ForsidenNett5GUtbygging 5GNå kommer 5G til Bodø
Utsikt over Bodø med 5G-pins som markerer 5G-dekning

Telia bygger 5G: – Nå er det Bodø sin tur

Vår nasjonale 5G-utbygging fortsetter for fullt, og vi er nå i gang med den omfattende moderniseringen av mobilnettet i Bodø kommune. Det betyr høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

– Vi er i gang med moderniseringen av mobilnettet i Bodø, og i tiden fremover skal alle basestasjonene i kommunen oppgraderes til 5G, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge.

– Foreløpig er det 5G på Bodø Lufthavn, og de neste par ukene vil vi oppgradere til 5G og mer 4G i Bodø sentrum, rundt Bodø kulturhus og ved Hunstad kjøpesenter. Når vi er ferdige vil det være 5G overalt hvor det i dag er mobildekning.

Mer enn 8 av 10 nordmenn med tilgang til 5G fra Telia

Mer enn åtte av ti nordmenn har nå tilgang til vårt nye og raske 5G-nett, som er perfekt tilpasset en hverdag med mye surfing, strømming og gaming. Med 5G åpner det seg samtidig mange spennende muligheter på bredbåndsfronten, blant annet gjennom trådløst bredbånd hvor du kan få fiberhastigheter levert over mobilnettet.

Vi er glade for å kunne trykke skikkelig til i Bodø!

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge

Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer vi hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles. Dessuten bygger vi hele tiden nye basestasjoner rundt i landet for å dekke dekningshull.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge.

– Vi er glade for å kunne trykke skikkelig til i Bodø, sier Svendsen. – Arbeidet med å modernisere mobilnettet vårt i Bodø er godt i gang, og når vi er ferdige vil både næringsliv og privatpersoner få glede av det nye og grensesprengende 5G-nettet, med høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

Arbeidet med å oppgradere til 5G kan dessverre medføre noe nedetid på basestasjonene som moderniseres, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at nettet er helt nede. Vi forsikrer om at vi jobber så raskt vi kan for å minimere nedetiden. Videre vil vi varsle kunder før vi begynner oppgraderingsarbeidet i deres område.

– Kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet anbefales å bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk, sier Svendsen.

Telias 5G-utbygging i Nord-Norge i gang

Telia har nå igangsatt den store moderniseringen av mobilnettet i Nordland og Troms og Finnmark. Gjennom året vil byer og kommuner i de to nordligste fylkene fortløpende få tilgang til den nye og raske 5G-teknologien, i tillegg til enda bedre 4G.

Kunder av Telia får løpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber. Har du en 5G-telefon med tilhørende abonnement kan du umiddelbart koble deg til det nye mobilnettet etter hvert som basestasjonene i ditt område oppgraderes.

Telia jobber samtidig kontinuerlig med å sikre mer dekning og kapasitet i mobilnettet i Nord-Norge, og har derfor allerede oppgradert et større antall basestasjoner til 5G og enda bedre 4G. Byer og kommuner med utvalgte, moderniserte basestasjoner inkluderer:

  • Nordland: Andøy, Bodø, Evenes, Grane, Hamarøy, Hattfjelldal, Rana, Narvik og Vestvågøy.
  • Troms og Finnmark: Alta, Balsfjord, Dyrøy, Hammerfest, Karlsøy, Kvæfjord, Målselv, Nordkapp, Skjervøy, Tjeldsund og Tromsø.

Kompleks moderniseringsjobb

Telias nye mobilnett dekker nå mer enn 80 prosent av befolkningen. I tillegg til utbyggingen i Nord-Norge jobber vi i disse dager for fullt med å modernisere mobilnettet i blant annet Agder.

– Hver uke oppgraderer vi rundt 55 basestasjoner til 5G og enda bedre 4G, og stadig flere privatpersoner og næringsliv landet over får tilgang til den nye mobilteknologien, sier Svendsen.

– Å bygge 5G i Norge er en svært kompleks operasjon, ikke minst logistikkmessig, og jeg er utrolig stolt over det arbeidet som legges ned av våre dyktige ansatte og leverandører.

Var denne siden nyttig?