Kygo foran piano

Testpilotene anmelder Kygo A9/600

Petter Stokmo og Silje Muggerud ble Telias Testpiloter på hodetelefonene Kygo A9/600. Dette er toppmodellen til Kygo og etter grundig testing er konklusjonen at svært mange bør ønske seg dette til jul.

Design

Jon Petter: Designet på bluetooth-headsettet er vakkert, med store runde klokker og med touchpad istedenfor konvensjonelle knapper. Headsettet kan legges sammen og puttes i en tøyveske for trygg lagring i en sekk eller veske. Jeg fikk prøve et headset i en helsvart farge, men de kommer også i grå, hvit, burgunder og blå.

Jon-Petter-Stokmo.jpg

Jon Petter med Kygo A9/600 headset. Foto: Privat.

Silje: Førsteinntrykket mitt var at disse så i overkant store ut, men etter å ha kikket litt nærmere synes jeg at de var aldeles nydelig, og kom til å passe perfekt. De har et rent design, rene fine linjer og generelt pene å se på.

Komfort

Jon Petter: Headsettet har store runde klokker med memory foam, noe som gir en utrolig god komfort samt god lydisolasjon mot omverdenen når du hører på musikk. Som student er dette et stort pluss når jeg sitter i en lesesal og ønsker fred og ro. Også en bonus at headsettet har en fast bøyle som sitter godt på hodet og faller ikke av, selv med litt fart på beina.

Silje Muggerud.
Silje Muggerud synes Kygo A9/600 er komfortable å ha på. Foto: Privat.

Silje: Puter på hodebøyle og ører gjør at disse sitter godt, og det føles bra at de dekker hele øret mitt. De er litt tyngre enn mine små Marshall-høretelefoner, men jeg hadde ingen problemer med å ha de på over en lengre periode. Også er de bedre på komfort.

Lydkvalitet

Jon Petter:  Med Kygos A9/600 skal du ikke være redd for dårlig lydkvalitet, her har det blitt presset inn to 40 mm elementer med et frekvensområde på mellom 15 og 20 000 Hz. Dette headsettet er laget for å slå hardt, men samtidig beholde en utrolig klar og tydelig diskant. I tillegg kan headsettet styres med appen «Kygo Sound» hvor du kan styre bass og diskant selv, samt gi headsettet et bluetooth navn.

Silje: Altså, dette fortjener et hurra for helt suveren lyd! Jeg har hørt alt fra EDM til god gammel puddelrock og klassisk musikk. Kygo soundapp gjorde dessverre ikke mye for meg, jeg trives best med manuell styring av equalizer. Men stanardinnstillingen på diskanten er god, fyldig og rund, og gir ren lyd. Bassen er suveren i mine ører. I kygo soundappen kan dette styres med å slå av bass boost. Støydempingen kunne vært bedre, sidemannen hører veldig godt hva jeg hører på, men det er kun når jeg har veldig høy lyd.

Kygo A9/600 headset med tilhørende nett.

I pakken følger det med et hendig nett som beskytter headsettet. Foto: Jon Petter Stokmo.

Kontroll/knapper 

Jon Petter:  Som nevnt tidligere har ikke headsettet knapper for å styre lyden (utenom på-knappen selvfølgelig), men en enkel touchpad på høyre side. Sveip til høyre og venstre for å endre sang, opp eller ned for volum, og med et enkelt trykk på touchpaden kan du spille av eller pause musikken.

Mikrofon/samtale

Jon Petter: Med den innebygde mikrofonen kan du både ringe ut og motta samtaler. Når telefonen ringer kan du enkelt svare ved å trykke på touchpaden (eller trykk og hold for å avvise samtalen). Den innebygde mikrofonen er god og påvirker ikke samtalelyden negativt.

Silje: Disse er utstyrt med touch på høyre side hvor du enkelt bytter sang, styrer volum og svare på samtaler. Har ikke noe å utsette på dette.

Batteri

Kygo A9/600.

Foto: Silje Muggerud.

Jon Petter: Kygos A9/600 er et kraftig headsett og en forventer derfor et kraftig batteri – og her blir du ikke skuffet. Headsettet kommer med et oppladbart batteri som gir en spilletid på hele 23 timer! Etter en hel dag på lesesalen hadde jeg fremdeles rundt 90 % igjen. Skulle du likevel være uheldig og ende opp med et flatt batteri, så kommer en 3,5 mm audio jack og en 120 cm kabel deg til unnsetning.

Silje: 23 timer batteritid sier de, og jeg kan vel si meg enig i det. I løpet av en uke, med flere timers bruk hver dag, har jeg kun ladet den to ganger. Så to tomler opp der.

Konklusjon 

Jon Petter: Kygos A9/600 er ypperlig valg om en ønsker et trådløst headset med god lyd og lang batterilevetid. Med et lekkert design, utrolig god lydkvalitet med masse funksjonalitet har du full kontroll på musikk og telefonsamtaler uten å måtte se på telefonen.

Ut fra min erfaring har headsettet lang rekkevidde og du kan enkelt gå 20 meter fra telefonen uten at det påvirker lydkvaliteten. I noen få tilfeller hadde jeg problemer med å koble headsettet til en kilde, men en kjapp omstart av headsettet fikser dette. Dette er et av de bedre headsettene som konkurrerer med de store merkene som Sennheiser og Bose og er absolutt verdt pengene.

Silje: Alt i alt er dette et par suverene hodetelefoner. Se man bort fra litt oppstartstrøbbel med bluetooth, så kan jeg varmt anbefale Kygo A9/600 til dere som liker trøkk i øra, god batteritid, et rent design og god komfort. 

Terningkast 

Jon Petter: Dette headsettet får terningkast 6 fra meg!

Silje: Disse får terningkast 5 fra meg. Et lite minus for manglende støydemping, men med så god lyd er dette et godt kjøp. 

Var denne siden nyttig?