Huawei P30 Series

Brukertest av Huawei P30-serien

Testpilotene våre har testet Huawei P30 og P30 Pro sine fantastiske kamerafunksjoner – og for et resultat!

Åste Innleggen, Frederick Kihle og Andrea Haltuff Tangen ble de tre heldige testpilotene av Huawei sin nye P30-serie. Åste og Andrea testet P30 og Frederick testet P30 Pro. En del av oppgaven var å fokusere ekstra på kamerafunksjonene, og som vanlig fikk alle tre beholde telefonene etter testperioden. Her er testpilotenes dom.

Førsteinntrykket oppsummert i ett ord er et rungende “WOW”!

Frederick Kihle

Design

Åste: Elsker designet, alt fra hvordan selve telefonen ligger i hånden til Huawei sitt fargespekter som baserer seg på nordlyset fargepalett. Right up my alley med andre ord. Designet er rent og innbydende.

Frederick: «Supercleant og minimalistisk design gjennomført på en eksklusiv måte.»

Huawei P30 design bakside Foto: Frederick Kihle

Huawei P30 design bakside. Foto: Frederick Kihle.

Andrea: Huawei klarer å skille seg ut med en finesse og et design ingen har gjort tidligere. Ingen glemmer sin P30 igjen noe sted.

Overbevist? Kjøp den imponerende kameratelefonen Huawei P30 Pro her!

Skjerm

Åste: «Oppløsningen og fargene er klare og gir en veldig god følelse.»

Frederick: Enorm skjerm! Her har de virkelig trukket skjermen så langt ut som mulig. Nesten så den går helt rundt til baksiden. Komponering av bilder er mye lettere med en så stor skjerm. Alt er klar og tydelig med god fargegjengivning. Selv om skjermen er svær så kjennes ikke selve mobilen stor, minner om å holde min gamle Samsung S8.

Huawei P30 design skjerm bunn Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 design skjerm bunn. Foto: Frederick Kihle.

Andrea: Med en krystallklar skjerm får man virkelig følelsen av at man ser hver minste detalj. Fingeravtrykket er lynraskt og avtrykkssensoren vises tydelig på skjermen.

Meny

Åste: Jeg savner litt det å kunne «legge vekk» appene når man swiper ned, men det er kanskje en vanesak? Med en liten opprydding av mappene så blir det fort renere og lettere å finne frem.  

Frederick: Enkelt og oversiktlig, som å forvente av et flaggskip i 2019. Denne passer ypperlig for dem som vurderer å hoppe fra iPhone til Android. Tips: lei av oppsettet?  – bytt look med Themes.

Huawei P30 Eksempel på gratisutvalget i Themes-menyen Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 Eksempel på gratisutvalget i Themes-menyen. Foto: Frederick Kihle.

Andrea: «Det er enkelt å finne frem med alle applikasjonene man trenger!»

Kamera

Åste: «Nå trenger jeg ikke alltid å drasse med meg speilrefleksen på langtur.»

Frederick: Markedets beste mobilkamera? Det tror jeg på! Vidvinkel + Normal + Tele + Selfie i henholdsvis 20mp, 40mp, 8mp og 32mp gir bilder som kan henges på veggen, stort!

Aperture

Denne gir deg muligheten til å stille inn på dybdeskarpheten OG hvor fokus skal ligge i ettertid. Det var ikke store forskjellen i dybdeskarphet på minimum og maksimum i dette bildet, men med et bilde der det er tydeligere avstand mellom bakgrunn og motiv, så kan denne være fin å bruke til finjustering.

Huawei P30 eksempel aperture Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 eksempel aperture. Foto: Frederick Kihle.

