LAB og Telia på toppen av Ulriken
5G-FEIRING: Solskinn, kake og full 5G-dekning på toppen av Ulriken. Foto: Telia

Nå ruver 5G-nettet over Bergen

Sammen med entreprenørselskapet LAB har Telia sikret høyhastighets 5G-dekning på toppen av Ulriken. 

643 meter over havet, på Norges kanskje flotteste byggeplass, har LAB Entreprenør den siste tiden jobbet med modernisering av Ulriksbanen. I løpet av 2021 skal det bygges ut en ny gondolbane og fjellrestauranten Skyskraperen skal utvides.

Det vestlandsbaserte selskapet har siden i sommer hatt et tett samarbeid med Telia. Som de fleste moderne byggeplasser bruker de i stadig større grad digitale verktøy, og er derfor avhengig av å ha sikker og pålitelig kapasitet og tilkobling for å kunne jobbe effektivt.

Da de oppdaget at Telia-dekningen på toppen av fjellet var begrenset, var de to partene raskt i gang med et samarbeid for å bedre dekningen.

— Vi i Telia mener at vi best realiserer verdien av ny teknologi sammen med partnere. Etter tilbakemelding fra LAB om begrenset dekning på toppen av Ulriken, klarte vi å snu oss rundt slik at vi kunne bedre arbeidsforholdene deres, forklarer Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Enterprise.

Telia har siden januar 2020 bygget ut sitt nasjonale 5G-nett i høyt tempo, og er i disse dager godt i gang med å rulle ut 5G-nettet i Bergen sentrum og tilhørende områder. Selv om Telia har en systematisk tilnærming til utbyggingen av det nye nettet, er de opptatt av å kunne tilpasse utbyggingsplanene etter behov.

> De syv fjell er ingen hindring for den superraske 5G-teknologien. Les mer om 5G i Bergen her.

— Vi er svært fornøyde med å kunne samarbeide med partnere på denne måten. LAB var behjelpelig med å frakte utstyret vi trengte opp på fjellet via den gamle taubanen. Nå har vi fått flyttet antennene våre høyere i TV-masten, oppdatert basestasjonene og aktivert 5G i samme slengen, forteller Hillestad.

— Sammen med LAB sikret vi 5G-dekning på toppen av Bergens flotteste fjell!

Morgendagens nett i Bergen

Moderniseringen av nettet gir bedre forutsetninger for LAB i arbeidet de gjør — men den nye teknologien vil også ha stor betydning for dekningen i området rundt byfjellet.

Selfie Ulriken
5G-SELFIE: Rebecca Haukedal i Telia tester dekningen på Ulriken.

Med 5G fra Telia vil kundene oppleve en helt ny mobilhverdag med superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse og svært høye hastigheter og kapasitet. Og ikke minst tilgang til nettet, overalt og hele tiden — selv på fjelltur.

Samtidig med 5G-lanseringen, øker Telia også kapasiteten i 4G-nettet. Det betyr at det blir bedre nettverksopplevelser, også for de som har 4G-telefon.

— Vi ønsker å løse problemer som er viktige for bedrifter eller folk flest. Utbyggingen av 5G på Ulriken er et godt eksempel på hvordan vi ønsker å samarbeide med våre kunder. De hjelper oss med utbyggingen, og vi hjelper de med å bedre arbeidsforholdene mens de jobber, avslutter Hillestad.

Vil du sjekke om du har 5G der du bor? Se Telias dekningskart her

Var denne siden nyttig?