Infinity symbol
Mann tar seg en pust i bakken under en treningsøkt.

Tilbehøret som hjelper deg med nyttårsforsettene

Sjekk disse dingsene som motiverer deg til økt aktivitetsnivå, og som kan bli dine nye treningskamerater.

Vi strømmer til treningssentrene og ut i marka i sprekt treningstøy, høy motivasjon og med et energinivå som stiger langt over hva som kan måles i joule. For flere forsvinner dessverre motivasjonen raskere enn ønsket.

Så mange som 67 prosent når ikke nyttårsforsettene sine på grunn av mangel på egen vilje. Vi tror riktig treningsutstyr kan være med å bidra til at motivasjon for trening og aktivitet varer lenger.

Mann som tar seg en pust i bakken under treningsøkten.

Mange bruker nyåret på å sette i gang med trening. Med riktig teknologi blir det litt enklere å gjennomføre nyttårsforsettene. Foto: Telia

Legg igjen telefonen hjemme

Med nye Samsung Galaxy Watch får du muligheten til å bruke alle funksjonene du er vant til og elsker – uten å ta med deg telefonen. Grunnen til det er at smartklokken er utstyrt med såkalt eSIM. Det betyr at den automatisk kobler seg til 4G når telefonen er utenfor rekkevidde, og da kan du fortsette å strømme musikk, ringe og motta varsler selv om telefonen ligger hjemme.

– Smartklokker blir stadig mer populært, og det er ikke lenger noe som er forbeholdt teknologiinteresserte. Flere og flere ser fordelen med aktivitetsarmbånd og smartklokker, og Galaxy Watch kombinerer egenskapene til aktivitetsarmbåndene, mer tradisjonelle smartklokker og telefonen på en helt ny måte, sier leder for Telia Privat, Håkon Lofthus.

Økt motivasjon til hverdagsaktivitet med Fitbit

Aktivitetsarmbånd er fortsatt veldig populære. En Fitbit kan gjøre treningen mer gøy ved å overvåke innsatsen underveis i økten. Men det er ikke bare for den typiske treningens skyld. En Fitbit kan være med på å gjøre deg mer bevisst ditt generelle aktivitetsnivå, og det kan motivere til å legge til litt mer bevegelse i hverdagen.

Fitbit Charge 2 Wristband Small

Fitbit Charge 2 Wristband Small

  • Aktivitetsklokke med pulsmåler
  • Kan brukes både til trening og hverdag
  • Enkelt oppsett med mange funksjoner
  • Størrelse: Small

Går du for eksempel trappen i stedet for å ta heisen på jobb, er dette tross alt en positiv økning fra «status quo». Det er ikke alltid så mye som skal til. Med et aktivitetsarmbånd kan man få motivasjon til å gå et par skritt ekstra eller sykle en omvei hjem fra jobb.

Veltrent mann med Fitbit på armen.

Fitbit Charge 2 er det nye smartarmbåndet til Fitbit som er beregnet til døgnet-rundt-bruk.

Sportslige hodetelefoner

Powerbeats3 Wireless er laget for å gå utenfor det ordinære, og være med på veien når idrettsutøvere når enestående prestasjoner.

Øretelefonene gir førsteklasses lyd og ytelse, som trengs i harde treningsøkter. Samtidig er Powerbeats3 laget for å tåle svette.

Et annet alternativ til trådløse hodetelefoner for deg som er glad i trening, er Samsung Gear IconX. Har du telefonen med deg kan du styre den musikktjenesten som spilles på telefonen med berøringsfunksjonene til øreproppene. Og hvis noen ringer midt under powerwalken, er det bare å svare i øreproppene og snakke i mikrofonen.

De har også automatisk treningslogg med tidtaking, hastighetsmåling, måling av kaloriforbrenning og skritteller, også når du lar telefonen bli hjemme.

Tips til treningsapper

Det finnes også mange treningsapper som gjør trening morsommere. De mest kjente er Strava , Runkeeper og Endomondo.