Portrait

Portrettfunksjonen gir myk og realistisk blur i bakgrunnen som isolerer motivet på en troverdig måte. Lettvint måte og få råfine portretter på. NB! Husk å sjekk beauty-innstillingene før du setter i gang. Mine var satt på 9/10 på skin smooth og for gule hudtoner. Det ble for mye og huden så ikke troverdig ut, så lek deg litt frem med hva du synes ser best ut. Vedlagt er et portrett tatt ute med sollys rett inn fra siden for å se hvordan P30 Pro-en håndterer litt vanskeligere lysforhold med relativt stor forskjell mellom høylys og skygge og et portrett tatt i kontrollerte studio omgivelser. Den klarte seg bra i begge sitasjoner.

Huawei P30 eksempel portrait utendørs vs studio Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 eksempel portrait utendørs vs studio. Foto: Frederick Kihle.

Photo

Full Auto modus. Ikke tenkt bare skyt modus. Håndterer varierende lysforhold godt, opplevde ikke dramatisk over eller undereksponering.

Pro

I Pro er de essensielle innstillingene tilstede; AF-C/AF-S/MF fokus, ISO-50 til 6400 (ISO-12800 til 409600 låser alle innstillinger, sikkert for å unngå å brenne opp sensoren kanskje?), Lukkertid S-1/4000s til 30sec, Eksponeringskompensasjon EV- -4.0 +4.0, forskjellige hvitbalanse og metering innstillinger. Her kan du også flippe over til video med metering, EV, AF og WB innstillinger. Skal du filme skikkelig så vil jeg anbefale å bruke tredjeparts app som FiLMiC Pro som gir deg ordentlig styring. 

Se flere av bildene til Frederick på Instagram-profilen hans

Super macro

Veldig bra nærhetsgrense og skarphet. Dette har jeg ikke hatt mulighet for før uten ekstrautstyr. Savner manuell styring av fokus og dybdeskarphet.

Light Painting

Stativ må til for å bruke Light Painting funksjonen ordentlig. Prøvde den håndholdt og resultatene snakker for seg selv.

HDR

Bidrar til at himmelen ikke blir helt borte, og gir et godt grunnlag for videre redigering mot HDR-looken.

Huawei P30 eksempel HDR Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 eksempel HDR. Foto: Frederick Kihle.

Night mode

YES! Night modus er helt rått! HDR på steroider! Se på disse Auto vs Night modus sammenligningene:

Huawei P30 eksempel night mode telefon view Foto: Andrea Haltuff Tangen.

Huawei P30 eksempel night mode telefon view. Foto: Andrea Haltuff Tangen.

Huawei P30 eksempel night mode Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 eksempel night mode. Foto: Frederick Kihle.

Det tar litt lenger å fange bildet siden P30 Pro’n henter inn lys og info som via magisk AI blir til bilder fulle av detaljer! Night mode. Bare se på balansen mellom lys, skygge og til og med natt himmelen. Klokken var 21:24 så dette er ikke skumringshimmel. Helt sykt!

Det finnes flere nyttige funksjoner som jeg ikke har testet enda som Time Lapse, Panorama og kanskje Underwater.

Huawei P30 Pro kan erstatte de fleste andre kameraene mine og leverer eksepsjonell kvalitet! Eneste reklame- og portrettjobber samt bryllup kommer jeg til å fortsette å bruke speilrefleksen, for alt annet så blir det Huawei.

Andrea: Denne delen likte jeg absolutt best. Leica sitt triple kamerasystem er noe jeg ikke har opplevd før i en telefon. Med sylskarpe bilder og en utrolig nattmodus kan du ta perfekte bilder i alle sammenhenger. Videoene er intet unntak, her får du både i pose og sekk.

Funksjoner

Åste: Telefonen lyser opp så fort du tar i den og alt du trenger å gjøre er å swipe up. Du har flere muligheter for å åpne telefon. Jeg bruker face-ID og det er en fordel når du er på tur med to hunder foran deg og du ikke alltid har to hender ledig. Da er det lett å snike telefon opp av lomma og ta bildet uten så mye om og men.

Sjekk ut Åstes Instagram-profil her.

Huawei P30 funksjoner Foto: Frederick Kihle.

