Høstsesongen i Telialigaen er i gang for de største spillene – men det er mye spenning foran årets rekordsesong. Her er to av spillerne til nye 777 avbildet.
Nykommerne 777 stiller sterkt i CS:GO. (Foto: @akam1k3/Michael Ray VC Angeles)

Nå er Telialigaen tilbake – dette må du vite

Høstsesongen i Telialigaen er allerede i gang for de største spillene – men det er mye spenning foran årets rekordsesong.

Høstens utgave av Telialigaen blir både mer spennende og muligens jevnere enn på lenge i flere av spillene det konkurreres i – og totalt er det en rekordsesong i antall påmeldte lag denne sesongen.

– På tvers av alle spill og divisjoner har vi hele 844 lag. Det betyr at vi har mer enn 5000 mennesker som skal være med å konkurrere denne sesongen, sier Erling Rostvåg. Han er administrerende direktør for Good Game AS, som arrangerer Telialigaen.

Portrettbilde av Erling Rostvåg, administrerende direktør for Good Game AS, som arrangerer Telialigaen.
Erling Rostvåg i Good Game AS. (Foto: gamer.no)

Koronaviruset har påvirket både Norge og resten av verden i veldig stor grad gjennom hele sommeren og høsten, men Rostvåg tror pandemiens påvirkning på e-sporten er vanskelig å spå.

– Noen av topplagene har hatt utfordringer med å samles til bootcamp før sesongstart slik man pleier. Men for en del av breddelagene kan det ha gitt mer tid til trening, når andre aktiviteter og reiser ble satt på vent.

Én av nyhetene i årets sesong er at Good Game og Telialigaen nå tilbyr servere til alle CS:GO-lag uavhengig av hvilken divisjon de konkurrerer i.

– Tidligere har dette kun vært tilgjengelig i de tre øverste divisjonene, men nå får alle tilgang til gode servere. Håpet er at dette vil gjøre det enda mer attraktivt for bredden i e-sporten, sier Rostvåg.

Nysatsinger i CS

CS:GO og LoL er de to desidert største spillene i ligaen – og det er også her konkurransen er både tøffest og mest profesjonell. I år er det to nye lag som utpeker seg som særlig spennende i toppdivisjonen i CS.

csgo lagbilde 1.jpg

Det er store forventinger til dette CS:GO-laget fra 777: «TommyM», «Zykes», «Ruyter», «bfr», «Fletch» og «Nasty». (Foto: @akam1k3/Michael Ray VC Angeles)

– 777, som artisten Kjartan Lauritzen står bak, anses som en utfordrer til Apeks i årets sesong. De har fått med seg kommentator og tidligere CS-spiller Tommy «TommyM» Monsen som trener, men klarte bare uavgjort i sesongens første kamp mot Bifrost, forteller han.

I tillegg er Stavanger Oilers, som er mest kjent fra norsk ishockey, også på plass med et nytt lag. Med en stor organisasjon i ryggen, er det forventninger til hvordan dette laget vil utvikle seg både denne sesongen og i tiden fremover.

– Det blir også interessant å se hvordan Nordavind gjør det. De har byttet ut store deler av CS-laget sitt, og går nå for en lineup med flere talenter enn etablerte spillere. Det blir veldig spennende å følge, sier Rostvåg.

Jørgen Olsen Nordavind.jpg

Jørgen «Jwols» Olsen har vunnet Rocket League for Nordavind flere ganger. Nå er han blitt treneren deres. (Foto: Fartein Rudjord)

Ny Rocket League-tropp for Nordavind

I Rocket League har Nordavind vunnet det aller meste de siste årene, bortsett fra forrige sesong. Nå har de gjort store endringer på laget etter at Jørgen «Jwols» Olsen la opp som spiller. Han er trener for det nye laget, og har ambisjoner om å ta mesterskapet tilbake til Nordavind.

– De må jo nå bruke folk man ikke vet nivået på, men det er forventninger om at de når finalen, sier Rostvåg.

I League of Legends er det en del utskiftninger på de ulike lagene, men Good Game-sjefen mener at de stabile lineupene til Nordavind og Viking gjør at de to topplagene fortsatt er ventet å hevde seg helt i toppen.

– I LoL handler det jo mye om å kjenne hverandres spill og ha god kommunikasjon innad i laget, så det å bytte ut mye av laget kan være en ulempe, avslutter han.

Var denne siden nyttig?