Fjord og fjell med 5G-pins flere steder i landskapet.

Over 1 000 5G-basestasjoner i Norge

Vi bygger 5G over hele landet, og nå har 1,5 millioner nordmenn tilgang til 5G fra Telia der de bor.

Med over 1 000 5G-basestasjoner i mobilnettet vårt har vi nå nådd en viktig milepæl i vår nasjonale 5G-utbygging og den videre digitaliseringen av Norge.

Stein-Erik Vellan, administrerende direktør, Telia Norge.
Stein-Erik Vellan, adm. dir. i Telia Norge.

– Jeg er glad på vegne av våre kunder og stolt over våre dyktige medarbeidere som sammen med Ericsson fortsetter å levere på våre ambisiøse 5G-planer, og bidrar til at stadig flere nordmenn og bedrifter får tilgang til neste generasjons mobilteknologi, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

– Vårt sterke samarbeid med Ericsson gjør det mulig for oss å være i front på 5G i Norge, og målet vårt i år er at halvparten av alle nordmenn skal ha 5G-dekning fra Telia der hvor de bor.

5G fra Telia tilgjengelig for 1,5 millioner nordmenn

Vi åpnet 5G-nettet vårt i mai 2020 i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, fått tilgang til det nye og grensesprengende 5G-nettet, som byr på høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Så langt har vi sammen Ericsson bygd ut og modernisert 1 100 basestasjoner med 5G og enda bedre 4G. Det tilsvarer en befolkningsdekning på 30 prosent og gir 1,5 millioner nordmenn tilgang til 5G der hvor de bor.

Vi fremskynder samtidig 5G-utbyggingen i utvalgte byer og kommuner på tvers av landet for å sikre kundene våre enda bedre dekning og kapasitet,

Stein-Erik Vellan, adm. dir. i Telia Norge

– 5G blir tatt i bruk raskere enn noen av de tidligere mobilgenerasjonene, noe som er et tydelig bevis på vår bransjes målbevisste arbeid for å drive innovasjon og bringe ny teknologi til markedet. Sammen med Telia er vi veldig glade for å nå den viktige milepælen med over 1000 basestasjoner modernisert med 5G da det viser fremgangen i Telias arbeid for et landsdekkende 5G-nett som vil gi stabil og rask konnektivitet over hele Norge, sier Jenny Lindqvist, sjef for Nord- og Sentral-Europa i Ericsson.

Dette halvåret skal vi rulle ut 5G i over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken, deriblant Elverum, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Ringsaker, Trysil, Fredrikstad, Halden, Indre Østfold, Moss og Sarpsborg. Utbyggingen er allerede godt i gang en rekke steder.

– Vi fremskynder samtidig 5G-utbyggingen i utvalgte byer og kommuner på tvers av landet for å sikre kundene våre enda bedre dekning og kapasitet, sier Vellan.

Fornøyde 5G-brukere

En fersk befolkningsundersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Telia viser at nesten 1 av 4 nordmenn som bor i Oslo, Bergen og Trondheim i dag har en 5G-telefon, og nærmere 9 av 10 av disse er enten fornøyd eller svært fornøyde med mobilnettet.

Det er ingen tvil om at 5G-nettets høye hastigheter og gode kapasitet gir en enda bedre brukeropplevelse, noe vi får daglige tilbakemeldinger om fra kundene.

Stein-Erik Vellan, adm. dir. i Telia Norge

– Det er veldig hyggelig å se at så mange 5G-brukere er fornøyde med mobilnettet. Det er ingen tvil om at 5G-nettets høye hastigheter og gode kapasitet gir en enda bedre brukeropplevelse, noe vi får daglige tilbakemeldinger om fra kundene, sier Vellan.

Vi har i dag over 90 prosent befolkningsdekning på 5G i sentrum av Oslo, Bergen og Trondheim, og dekningen i de tre storbyene utvides fortløpende.
Parallelt med den nasjonale 5G-utbyggingen moderniserer vi hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles.

*Om befolkningsundersøkelsen: 1161 respondenter har deltatt i undersøkelsen utført på Norstat sitt WEB-panel i juli 2021. Respondentene i utvalget er tilfeldig trukket fra panelet etter forhåndsbestemte kvoter på kjønn, alder, og geografi. Resultatene er deretter vektet slik at brutto utvalg er representativt på kjønn og alder i kommunene Oslo, Bergen og Trondheim.

Var denne siden nyttig?