Tips til farsdagsgaver

Husk farsdag: Her er 15 gode gavetips

Dropp sokker og slips til årets farsdag — her er pakkene pappa egentlig drømmer om.

Søndag 8. november er det farsdag, og tid for å gi våre kjære fedre litt ekstra kjærlighet og oppmerksomhet. Mens noen velger å skjemme bort far med å la han sove lenge og få frokost på sengen, er det heller ikke uvanlig å gi en farsdagsgave.

Sokker, skjorte, lue og hansker er klassikere. Men er det egentlig det han ønsker seg? Lise Langhelle, Shop Manager hos Telia Torgalmenningen i Bergen, har tipsene du trenger.

Gaver til fedre på farten

Telia ansatt
Lise Langehelle, Shop Manager hos Telia Torgalmenningen i Bergen.

Har du en pappa som er glad i reise på tur eller som pendler til og fra jobb? Det er ikke alltid man har tilgang til en stikkontakt, og da er det kjekt å ha en «powerbank» på lur, tipser Langhelle.

Husk å sjekke hvor mange milliamperetimer (mAh) nødladeren har, slik at du er sikker på at du kjøper en variant som ikke må lades opp hele tiden. En fulladet Telia powerbank med 7500 mAh vil eksempelvis ha nok strøm lade opp en smarttelefon omtrent to ganger.

— For de enda mer ekstreme anbefaler jeg Xqisit PowerBank. Denne powerbanken har hele 10 400 mAh ekstra strøm til å lade opp enhetene dine, noe som gjør den perfekt til lange turer, sier Langhelle.

STRØM «TO GO»: Telia Powerbank og Xqisit PowerBank. Foto: Produsenten

Det er alltid hyggelig å gi bøker i gave – og om pappa er en lesehest kan digitale bøker være en topp farsdagsgave. Dessuten er det perfekt som underholdning på korte og lengre reiser. Lydbokabonnementet fra Storytel gir pappa et digert bibliotek å velge fra, med både norske og engelske titler, og han kan veksle mellom lytting og lesning på telefon eller nettbrett.

> Strøm tusenvis av bøker fra Storytel — uten ekstra kostnad

Farsdagsgaver til musikkglade pappaer

Til musikkglade pappaer er gode øretelefoner et must! Øretelefonene Galaxy Buds Live høstet strålende anmeldelser fra kritikerne. — Disse vil garantert falle i smak hos en far som er opptatt av god lydkvalitet, tipser Laghelle.

GOD LYD: Apple AirPods Pro, JBL Link 10 og Galaxy Buds Live. Foto: Produsenten

— I tillegg til et rålekkert design og behagelig passform har Galaxy Buds Live en så kraftig lyd at du får følelsen av å være tilstede på konserten! Lydopplevelsen fyldig og nyansert, enten du vil høre på musikk eller podcaster. I tillegg er de støydempende, forteller Langhelle.

— Et annet godt alternativ er AirPods Pro. Disse gir suveren lyd og er utrolig lette. I tillegg har de aktiv støyreduksjon, som kontinuerlig jobber med å analysere og dempe lyden rundt deg.

Akkurat som forgjengeren AirPods, kobles AirPods Pro seg automatisk til iPhone eller Apple Watch. Og de er klare til bruk når du tar de ut av etuiet. Enklere blir det ikke!

> Se hele utvalget av hodetelefoner her

Hvis far liker å synge i dusjen er en portal høyttaler midt i blinken. Her trekker Langhelle frem JBL Link 10 — en stemmeaktivert kompakthøyttaler som til tross for sin størrelse leverer dyp og kraftig lyd.

JBL Link 10 er vannbestandig i henhold til IPX7 sertifisering, som gjør at den passer godt til å ha med seg på eventyr. Dessuten har den innebygget Google-assistent, så her får pappa med en personlig assistent på kjøpet.

Eller kanskje du vil gi han musikk i farsdagsgave? Med et abonnement på Spotify kan far strømme så mye musikk han bare vil!

Gavetips til aktive fedre

Er far en sporty type og samtidig interessert i teknologi, vil en smartklokke være en fin farsdagsgave. Langhelle løfter frem både Apple Watch og Galaxy Watch som gode alternativer.

SPORTY: Galaxy Watch 3 4G og Apple Watch 6 aluminium med 4G. Foto: Produsenten

Apple Watch kommer i flere modeller og den nyeste er Apple Watch 6, som blant annet har Retina-skjerm og en rekke avanserte helse- og treningsfunksjoner.

— Velg mellom løping, svømming, yoga, sykling og nesten hva som helst annet du liker å gjøre. Denne klokken registrer hver eneste bevegelse, sier Langhelle.

Galaxy Watch kommer også i flere modeller og befinner seg i en litt rimeligere prisklasse. Galaxy Watch 3 4G er en stilren klokke som gir deg full kontroll på egen helse og trening. Du kan også få konkrete tips om teknikk, for eksempel gjennom å måle balanse, steglengde og bakkekontakt, og få en omfattende analyse av løpingen.

> Se hele utvalget av smartklokker

Gavetips til klønete pappaer

Få ting er mer irriterende enn å knuse mobilskjermen. Hvis pappaen din er av typen som fort kan miste telefonen i bakken, vil et mobildeksel komme godt med.

— Deksler fra Otterbox er en favoritt hos mange og perfekt for litt klumsete fedre. Dessuten er de støtsikre og støtter trådløs lading, tipser Langhelle.

En annen storfavoritt er Lommebok-dekslene fra Dbramante1928. Her er det plass til både kort og sedler som gjør det enkelt for far å holde orden i sakene.

— Tar du i tillegg med en skjermbeskytter fra Copter er det ingen tvil om at telefonen er veldig godt beskyttet, sier Langhelle.

> Se alt av mobiltilbehør her

Til han som er glad i film og serier

De fleste pappaer kan sette pris på en Netflix-kveld, men det er ikke sikkert han har en Smart-TV i stua. Med en Apple TV 4K blir imidlertid TV-en plutselig mye smartere! Den kobles enkelt til TV-en og det trådløse nettet du har hjemme, deretter kan du laste ned strømme-apper som Netflix, HBO og YouTube — og strømme direkte på TV-en.

Hvis far allerede har det tekniske utstyret i orden vil et abonnement på Netflix gjøre susen.

SMART: Gjør både TV og hjem smartere med Apple TV 4K og startpakke fra Futurehome. Foto: Produsenten

Gaven som gjør pappas hjem smartere

Er pappa over gjennomsnitt teknologiinteressert? Da vil små og store dingser som gjør hjemmet litt smartere være en perfekt farsdagsgave.

Det skal ikke så mye til for å komme i gang som mange tror. Alt du trenger for å gjøre hverdagen enklere er en smarthub, noen duppeditter, en smarttelefon og internett-tilgang. En startpakke fra Futurehome er et fint sted å starte for nybegynnere. Den inneholder alt du trenger for å komme i gang med smarthus, og du kan enkelt installere alle produktene selv, uten elektriker.

Hvis pappa allerede eier en smarthub, er det fortsatt uendelig mange muligheter som finnes. Se hele utvalget av smarthus-produkter fra Futurehome her.

 

Var denne siden nyttig?