Surf på mobilnettet når du reiser

Enten du skal på hytta, festival eller bilferie, har vi mobilt bredbånd som hele familien eller vennegjengen kan koble seg på.

Ferie betyr avkobling fra hverdagslivet, men avkobling betyr ikke nødvendigvis å koble fra mobilen. Med riktig datapakke kan hele familien eller vennegjengen surfe og strømme fritt på reisen.

surf på mobilnettet.jpg

På vei til telttur eller hyttetur? Med mobilt bredbånd i bagasjen har dere mobildata tilgjengelig for å strømme eller surfe når dere vil.

Skal du til Norden eller Baltikum, eller et annet sted i EU eller EØS kan vi informere om at Roam Like Home gjelder for mobilt bredbånd også. Superkjekt dersom du for eksempel skal leie hus i utlandet og vil ha mobildata tilgjengelig for deg og hele familien. Les mer om Roam Like Home her.

LES OGSÅ: 6 ting du bør vite om roaming

Hjemmeruter som kobles til strømkontakten

Du skal være på hytta hvor du både har mobildekning og strøm. Da er dette produktet for deg.

Netgear Nighthawk M1 4G+-ruter er blant markedets kraftigste rutere for mobilt bredbånd.

Netgear Nighthawk M1 4G+-ruter er blant markedets kraftigste rutere for mobilt bredbånd.

Netgear Nighthawk M1 4G+-ruter er kraftig og kompakt, og blant markedets beste rutere for mobilt bredbånd. Hele 20 brukere kan koble seg på samtidig og har 24 timer batteritid.

Miniruter på batteri – til 15 enheter samtidig

Skal du for eksempel på festival, bil- og telttur hvor du ikke har tilgang på strøm, men har mobildekning der du er kan en batteridrevet miniruter være et godt valg.

Netgear AC810S miniruter.

Netgear AC810S er en kraftig batteriruter som gir god dekning og fart og tåler 15 oppkoblede enheter. Foto: Telia.

Netgear AC810S er en svært kraftig miniruter. Den har støtte for hele 600 Mbps nedlastingshastighet*, og kan gi mobildata til 15 enheter samtidig. Batterilevetid er opptil 15 timer. Ruteren har en egen skjerm som opplyser om databruk og kan motta SMS-er.

LES OGSÅ: De beste hodetelefonene til sommeren

Superenkel å installere

Begge disse ruterne er veldig enkle å installere. Først og fremst må du ha et eget abonnement og SIM-kort til enheten, som du får når du kjøper ruteren. Du setter inn SIM-kortet, deretter slår du på ruteren, finner nettverket som normalt og kobler deg på. Så er det bare å surfe og strømme i vei. Steg for steg-instruksjoner finner du i Telias brukerveiledning for rutere.

Hvor mye data trenger du?

Vi har mange ulike tilbud til deg, avhengig av forbruket ditt. Tabellen under viser hvor mye data du trenger for ulike aktiviteter. Det kan være greit å regne litt i overkant fremfor underkant av forbruket. Husk også å ta høyde for mange dere er.

Nå har vi også Data Rollover for mobilt bredbånd. Det betyr at du får med deg ubrukt data til måneden etter, og enda lenger om du vil. Kjøper du en ekstra datapakke gjelder det også for den.

Skjermdump fra telia.no: Tabellen gir oversikt over et gjennomsnittlig daglig forbruk i en hel måned.

Skjermdump fra telia.no: Tabellen gir oversikt over et gjennomsnittlig daglig forbruk i en hel måned.

Trygt kjøp – Pengene tilbake-garanti

Som nevnt har vi kommet svært langt med et realt dekningsløft og bygger ut dekning for både tale og mobildata over hele landet. Kjøper du en ruter og ikke blir fornøyd, kan du returnere varen innen 14 dager og få pengene tilbake. Da leverer du den bare tilbake til butikken hvor du kjøpte ruteren.

Er ruteren kjøpt på telia.no eller via kundesenteret vårt, kan du kontakte kundeservice på telefon 815 60 000 eller på e-post support-nettbutikk@telia.no og få returlapp med sporingsnummer tilsendt. Husk at ruteren må leveres tilbake i god stand. Alt av tilbehør og originalesken må være med.

Hvorfor kjøpe en 4G-ruter med WiFi?

Det er seks viktige grunner for hvorfor du trenger en 4G+ ruter som gir tilgang til internett: 

  1. Datamengde: Den datamengden du har gjennom abonnementet ditt er som regel tilpasset mobilbruk. Noen ganger må du ha mer mobildata enn det som er beregnet i mobilabonnementet, for eksempel til utvidet streaming av underholdning på HBO, Netflix og NRK når du er på hytta. Med en 4G+ ruter får du tilgang til mer data uten at det koster for mye.

  2. Fart: Det ligger ingen begrensninger i fart på de mest solgte abonnementene til en 4G+ ruter. De fleste andre bredbånd i veggen struper farten.

  3. WiFi som flere kan koble seg på: Antennekvaliteten varierer mellom mobilene. Det er ikke gitt at alle får like gode 4G-signaler inn til mobilen. Det er også mange foreldre som venter med å gi barna data-abonnement på enheten før de blir litt eldre. Da kan en 4G+ ruter være løsningen. Barna får datatilgang på hytta på samme måten som hjemme, og du kan by gjester på samme problemfrie internettopplevelse. 

  4. Antennekvaliteten på mobilene kan variere: Opplever du svake 4G signaler på mobilen din vil du kunne få sterkere signaler gjennom 4G+ ruterne. De har rett og slett plass til en bedre antenne, og vil gi deg en bedre dekningsopplevelse. 

  5. Mangel på, eller mangelfullt bredbånd i veggen: Mange har ikke internettkabel i veggen på hytta eller i hjemmet. Noen har også problemer med kvaliteten på kobberkabelen til hus eller hytte. Da er internett via 4G den eneste muligheten.

  6. Lite databruk: Det er ikke alle som har behov for mye data. For dem som bruker nettet til surfing på nettavisen og mail kan en 4G+ ruter være billigere. 

  7. WiFi overalt: Du får med deg WiFi og den gode 4G+ bredbåndsopplevelsen overalt. Hos besteforeldre, på hytta, båten og i bilen.

*Estimerte høyeste hastighet for nedlastning 220 Mbit/s og for opplasting 35 Mbit/s. De faktiske hastighetene avhenger av kapasitet og andre forhold. Les mer om hastighet og betydningen av det.

Var denne siden nyttig?