NetCom blir Telia

NetCom skifter navn til Telia. Fordelene for kundene vil komme tett, og grensesprengende overraskelser ligger på lur.

NetCom blir nå en del av Nordens største mobiloperatørfamilie og skifter navn til Telia. For selskapet betyr det å bli enda bedre rustet til å utvikle og tilby det beste mobilnettet i Norge. For kundene blir det som før, bare enda litt bedre.

Karl Fredrik Lund, leder, Telia Privat.
Karl Fredrik Lund, leder for Telia Privat.

Navneskiftet til Telia symboliserer en viktig overgang for utfordreren NetCom. Selskapet blir en del av en større internasjonal satsning og selskapet får større muskler til å fortsette å bygge dekning og fart for folk flest.

– Men vi skal ikke bare fortsette med å gjøre det bedre og enklere for folk. Vi skal gjøre det vi har gjort i over 20 år enda bedre – vi skal ryste mobilmarkedet, sier leder for Telia Privat, Karl Fredrik Lund.

Leder for Telia Privat, Karl Fredrik Lund, kan berolige kundene med at alt blir som før, bare bedre.

Monopolistens fremste utfordrer

I 23 år har NetCom utfordret det etablerte. NetCom var selskapet som brøt telemonopolet på 90-tallet, og Televerket (ja, så lenge siden er det) fikk fort mye å gjøre. Du husker det kanskje ikke, men NetCom har i alle år vært først ute med produkter og tjenester som vi i dag tar for gitt.

11 tilbud NetCom-kunder fikk først:

 • Reduserte telepriser
 • Kontantkort
 • SMS på kontantkort
 • MMS
 • Fri bruk av ringeminutter
 • Fri bruk av SMS
 • Norges første Turbo 3G-nett
 • Apple Iphone 3G
 • Verdens første 4G-nett
 • Norges første 4G+ nett
 • 4,5G med hastigheter opp mot 1 Gbps

I 1993 fikk norske telekunder endelig et alternativ og en viktig konkurrent til monopolisten.

NetCom var først med mye, og Telia vil fortsette med å utfordre telemarkedet.

NetCom var først med mye, og Telia vil fortsette med å utfordre telemarkedet.

– Kundene våre er vant med at vi stadig skaper nyheter, og du må aldri tro at det er en posisjon vi kommer til å forlate. Da NetCom for eksempel åpnet verdens første 4G-nett i 2009, var det mange som lurte på hva man skulle med en slik voldsom datahastighet på mobilen.

– Jeg tror ikke det så mange som lurer på det i dag. Slik skal vi fortsette å utvikle produkter og tjenester til det beste for folk, sier Lund.

Forlater ikke pionérånden

Mange vil kanskje være bekymret når NetCom blir borte til fordel for det større Telia. Store selskaper er verken kjent for å være spesielt fremoverlent eller spesielt innovative. Karl Fredrik Lund ber derimot abonnentene ta mobil-livet med knusende ro og glede seg.

– Telia har en holdning som utfordrer selv der vi er størst. Pionerånden tar vi altså med oss videre. Den største endringen er at vi nå får større muskler til å fortsette å gjøre ting enklere og mer praktisk for folk, sier Lund.

Telia blir størst i Norden og Baltikum, og Karl Fredrik Lund lover kundene mange positive overraskelser i tiden som kommer.

Fakta om endringen


NetCom byttet navn til Telia 1. mars 2016 og skiftet samtidig til ny logo.

Telia opprettholder butikker over hele landet, se butikkoversikten.

Nettsiden netcom.no oppdateres natt til 1. mars til telia.no.

Telia eies av Telia Company, som har samlet sine største merker i Norden og Baltikum, under navnet Telia Norge.

Var denne siden nyttig?