Huawei P30 funksjoner. Foto: Frederick Kihle.

Frederick: 

Photo editing

Huawei’s egne redigeringsmuligheter er nesten like minimalistiske som det utvendige designet, men for en fotonerd som meg så blir det altfor simpelt. Heldigvis er det ingen problem å sende bildene rett inn i andre kraftigere program.

Video

Crisp 4k UHD med skikkelig smooth stabilisering er mer enn godt nok for de aller fleste tilfeller. Filmet med FiLMiC Pro så tror jeg at sluttresultatet kan bli veldig bra.

Huawei P30 Pro Video: Stabilisering. Av: Frederick Kihle.
Huawei P30 Pro video: Slo-mo 32x 960fps 720p HD. Av Frederick Kihle.

At fingeravtrykksensoren er lagt inn i selve skjermen er så cleant! Digger det! Ansiktsgjenkjenningen går så fort at jeg blir stadig vekk sittende og stirre på en åpen skjerm i et par sekunder før jeg får det med meg. Opplasting av filer via Fiken og Dropbox går kjapt og behagelig og alle andre apps går så smooth som man måtte forvente. Overføring fra gammel mobil til P30 Pro gikk helt smertefritt med Phone Clone appen preinstallert og jeg var i gang i løpet av få minutter.

Andrea: Huawei P30 er et multifunksjonelt redskap, dette er mobiltelefonen for deg som vil ha “the best of both worlds”. Med fingeravtrykk, ansiktsgjenkjennelse, Leica trippel kamera, lynrask smidighet og en enorm lagringskapasitet får du alt du trenger og enda litt mer. 

Se bildene på Andreas sin Instagram-profil her.

Batteri

Åste: Fornøyd med upgrade og større batteri – og hurtiglading. Det gjør at telefonen kan gå fra 1 % til 70 % på 30 min. Det er kjekt hvis man er på farten og trenger å lade opp telefon, men ikke har så god tid. Batteritiden ser ikke ut til å la seg påvirke stort av en telefonsamtale, for ikke å glemme kulde!

Huawei P30 sitt batteri tåler kulden godt og muliggjør badebilder som dette midt på vinteren. Foto: Åste Innleggen.

Huawei P30 sitt batteri tåler kulden godt og muliggjør badebilder som dette midt på vinteren. Foto: Åste Innleggen.

Bison er en Alaskan Malamute og blir ofte med på tur. Foto: Åste Innleggen.

Bison er en Alaskan Malamute og blir ofte med på tur. Foto: Åste Innleggen.

Frederick: «Etter kameraoppsettet tror jeg at batteriet og hurtigladeren blir den største grunnen for P30 Pro sin suksess.»

Andrea: Batterikapasiteten er en av de tingene jeg er mest fornøyd med. Her har de virkelig klart å utgjøre en stor forskjell. Denne trenger du ikke lade hver kveld, og om det skulle være nødvendig så lader den opp til 70% på 30 minutter med hurtiglader som følger med i esken. At man også kan dual-charge med andre lignende mobiler er gull verdt.

Oppsummering og terningkast

Åste: Dette er en meget god telefon. Alt fra design, prosessor, batterikapasitet til kamera. Dette er første gang jeg tester en Huawei da jeg har hatt telefoner fra andre flaggskipselskaper før, men det ser ut til at det blir Huawei heretter. Kamera, kamera og atter kamera. Det er verdt hele telefonen spør du meg. Terningkast 5!

Frederick: Trodde aldri jeg skulle sammenligne en mobil med et high-end speilrefleks-kamera. Dette blir Huawei sitt år, godt levert! Terningkast 6!

Andrea: Huawei P30 er definisjonen på råskap. De har virkelig greid å vende en solid iPhone-bruker over til den andre siden. Det er ikke bare én ting, men alle tingene de har forbedret, som har gjort at denne mobilen er den beste mobiltelefonen jeg noen gang har testet! Terningkast 6!

Var denne siden nyttig?