Rosa/lilla kveldshimmel med belysning fra en by som speiler seg i sjøen.

To millioner nordmenn har tilgang på 5G fra Telia

Vi bygger 5G for fullt over hele Norge, og nå kan nærmere to av fem nordmenn ta i bruk det nye og grensesprengende mobilnettet der de bor. Vi vil være først i landet med et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023.

– Vi er stolte og glade over å kunne tilby hele to millioner nordmenn en uovertruffen mobilopplevelse på vårt raske 5G-nett, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge.
Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge.

– Innen året er omme vil halvparten av Norges befolkning ha 5G-dekning fra Telia, og det er ingen tvil om at stadig flere nordmenn er klare til å ta i bruk den nye teknologien. I oktober var for første gang ti av våre mest solgte smarttelefoner 5G-telefoner, og vi har nå over 500 000 smarttelefoner som støtter 5G i nettet vårt, fortsetter Svendsen.

Telia åpnet i mai 2020 sitt 5G-nett i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner over hele landet, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, fått tilgang til det nye mobilnettet, som byr på høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning.

I oktober var for første gang ti av våre mest solgte smarttelefoner 5G-telefoner, og vi har nå over 500 000 smarttelefoner som støtter 5G i nettet vårt.

Georg Svendsen, leder for infrastruktur, Telia Norge

– Dette halvåret ruller vi ut 5G og enda bedre 4G i over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken, samtidig som vi oppgraderer basestasjoner på utvalgte steder over hele landet for å styrke dekningen og kapasiteten, sier Svendsen.

Parallelt med den nasjonale 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, samtidig som kapasiteten dobles.

For å ta i bruk 5G-nettet trenger du et mobilabonnement fra Telia, de fleste har 5G inkludert, og en smarttelefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Motorola, OnePlus, Samsung og Sony.

Var denne siden nyttig?