Et lite stykke julemagi: Lewi og Sølvguttene sang julen inn

Årets julegrantenning var av det magiske slaget for Vøyenvollen borettslag på Sagene i Oslo. – Helt spektakulært! sier beboer Emily Christine Ostling fornøyd.

Det er duket for den årlige julegrantenningen i Vøyenvollen borettslag. Denne novemberkvelden er det mange spente ansikter å se blant beboerne som har samlet seg i den store bakgården i høstmørket. De vet at noe litt utenom det vanlige skal skje, men ikke riktig hva. 

Små hunder tripper utålmodig rundt, barn løper rundt beina på foreldrene sine, og beboerne knasker pepperkaker og varmer seg på kopper med rykende varm gløgg. 

Emily-Ostling-og-kjareste.jpgEmily Christine Ostling hadde med seg kjæresten Eirik Stien.

– Denne bakgården er hjertet av borettslaget vårt og det er en så fin atmosfære her, sier Emily Christine Ostling med et smil.

Hun har besøk av kjæresten Eirik Stien. Nå står de tett sammen med hver sin kopp og venter spent på hva kvelden vil bringe.  

– Treffer en nerve 

Med ett høres lyden av «Fairytale of New York» – på norsk! Samtidig som stemmen til artisten Lewi Bergrud fyller bakgården, tennes julelysene og lyser opp i høstmørket. Folk samler seg foran det lille pianoet der Lewi sitter og spiller. 

På en balkong, høyt over bakken, står plutselig Sølvguttene i de hvite draktene sine. Klokkerene toner blander seg med Lewis mørkere stemme. Flere og flere finner frem mobilen for å forevige øyeblikket. Nå gjelder det å ikke ha gått tom for data – for et slikt øyeblikk må snappes og deles med både venner og familie!

Julegrantenning_mobil.jpgMagiske øyeblikk må selvsagt deles med venner og familie. 


– Fantastisk koselig! sier beboer Maja Larsen entusiastisk og fortsetter:

– Lewi er faktisk fra hjemstedet mitt og jeg hørte mye på han tidligere, så dette synes jeg er skikkelig stas.

For Lewi betyr denne sangen noe helt spesielt. Han forteller at det er konas fortjeneste at juleklassikeren er oversatt til norsk. Ikke bare er den oversatt til norsk, den er til og med på dialekt. 

– Hun fikk poeten Trygve Skaug til å oversette den på totning, sier Bergrud stolt, og fortsetter:

– Jeg får litt gåsehud av å spille akkurat den sangen. Den treffer en nerve både hos meg og hos dem som hører på. 

På det store treet som bukter seg utover bakgården er det kveilet meter på meter med lysslynger rundt grenene. Nå har også julestjernen meldt sin ankomst. Den kommer dalende fra himmelen på en liten drone, svirrer litt rundt i lufta og klarer ikke riktig å finne plassen sin – til begeistring og latter fra de mange oppmøtte beboerne. Så blir den endelig plassert på toppen av juletreet, selvsagt akkompagnert av høylytt klapping og frydefulle hvin fra de yngste tilskuerne.  

Julestjerne.jpgJulestjernen kom dalende fra himmelen og landet til slutt på toppen av treet.

Unikt samhold

Vøyenvollen borettslag er visst et borettslag litt utenom det vanlige, i hvert fall hvis man skal tro styremedlem Gunilla Hansson. Hun har bodd her i hele 12 år, og brenner litt ekstra for borettslaget og bakgården sin, der både små og store samles. 

GunillaHansson.jpgStyremedlem Gunilla Hanssons hjerte banker litt ekstra for Vøyenvollen borettslag og den store bakgården. 


– I min verden finnes bare denne bakgården, og i kveld er den litt ekstra magisk. Hvem er det som har Sølvguttene på balkongen sin!? sier hun og ler hjertelig. 

Samboerne Ingunn Dotseth og Herman Solli er blant de mange beboerne som har samlet seg i bakgården denne kvelden. De har bodd her sammen i litt over ett år, og denne kvelden har de stiftet noen nye bekjentskaper. 

Ingunn-og-Herman.jpgSamboerne Ingunn Dothseth og Herman Solli fikk begge julestemning av lysene og sangen.


– Dette er skikkelig koselig! sier de to i kor. 

– Og ikke minst morsomt og veldig annerledes, sier Herman Solli.

Ingunn Dotseth nikker ivrig og skyter inn:

– Jeg visste ikke at Lewi skulle synge for oss! Selv om det er litt regn i lufta får jeg skikkelig julestemning. Og så er det jo selvsagt veldig hyggelig å møte naboene, i dag har vi til og med snakket med naboer vi ikke kjente før, og det gjør det ekstra koselig. 

Litt bortenfor Ingunn og Herman, står kjæresteparet Emily Christine Ostling og Eirik Stien og beundrer lysene.

– Det ble så innmari vakkert med alle lysene, sier Eirik og ser bort på kjæresten.

– Jeg visste at det ville bli spektakulært, men dette var mye mer enn jeg hadde forventet, sier Emily. 

Solvguttene_paa-balkong.jpgSølvguttene stod på en balkong og underholdt de mange fremmøtte beboerne. 


Eirik smiler bredt: – Og så var det sykt kult at Sølvguttene kom! Jeg synger jo i kor selv, så det var stor stas. Og veldig fint å se så mange barnefamilier som kom ut med spedbarna på armen, og alle familiene som er samlet her i dag.  

Også Emily og Eirik har stiftet nye bekjentskap i løpet av kvelden.

 – Jeg har snakket med naboer jeg kjenner fra før av, men også noen nye. Å oppleve noe sånt sammen skaper et enda bedre samhold enn det allerede er her. Dette vil være en minneverdig kveld for alle oss som bor her, sier Emily og kikker opp på julestjernen som blinker i mørket. 

Se hvordan Telia skapte magien for Vøyenvollen borettslag:


Vil du også dele opplevelser med dem du er glad i? 

Da er Telia X abonnement for deg – da går du nemlig aldri tom for data, og du har fast månedspris.  

Og du? Samle flere med Telia X på én regning, og spar penger! 

Var denne siden nyttig?