Et typisk sentrumsområde har svært få faktiske beboere, men det er mange som beveger seg rundt her. Telias data forteller oss ikke bare hvor mange som befinner seg i et område, og hvor lenge de oppholder seg der, men også om de bor der, jobber der eller bare er innom."

"Dette er innsikt som ingen andre kan levere, og som brukerne våre setter enormt pris på", legger Myhre til.

Fremtidige ekspansjonsplaner

Plaace planlegger å utvide tjenestetilbudet til å omfatte ikke bare dataanalyse, men også anbefalingsalgoritmer som hjelper bedrifter å ta de beste beslutningene om ekspansjon.
"Telia er ikke bare en pålitelig partner som leverer kvalitetsdata vi kan stole på. Vi setter også pris på hvor entusiastiske de er til produktet vårt", sier Snorre Jordheim Myhre, og avslutter: "Vi er veldig glade for dette samarbeidet og muligheten til å jobbe sammen som partnere for å skape størst mulig verdi for kundene våre."

Tror du Telia Crowd Insights kan være noe for din bedrift?

Skriv inn dine kontaktdetaljer og vi vil kontakte deg så snart som mulig.

Var denne siden nyttig?