Telias IoT Symposium er Norges viktigste møteplass for IoT

IoT-verdiskapningen i Norden vil trolig øke med over 100 milliarder kroner i løpet av de neste 4 årene. For å møte det enorme vekstmarkedet arrangeres Telia IoT Symposium for første gang, i samarbeid med Abelia.

Mann i dress, sett bakfra, står foran en forsamling.

NTB Scanpix/Shutterstock.

Telia var det første selskapet i Norden til å lansere tingenes eget internett (NB-IoT) i fjor. Nå samler selskapet sterke navn for å dele erfaringer og opplyse om hva vi kan vente oss de kommende årene.

Arrangementet er nærmest obligatorisk for alle som driver, eller ønsker å drive forretning i den oppkoblede verden. Ledere fra Tesla, Amazon og Huawei, vil i tillegg til aktører som NHO, Microsoft og Datatilsynet, fortelle om forhold som vil påvirke de fleste virksomheter i fremtiden.

IoT byr på endeløse muligheter. Maskiner snakker med maskiner og genererer data som videresender til oss mennesker gjennom en app eller andre typer programmer. Teknologien er sentral, og mye av digitaliseringen vil bygges på nettets evne til å koble datapunkter sammen, samle data for analyse og forenkle tidligere oppgaver.

IoT vil redusere ressursbruk, gjøre det lettere å lage miljøvennlige løsninger, og koble hele verden sammen i et gigantisk nettverk med den nye nettverksteknologien NB-IoT.

Verdens mest oppkoblede mann

Under Telia IoT Symposium vil man kunne stifte nærmere bekjentskap med en som har tatt oppkobling og IoT til et helt annet nivå. Chris Dancy regnes som verdens mest oppkoblede mann, og har nærmest gått fra IoT, til IoM. Fra «Internet of things» til «Internet of me».

Amerikaneren har i over 25 år arbeidet med koblingen mellom teknologi og helse. Han er selv prøvekanin for en rekke oppkoblingsløsninger. Den 13. september forteller han hvordan det er å være «The worlds most connected human».

Chris Dancy med ledninger som ser ut til å stikke ut av armen.

Verdens mest oppkoblede mann, Chris Dancy. Foto: Kyle Thompson.

Tesla kommer

Fra Tesla EMEA kommer Director Northern Europe, Pål Gystad Simonsen. Med sine revolusjonerende el-biler er Tesla en foregangsbedrift i sitt marked, og i teknologiverden generelt. I foredraget «Connected: Advantages of being an IoT enabled business», vil Gystad Simonsen redegjøre for hvordan Tesla bruker teknologi og ser mulighetene teknologien gir.

Amazon kommer

For å lykkes som digital tilrettelegger i fremtiden, tror Telia på både partnerskap og utradisjonelle samarbeid. I en artikkel om næringslivets største utfordringer, peker Telia-direktør Abraham Foss ut blant annet Amazon som en av fremtidens store konkurrenter.

Til Telia IoT Symposium kommer da også leder for Amazons IoT kompetansesenter, Claudiu Pasa. Et sentralt poeng i hans budskap er nettopp viljen til å la utradisjonelle økosystemer vokse frem, og hvordan disse vil skape uante muligheter.

Forutsetningene for å utvikle teknologi og tjenester ved bruk av IoT, er gode i Norge. Start-ups som ContinYou og IoT-samarbeidet med Nortrace er gode eksempler på allerede eksisterende utnyttelse av IoT.

Oppkoblet personvern

Når stadig flere blir «koblet på» med stadig flere enheter, vil personvern bli ytterligere aktualisert. Og med implementeringen av EU-forordningen GDPR nært forestående, vil fokuset på dette bli betraktelig skjerpet.

Hva har ny teknologi å bety for personvernet, og hvilken rolle spiller dette for både privat og offentlig sektor? Fagdirektør i Datatilsynet, Catharina Nes vil gi bedre oversikt og innsikt i temaet.

Fagdirektør i Datatilsynet, Catharina Nes.

Fagdirektør i Datatilsynet, Catharina Nes vil forklare GDPR-direktivet som alle virksomheter må holde seg innenfor. Foto: Privat.

Videre vil representanter fra blant annet Microsoft, Capgemini og Arthur D. Little være med på å gjøre Telia IoT Symposium til Norges største og mest interessante arrangement innen IoT og digitalisering.

Til sammen vil over 20 foredragsholdere fra politikken, offentlig sektor, akademia og næringsliv innta scenen. I tillegg lover direktør for Telia Bedrift, Jon Christian Hillestad å avsløre en helt ny satsning fra Telia, under sin Closing Keynote.

Symposiumet ble avholdt 13. september, og du kan se litt av hvordan dagen var her.

 Hva er IoT?

  • IoT står for Internet of Things, også kjent som tingenes internett.
  • Begrepet brukes om fysiske objekter som kommuniserer med omverdenen.
  • Det spås at det vil være 26 milliarder tilkoblede enheter i 2020.
  • Alt fra industrimaskiner, biler, joggesko, tannbørster, lyspærer, hus og bygninger kan kobles sammen.

Var denne siden nyttig?