Bakgrunnsbilde

Digital inkludering

Bakgrunnsbilde

Digital inkludering

Digital inkludering

Bakgrunnsbilde

Det er ingen hemmelighet at vi synes nettet er et flott sted – det er fantastisk å kunne bringe mennesker sammen, underholde, utdanne og engasjere. Vi jobber for at alle skal bli inkludert, at nettet skal være en trygg og raus arena for fellesskap og likestilling, og har et ansvar for å spre kunnskap som skal gjøre den digitale hverdagen best mulig – for alle.

TeliaSammen – opplevelser, sammen, på nett

Nå kan du dele felles opplevelser uten å være fysisk sammen. Under pandemien i 2020 lanserte vi TeliaSammen, en video-løsning der venner og familie kan møtes digitalt, snakke og oppleve noe sammen.

TeliaSammen tilbyr muligheten til å besøke Dyreparken i Kristiansand, Atlanterhavsparken i Ålesund og Hunderfossen Eventyrpark i Lillehammer, i en tid der begrensning på samvær gir utfordringer, ikke minst på tvers av generasjoner.

Ivo Caprino-figurer fra Hunderfossen
Eldre, smilende kvinne, med ørepropper, og iført fargerik overdel, holder en mobiltelefon og smiler.

Mer Digital – digital inkludering og opplæring

Alle er velkommen i det digitale livet. I dag opplever mer enn én million mennesker i Norge at de mangler evnen, kunnskapen og teknologien for å bli en del av den digitale verden.

Vi vil at alle skal være tilkoblet og bli inspirert av de digitale mulighetene i livet. Derfor har vi startet Mer Digital hvor vi hjelper kommunene til å lære opp seniorer.

Telialigaen Hjemmebane og Spillskolen

De unge har vært ekstra utsatt under pandemien og det har vært en kraftig økning i antall ensomme. Derfor lanserte vi Telialigaen Hjemmebane under starten av pandemien i 2020 – et gratis aktivitetstilbud i form av online-turneringer i spillene Fortnite og FIFA 20.

Samtidig er mange foreldre ukjent med hva barnas gaming egentlig innebærer, til tross for at de fleste barn bruker mye tid på dataspill daglig. For å lære foreldre mer om hva gaming handler om lanserte vi Spillskolen, en videoserie for foreldre som skal sikre barn en trygg og morsom spillhverdag. Nyere forskning viser at gaming i veldig mange tilfeller styrker barns sosiale kompetanse og kognitive evner. Både i Fortnite og FIFA må barn blant annet ta raske avgjørelser, organisere seg selv, samarbeide, kommunisere, hjelpe og beskytte hverandre mot motstandere.

Første episode av Telia Spillskolen
Personer rundt et bord, sett ovenfra, ser på ulike postit-lapper.

Telia Startup – innovasjon og bærekraft

Verden hadde ikke kommet videre uten noen sprø ideer og kraften til å faktisk gjennomføre dem. Gjennom mentorprogrammet Telia Startup får nyoppstartede bedrifter Telias kompetanse og tjenester i ryggen, i form av fagekspertise og kommunikasjonsteknologi i verdensklasse. Som for eksempel Innocom, som har utviklet tjenesten Berntsen, en digital personlig trener som holder pensjonister aktive og i form.

Eller Wittario, et læringsverktøy som bruker gamification for å engasjere – og få elever og lærere opp av stolene og ut i frisk luft. Vi i Telia ønsker å bidra til at smarte ideer kan blomstre og heier derfor på nytenkende startups som ønsker å gjøre en forskjell, og som ønsker å skape verdi for samfunnet ved hjelp av kommunikasjonsteknologi.

Les mer om Telia Startup og bli kjent med våre startups og deres bærekraftige forretningsidéer.

Var denne siden nyttig?