Spotify-tipsene som bedrer lytteopplevelsen

Her er 10 tips som gir deg den beste opplevelsen på Spotify.

Spotify-triks - To venninner med headset i parken.

Foto: Telia

Med over 140 millioner Spotify-brukere i verden og cirka to milliarder ulike spillelister, blir den svenske musikkstrømmingstjenesten mer og mer populær. Stadig utvikles tjenesten slik at du kan få best mulig tilgang på musikk og den beste musikkopplevelsen. Ulempen er at du kanskje ikke vet hva og hvordan?

Slik får du mest mulig ut av Spotify

 • 1

  Velg best lydkvalitet

  Vi vil jo ha best mulig lydkvalitet! Spotify anbefaler å bruke «automatisk lydkvalitet» i appen. Det gjør at musikkvaliteten endrer seg etter hvor god dekning du har der du er. Vi anbefaler derimot å velge «High» eller «Extreme», så får du den beste lydkvaliteten uansett.

  Hva slags lydkvalitet du velger påvirker hvor mye data du bruker på å streame musikken. Da kan vi fortelle deg at med Music Freedom fra Telia, kan du streame så mye musikk du vil med den beste lydkvaliteten uten at det spiser av datakvoten din. Finn ut enda mer om Music Freedom her.

  Slik gjør du:

  «Your Library» -> trykk på tannhjulet øverst til høyre -> «Music Quality» -> Velg mellom «Automatic», «Normal», «High» eller «Extreme». 

  Videoen viser hvordan du endrer lydkvalitet i Spotify. Video: Telia.

  LES OGSÅ: Derfor er Telias mobilnett i verdensklasse

 • 2

  Få orden i spillelistene

  Er du en av de som har så mange spillelister at du lever i et listekaos? Det går faktisk an å organisere spillelistene i mapper. For eksempel etter sjanger, tema eller sesong. Egentlig blir det litt som kategoriene i «Browse». Dette kan du kun gjøre via datamaskinen, men mappene vil vises i mobil-appen også.

  Slik gjør du:

  Velg «File» på datamaskinen -> «New playlist folder». Deretter drar du spillelister inn i ønsket mappe.

 • 3

  Dropp offline-lister med Music Freedom

  Offline-lister på Spotify kan kreve mye av lagringsplassen på mobilen din, men har du Telia-abonnement* er det ikke lenger nødvendig med offline-lister. Med Music Freedom kan du streame så mye musikk du vil på Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer og Beat uten at det spiser av datakvoten din. Det gir total datafrihet og mulighet for å høre hele verdens musikk 24/7.

  LES OGSÅ: Slik får du bedre lagringsplass på mobilen

 • 4

  Spotify gir nye forslag på musikk du liker

  Radio-funksjonen i Spotify er faktisk ikke radio, men en helt genial funksjon som lager nye spillelister basert på enten en spilleliste du allerede har, en artist du liker eller et album du lytter til. Med andre ord kan du få nye spillelister, skreddersydd til deg uten at du trenger å lage dem selv! Du kan enten plukke ut og lagre konkrete spillelister eller artister du vil at Spotify skal basere en spilleliste på, eller du kan browse gjennom andre forslag i menyen «Radio».

  Slik gjør du:

  «Your Library» -> «Stations» -> «Create New Station» -> søk på enten spilleliste, album eller artist. Velg blant «Top Results», «Songs», «Artists» eller «Playlists» og trykk på ikonet til høyre. Eller du kan gå inn på «Radio» og se andre forslag til spillelister som Spotify kommer med.

  Radio-spillelistene vil samle seg i «Stations»-mappen, og blant dine spillelister i «Your Library». Du vil se at listen heter «Playlist Radio» sammen med navnet på spillelisten som Radio-listen er basert på.

  Slik går du frem for å lage Radio-spillelister i «Stations» eller browse gjennom andre forslag i «Radio»-menyen. Video: Telia.

  LES OGSÅ: De beste triksene for deg som strømmer musikk

 • 5

  Konserter i nærheten

  Spotify er mer enn bare en musikkstrømmingstjeneste. Det er også en nyhetskilde. Spotify gir deg en oversikt over konserter med populære artister, og konserter av dem du lytter mye til. Du kan se en oversikt over konserter i nærheten under «Home» og «Browse» i menyen.

  Skjermdump fra Spotify 

  Både under «Home» og «Browse» kan du finne oversikt over konserter i nærheten. I «Browse» ser det slik ut. Foto: Telia.

 • 6

  Gjenopprett slettede spillelister

  Å, nei! Har du slettet en spilleliste ved et uhell og trodd den var tapt for alltid? Eller kanskje du savner en tidligere slettet liste? Da kan vi berolige deg med at du finner dem inne på å Spotify sine nettsider. Der kan du nemlig gjenopprette slettede lister.

  Slik gjør du:

  Logg inn på Spotify.com -> velg «Account» -> trykk på «Recover Playlists».

 • 7

  Lag spillelister sammen

  Ofte følger man andre venners spillelister, men så får du ikke redigert eller lagt til sanger. Ved å endre innstillingene til «Make Collaborative» på en spilleliste er det enklere å samarbeide om musikken.

  Slik gjør du:

  «Your Library» -> «Playlists» -> Velg en spilleliste du har laget -> velg de tre prikkene øverst til høyre -> trykk «Make Collaborative». Deretter kan du for eksempel dele listen med en spesifikk venn, eller du kan la alle redigere i listen.

 • 8

  Koble Spotify til musikkanlegget

  Har du premium-abonnement kan du koble Spotify til høyttalere via Spotify Connect. Dette er særlig bra for de som har multirom-lydanlegg.

  Slik gjør du:

  Velg «Devices Available» -> deretter hvilken kilde du ønsker å spille musikk på.

  Spotify skjermbilde

  Foto: Telia

 • 9

  Musikk til ditt løpetempo

  Spotify kan velge ut låter som spiller i samme tempo som du løper i. Det er en veldig smart funksjon som gjør at du slipper å løpe i jojo-tempo fordi en låt enten pusher deg fremover eller sinker deg.

  I «Browse» er det en musikkmappe som heter «Running». Spiller du musikk herfra vil mobilen din registrere løpetempoet ditt. Ganske enkelt krysskobler Spotify antall steg du har per minutt med musikkens Beats Pr Minute (BPM), og velger ut låter som passer til løpetempoet ditt.

  Slik gjør du:

  Velg «Browse» -> Scroll ned til mappen som heter «Running».

  Jente på joggetur

  Foto: Telia

  LES OGSÅ: Musikken som booster treningen

 • 10

  Glidende overganger på låtene

  Har du lagt merke til at det er en minipause fra en låt er ferdig til neste begynner? Denne pausen kan du enten fjerne, eller du kan la låtene gli over i hverandre (crossfade).

  Slik gjør du for å fjerne pausen:

  «Your Library» -> velg tannhjulet øverst til høyre -> velg «Playback» -> skru på «Gapless Playback»

  Slik gjør du for å la låtene gli over hverandre:

  «Your Library» -> velg tannhjulet øverst til høyre -> velg «Playback» -> velg hvor mange sekunder av hver låt som skal gli over hverandre.

  Skjermdump fra Spotify

  Ta bort pause/opphold mellom sangene eller la de gli over hverandre. Foto: Telia.

*Music Freedom er inkludert for UNG, SMART 10, 15 og 20 GB. For andre abonnement kan det kjøpes for 49,- i måneden.

Var denne siden nyttig?