Infinity symbol

Unngå kø med ny Google-oppdatering

Nå lar Google Maps deg følge med på hvor folksomme butikkene er til enhver tid. Med bruk av "live-data" kan du sjekke hvor mye pågang det er på kjøpesenteret, restauranten eller kaféen.

De aller fleste er godt kjente med Google Maps, og har du oppdatert til versjon 4.27 på iOS eller 9.44.3 på Android kan du med en gang ta i bruk flere nye spennende funksjoner. Den største nyheten med sanntidsoppdateringer dukker også opp i Googles søkemotor på nett, og her kreves det ingen oppdatering.

I tillegg er flere mindre forbedringer gjort, som at butikker i kjøpesentre har mulighet til å justere eventuelt unike åpningstider. I appen er det nå også mulig å lime inn adresser fra utklippstavlen, noe som ikke har gått an tidligere.

Foto: Telia.

"Realtime"-basert

En god stund har man kunnet bruke Google Maps til å se den gjennomsnittlige trafikken i butikker og på spise- og drikkesteder. Teknologien som baserer seg på anonymt innhentet data fra Googles stedslokasjonshistorikk vil nå også kunne gi deg sanntidsinformasjon.

Over de tidligere blå søylene som viser den gjennomsnittlige trafikken finner man nå også en rosa søyle. Denne søylen forteller deg hvor mye pågang det aktuelle stedet har i det aktuelle øyeblikket. Den siste oppdateringen gir deg i tillegg mulighet til å se hvor lenge folk normalt sett oppholder seg på stedet du søker etter.

Skjermdump fra Google Maps.

Trykk på stedsinformasjonen for å benytte den nye funksjonen. Foto: Skjermdump fra Google Maps.

Unngå folksomme overraskelser

En oversikt over gjennomsnittlig trafikk er et nyttig verktøy for veldig mange. Det denne teknologien derimot ikke tar høyde for er for eksempel de gangene hvor noen arrangerer en bursdagsfest på en ellers rolig restaurant, eller når det er salg i klesbutikkene. Med den seneste oppdateringen vil man altså kunne se når det er unormalt mye trafikk på stedet man tenker å oppsøke. Dermed har man en gyllen mulighet til å slippe å stå i lange køer og eventuelt legge turen et annet sted.

Bruker du Google Maps eller andre karttjenester mye i hverdagen kan også en powerbank være lurt å ha. Det kan nemlig være greit å være klar over at slike apper trekker en del strøm. Sjekk for eksempel ut denne powerbanken fra Xqisit, som er liten og lett å ha med seg.

Dukker "riktig?" opp kan du gi tilbakemelding på om informasjonen stemmer. Funksjonen er ikke tilgjengelig i app ennå. Foto: Skjermdump fra Google Maps i nettleser.

Dukker "riktig?" opp kan du gi tilbakemelding på om informasjonen stemmer. Funksjonen er ikke tilgjengelig i app ennå. Foto: Skjermdump fra Google Maps i nettleser.

Slipp kø i Telia-butikken

Med tjenesten Klikk & Hent fra Telia kan du enkelt bestille ny telefon på internett, før du plukker den opp på kjøpesenteret. I så fall kan den seneste oppdateringen i Google Maps være genial for å unngå de store folkemengdene. Telia er veldig opptatte av hvordan teknologi kan gjøre hverdagen bedre, og var derfor først i Norden med lanseringen av et eget IoT-nettverk.

Med Klikk & Hent kan du plukke opp mobilen du bestilte på nett i Telia-butikken. Foto: Telia.

Med Klikk & Hent kan du plukke opp mobilen du bestilte på nett i Telia-butikken. Foto: Telia.