Samsung Galaxy S9+

Toppkarakter til Galaxy S9

Våre testpiloter har talt. Ikke for å avsløre, men vi kan trygt si at de ikke ble skuffet.

John-Halvdan Halvorsen, Celina Stamper og Alexander Sund var så heldige å bli trukket ut til å være testpiloter for Samsungs nyeste Galaxy. John-Halvdan og Alexander har testet S9+, og Celina har testet S9. Her kommer deres dom etter å ha testet dem i noen uker.

Samsung Galaxy S9+

Foto: Alexander Sund.

Jeg ELSKER Samsung, og deres nye flaggskip gjør meg bare mer begeistret for selskapet.

Alexander Sund

Design

John-Halvdan:

– Førsteinntrykket er veldig bra. Telefonen har glass både på frem- og baksiden som er et eksklusivt inntrykk, men som gjør telefonen utsatt for fingeravtrykk og riper i tillegg til at telefonen blir glatt uten et deksel. Den ligger godt i hånden selv med avrundet kant på skjermen. At fingeravtrykksensoren er flyttet under kameraet gjør det lett å treffe med fingeren.

Alexander:

– Det mest revolusjonerende med denne telefonen er ikke designet. Forgjengeren S8+ er ganske lik. Det er imidlertid noen viktige forskjeller som gjør at en oppgradering likevel er verdt pengene.

Mann holder opp Samsung S9+ med fargerikt bakgrunnsbilde.

Foto: John-Halvdan Halvorsen.

Fingeravtrykk-scanneren er flyttet til midten av telefonen under kamera, som gjør at du slipper å trykke på kameralinsen ved et uhell. Den nye S9+ er også noe tyngre enn sin forgjenger, men den føles likevel bedre i hånden. Tyngden kommer også av at S9+ har mere og bedre teknologi, samt at skjermen angivelig skal være 20% sterkere ved fall i bakken enn sin forgjenger.

Alt i alt er denne telefonen utrolig spennende. Den har veldig mange funksjoner som jeg aldri har sett eller brukt før, som jeg nå bruker hver dag.

Celina Stamper

Det er også bra også S9+ som sin forgjenger tåler vann og støv samt at den har mulighet for SD-kort for de som ønsker mer minne på telefonen. En annen gladnyhet er at Samsung fortsatt har en headphone-inngang!

Overbevist allerede nå? Her kan du kjøpe Samsung Galaxy S9 med SVTISJ. Skjermforsikring inkludert!

Samsung Galaxy S9

Foto: Celina Stamper

Skjerm

John-Halvdan:

– Skjermen er definitivt telefonens wow-faktor. Dersom du ser på et bilde eller video som fyller hele skjermen, så er dette en av de mest imponerende skjermene på markedet. Den er lyssterk og sortnivået er helt sort. Verdt å merke seg er at skjermen er ikke veldig godt kalibrert, så jeg anbefaler å velge skjermmodusen grunnleggende dersom du vil ha et så naturlig bilde som mulig.

Jeg har prøvd alle Galaxy-modellene fra S5-S8+, men skjermen på den nyeste modellen er fantastisk.

Alexander Sund

Alexander:

– Jeg har prøvd alle Galaxy-modellene fra S5-S8+, men skjermen på den nyeste modellen er fantastisk. Denne modellen er ikke en stor oppgradering fra S8+, men setter man samme bilde opp mot hverandre, så er bildet på S9+ en del klarere enn forgjengeren.

Celina:

– Designet til Samsung Galaxy S9 med sin store 5.8" kurvede skjerm er imponerende og i lik klasse som iPhone X. Skjermen har nesten ikke rammer, og siden jeg gikk fra iPhone 7 Plus med 5.5" skjerm var jeg bekymret for at den «lille» modellen til Samsung S9 ville bli for liten i overgangen. Overraskende nok var telefonen mindre og skjermen større, noe som gjorde meg veldig positivt overrasket.

Samsung Galaxy S9+

Foto: Alexander Sund.

Menyer

Alexander:

– Det er ikke så mye å si om brukergrensesnittet på S9+ hvis man sammenligner med forgjengeren, men helt klart en modernisering. Man har flere innstillinger man kan leke med. Ikke bare det, men den nye ansiktsgjenkjenneren kombinert med iris-scanneren fungerer som en drøm – tilnærmet sømløs.

Du kan velge om du vil ha apper i en egen app-skuff, eller om du vil ha alle appene på skrivebordet. Hurtiginnstillingene kan tilpasses og gjør at du kan flytte funksjonene du skrur av og på oftest lengst frem.

John-Halvdan Halvorsen

– Du slipper som oftest å taste inn pin-koden. Det var kanskje det som plaget meg mest S8+. Denne funksjonen fungerte ikke så bra, men nå fungerer den 95% av tiden - selv i rom med lite lys. Økt RAM fra 4 GB til 6 GB gjør også at telefonen er vesentlig raskere når man blar seg gjennom menyer og apper.

John-Halvdan:

– Menyen oppleves som Android-telefoner generelt og det er ganske lett å finne frem. Du har også mye tilpasningsmuligheter. Du kan velge om du vil ha apper i en egen app-skuff, eller om du vil ha alle appene på skrivebordet. Hurtiginnstillingene kan tilpasses og gjør at du kan flytte funksjonene du skrur av og på oftest lengst frem.

Celina:

– Det å kunne designe sine egne menyer, har virkelig vært det jeg har satt mest pris på i Samsung sine telefoner generelt. På Samsung Galaxy S9 merker jeg at menyfunksjonen har blitt utviklet bedre og supplert med Bixby, som er Samsungs svar på Siri.

