Selfie av testpilot Kenneth Andersen med sin Huawei Mate 20 Pro. Juletre til høyre i bakgrunnen.

Test av Huawei Mate 20 Pro

Våre testpiloter har hatt Huawei Mate 20 Pro i noen uker, og nå er konklusjonen klar.

Julie Lelienhof og Kenneth Andersen var de utkårede testpilotene som nå har hver sin Huawei Mate 20 Pro til odel og eie. Etter noen uker har de nå delt sine erfaringer av mobilen og kastet terningen.

Kan denne mobilen bli din nye favoritt også?

Design

Kenneth: Mate 20 Pro har et avlangt design,  skjermens glass med avrundede kanter bøyer seg elegant rundt på sidene og møter glasset fra ryggen med bare en tynn aluminiumsramme i mellom.

Huawei Mate 20 Pro liggende i åpen eske, med øreplugger og lader.

Foto: Kenneth Andersen

Testmodellen har Mate 20 Pro sin ikoniske metalliske fargeovergang fra svart, til dyp lilla, til mørk turkisblå, kun avbrutt av den enda mer ikoniske kvadraten med blits og tre kameralinser, toppet med en metallisk rød power-knapp og lilla volumknapp. Den er dog faretruende glatt og får lett fingermerker og slagmerker, noe som sies er mindre problem med andre varianter, sånn som “vinyl”. Telefonen føles solid og er overraskende god å holde til størrelsen. 

Nå har jeg fått lekt meg med telefonen noen dager og må si at jeg har kost meg!

Julie Lelienhof

Julie: Designet er enkelt og stilfullt. Den passer godt i hånden og den smale skjermen gjør det mye enklere å taste med en en hånd! Eneste minuset er at kameraet er plassert slik at jeg alltid holder over det med pekefingeren og det får mye kladdemerker.

Skjerm

Huawei Mate 20 Pro liggende på bord med skjermen aktivert.

Foto: Kenneth Andersen

Kenneth: I det telefonen lyser opp for første gang, blir det iøynefallende hvor mye av den som er levende skjerm. Bare noen millimeter med beskyttende ramme i topp og bunn, samt en liten leppe av sort i toppen for selfie-kamera og høyttaler, er alt som skiller det sylskarpe bildet fra omverden ba. Med 19:9 ratio blir videoer altoppslukende.

Julie: Skjermen er jeg veldig fornøyd med. Den har klare farger og størrelsen gjør at man får alt på en plass og slipper å scrolle så mye. Det tok litt tid å bli vant til kurven på sidene og jeg bommet litt på de ytterste tastene i begynnelsen, men etter litt øvelse går dette nå veldig bra!

Menyer

Huawei Mate 20 Pro liggende i esken med menyen aktivert.
Foto: Julie Lelienhof

Kenneth: Huaweis påbygg av Android, “EMUI”, er en smooth opplevelse. Det er lagt opp til å fungere godt fra starten, med et par spørsmål du svarer på for å komme i gang.

Man har også tilgang til avanserte valg og tilpasninger skulle man ønske en helt skreddersydd brukeropplevelse. Allikevel er selv ikke dette det råeste.

Julie: Menyen er enkel og lett å skjønne, man finner det man vil enkelt og fort.

Jeg har også likt veldig godt at man kan velge tema som gjør hele telefonen mer personlig.

Kamera

Kenneth: Dette er det råeste. Det råeste øyeblikket var når jeg skulle teste kameraet på natta, i et lyst rom med et vindu i bakgrunnen; jeg kunne se både det som var innendørs og det som var utendørs minst like tydelig som med mine egne øyne.

Kveld i byen, gatelys, mørk blå stjernehimmel og en person ute av fokus krysser gaten.

Foto: Kenneth Andersen

Videre test av kameraet får meg til å tro at selv jeg, fingern-i-bildet sjøl, kan ta rå bilder fremover.

Kenneth Andersen

Bilder blir bare helt rå. I tillegg har man en egen zoom-linse som gir 3-5x zoom og god stabilisering for skjelvende hender!

Detaljbilde av treverk utendørs, tatt med Huawei Mate 20 Pro

Foto: Kenneth Andersen

Og sist men ikke minst har du en vidvinkel-linse som virkelig gir fantastiske situasjonsbilder! Portrett myker bakgrunn opp kraftig for å få frem personen, og alle andre funksjoner jeg forventer av en smarttelefons kamera idag er på plass.

Julie: Kameraet har jeg dessverre ikke fått teste ut skikkelig siden det nesten ikke er dagslys for tiden, men det fungerer skikkelig godt i rom med lite lys også.

Med litt øving kan man lære seg å bruke valget "proff" hvor man kan justere og leke seg, her har man virkelig gode forutsetninger til å kunne ta skikkelig kule bilder!

Funksjoner

Kenneth: Her er alt man kan forvente og litt til, fra skritteller og swype-tastatur, til smartkontroll til kanalboks og TV via telefonens innebygde IR-sender. Fingeravtrykksgjenkjenningen integrert midt i skjermen er noe treg, men telefonens 3D ansiktsgjenkjenning er veldig god og veier opp for dette.

Overføring fra den gamle iPhonen var også rask og enkel med Phone Clone. Det diggeste funksjonsmessig med denne generasjonen er fortsatt trådløs lading. Love it! 

Den er utrolig rask og utfører alt av oppgaver med glans!

Julie Lelienhof

Julie: Telefonen har en rekke kule funksjoner! Jeg er spesielt fornøyd med hvor enkelt den låser seg opp. Den gjenkjenner ansikt selv når det er mørkt og låses opp knirkefritt uten at du trenger å røre telefonen!

Selfie av testpilot Julie Lelienhof med Huawei Mate 20 Pro

Foto: Julie Lelienhof

Fingeravtrykkleseren er også super og fungerer selv om man har litt støv eller vann på hendene. Det er også supert at den kan lade andres telefon om noen er i nød!

Batteri

Kenneth: Batteriet gir hele 48 timer og mer med normal til høy bruk. Lading skjer ekstremt fort med medfølgende hurtiglader, med fulladet batteri på omtrent en time. Huaweis trådløse lader trenger ikke langt mer enn to timer for å nå hundre prosent.

Julie: Batteriet har jeg ingeting å klage på. Jeg har hatt telefonen i nesten en uke og kun ladet den to ganger! Den lader på kort tid og kulde har ikke hatt mye å si for batteritiden. 

Konklusjon

Jeg har savnet en Android med dette nivået av wow-faktor, og her har Huawei levert kanskje klassens beste.

Kenneth Andersen

Kenneth: Helhetlig er dette en vinner på alle de viktigste fronter, til en akseptabel pris. Jeg har savnet en Android med dette nivået av wow-faktor, og her har Huawei levert kanskje klassens beste. Dette er i hvert fall min nye favoritt.

Julie: Alt i alt er jeg utrolig fornøyd med telefonen! Den er utrolig rask og utfører alt av oppgaver med glans! Det er utrolig deilig å slippe å lade telefonen hver dag eller å måtte ta med seg lader i tilfelle den skulle gå tom.

Den passer godt i hånden og er lett å bruke selv for en som har hatt iPhone siden de kom på markedet. Det blir litt trist å si farvel til iPhonen, men jeg er blitt veldig glad i Huawei de siste dagene!

Terningkast

Kenneth: Terningkast 6

Julie: Jeg vil gi den er sterk 5er!

Var denne siden nyttig?