ForsidenOm TeliaBærekraftDigital inkludering

Digital inkludering

Nesten uansett hva du skal, må du i dag på et eller annet vis bruke nett. For de som ikke mestrer eller har tilgang på de digitale tjenestene, er hverdagen blitt krevende. I Telia arbeider vi for å begrense digitalt utenforskap. Det gjør vi ved å løfte kompetansen, og sørge for at alle kan koble seg på og få de samme mulighetene.

Digital Hjelp

600 000 nordmenn har svake eller ingen digitale ferdigheter. Det er en stor utfordring når både hverdagslige gjøremål og bank- og helsetjenester løses på nett. Digital Hjelp er et lavterskel kurstilbud med fysiske samlinger. Her kan de som har behov for det, møte opp og få hjelp og økt digital kompetanse.

Som en stor teknologibedrift må vi ta ansvar for at alle blir inkludert i det digitale samfunnet. Alle skal ha samme mulighet til å kommunisere, og samme mulighet til å ta del i alle fordelene internett byr på.

Med Digital Hjelp inspirerer og trygger vi deltagerne til å ta i bruk digitale verktøy. 

Telia Personlig Assistanse

Våre produktmiljøer tilstreber å lage enkle og sømløse produkter som er intuitive å ta i bruk. Teknologi er likevel komplisert, og Telia tilbyr oppfølging og kundeservice gjennom telefon, chat og i våre fysiske butikker.

Noen kunder trenger ekstra oppfølging, og gjennom et nytt prosjekt reiser vi hjem til denne gruppen for å hjelpe. Det kan for eksempel handle om å få hjelp til å koble opp en ny TV-boks eller å lære opp i bruk av fjernkontrollen.

Telia Personlig Assistanse ble startet som et pilotprosjekt i 2023. Resultatene var gode, og tjenesten er utvidet i 2024. 

Girl Tech Fest

I fjor deltok over 4000 jenter i 5. klasse på Girl Tech Fest. Det er ODA Nettverk, TENK (Technettverket for kvinner), IKT Norge og Norsk realfagsrekruttering som står bak, og Telia er stolt partner. Arrangementet gjennomføres på samme dag i hele landet, og Telia inviterte til workshop i lokalene på Økern Portal i Oslo.

Foto: Gorm K. Gaare

Andelen jenter som har teknologi som valgfag på ungdomskolen, er under 20 %, og jenter velger i større grad enn gutter vekk realfagene på videregående. Initiativet har som formål å vekke jenters interesse for teknologi og realfag, gjennom en inspirerende teknologifest på ulike lokasjoner i Norge. 

Spillskolen

Gaming blir en stadig større del av barnas hverdag. Å følge opp barna og sette riktige grenser er en utfordring for mange foreldre. Gjennom Spillskolen deler vi tips og råd til hvordan du kan følge opp og ta del i barnas spillverden.

Spilleekspert Rune Fjeld Olsen kommer med steg-for-steg forklaringer til hvordan du oppretter og tilpasser barnas spillprofiler og hvordan du kan regulere tidsbruken. Spillskolen er et samarbeid mellom Telia og Norsk Tipping. 

Var denne siden nyttig?