Bixby Home er en del av menyen når man høyreswiper. Her finner man alt fra nyheter til dagsplanen din på kalenderen. Disse endrer seg etter hvilke apper du bruker mest, og Bixby Home former seg dermed etter deg.

– Etter min mening fungerer Bixby mye bedre enn hva Siri gjør. Den forstår hva jeg spør etter og prøver å finne løsninger dersom den ikke helt forstår hva som blir spurt etter. Bixby føles mer personlig og er veldig til hjelp dersom jeg føler at jeg går meg vill i alle funksjonene.

Selfie av en smilende kvinne. I bakgrunnen ser vi en kaktus stående foran en vegg.

Foto: Celina Stamper.

Kamera

John-Halvdan:

– Det nye kameraoppsettet til Samsung fungerer veldig godt i dagslys, og med god belysning kan du ta veldig bra bilder, helt i toppskiktet hva gjelder mobilbilder. Jeg liker veldig godt støtte for å ta bilder i raw, så du kan fikse opp en del ting i etterkant med bildene.

Kamera på den nye S9+ er det beste kameraet jeg har hatt på en mobil noensinne.

Alexander Sund

Alexander:

– Kamera på den nye S9+ er det beste kameraet jeg har hatt på en mobil noensinne. Dette er vel det første kamera på en mobil hvor man kan velge mellom ulike typer blenderåpning. Det er ganske er ganske imponerende. For de som ikke er supernerd, så kan man velge å styre blenderåpningen automatisk, så man trenger ikke vite hvordan man bruker dette for å dra nytte av funksjonen.

Celina:

– Kameraet på Samsung S9 er det som skiller denne smarttelefonen fra andre. Med Dual Aperture-teknologi endrer linsen seg etter omgivelsene og leverer bilder med lav F1.5 og F2.4, som er sammenliknbart med gode speilreflekskamera-funksjoner.

– I situasjoner med lavt lys vil kameraet bruke F1.5 for å slippe inn mer lys og mindre støy. Det finnes også morsomme funksjoner som Super Slow-mo og AR-Emoji, hvor du kan lage en AR utgave av deg selv og få GIF-er med ulike uttrykk eller filme med et AR-Emoji filter som du selv har laget.

Hånd holder en mobil hvor kameraet fanger et motiv fra en park på en solfylt dag.

Foto: Alexander Sund.

Smart Switch og andre funksjoner

John-Halvdan:

– Telefonen har et hav av funksjoner, og veldig mange av de er kule og anvendelige. Smart Switch fra iPhone fungerte veldig bra, og meldinger, kontakter, alarmer (med etikett), musikk og apper blir overført fra den gamle telefonen. Telefonen har fantastisk lydkvalitet med headset når du aktiverer Dolby Atmos og høyttalerne, som nå er stereo, er absolutt godkjent.

Alexander:

– Samsung har videreført Smart Switch, som gjør det utrolig enkelt å bytte mobil. Man slipper å overføre kontakter, bilder og apper til ny mobil manuelt. Smart Switch gjør dette for deg. De andre Samsung-appene har også blitt optimalisert fra tidligere versjoner. Jeg er spesielt imponert over den nye Reminder-appen, som gir meg påminnelser om viktige møter eller avtaler.

Batteri

John-Halvdan:

– Batteriet holder i en hel dag, og da har du gjerne litt å gå på i tillegg. Med støtte for hurtiglading tar det uansett ikke mer enn to timer å lade telefonen helt opp, selv om du skulle gå tom for strøm, og det gjør at batteritiden føles enda bedre.

Celina:

– Telefonen bruker en del strøm dersom man utnytter alle funksjonene fullstendig, men de fleste funksjoner inne på telefonen kan justeres slik at det sparer batteriet for strøm, slik som lysjustering, oppløsning og opprydding. På en annen side så er dette en telefon som lader veldig raskt med hurtigladingsfunksjonen, enten tilkoblet ledning eller på ladeplate.

Konklusjon

John-Halvdan:

– Alt i alt så er dette en helt fantastisk telefon. Skjermen er definitivt det mest imponerende, men resten er stort sett veldig bra det også. Kameraet tar veldig gode bilder, og lydkvaliteten er bra. Har du lyst på ny telefon som er en toppmodell så anbefales denne! 

Alexander:

– Jeg ELSKER Samsung, og deres nye flaggskip gjør meg bare mer begeistret for selskapet. Jeg skulle i utgangspunktet ikke oppgradere fra S8+ til S9+, men etter å ha hatt den nye telefonen noen uker har jeg konkludert med at oppgraderingen er vel verdt det.

– Kamera er vesentlig bedre, samt at den nye fingeravtrykk-scanneren kombinert med ansiktsgjenkjenning og iris-scanneren gjør sikkerheten nærmest sømløs. Økt RAM på telefonen gjør den også mye raskere enn forgjengeren. Det er altså ikke det nye designet som er revolusjonerende, det er innmaten!

Celina:

– Alt i alt er denne telefonen utrolig spennende. Den har veldig mange funksjoner som jeg aldri har sett eller brukt før, som jeg nå bruker hver dag. Jeg får rike og klare bilder, men fargespekteret er noe annerledes enn iPhone. Dette er smak og behag, men jeg liker det. Favorittfunksjonen min er menyenes tilpasselighet når det kommer til fri flytting av apper og å legge til widgets som øker produktiviteten og smidigheten i telefonbruken.

Mann i profil sitter ved et bord og holder Galaxy S9 opp til øret.

Foto: Alexander Sund.

Terningkast

John-Halvdan (S9+): – 6

Alexander (S9+): – Veldig sterk 5

Celina (S9): – Jeg gir denne telefonen terningkast 6

PS. Alle deltakerne får beholde mobilen etter testperioden.

LES OGSÅ: Verdt å vite om Galaxy S9

Var denne siden nyttig?