Hvor mange av de vi spør har blitt hacket?

– Og er de klar over det selv?

150.000 nordmenn har opplevd ID-tyveri de siste årene, og stadig flere er bekymret for å få sensitiv informasjon lekket på nett. Vi sjekket om tilfeldig forbipasserende på gata hadde vært utsatt for sikkerhetsbrudd.

Sjekk om du er hacket med e-postsjekkeren

I forbindelse med lanseringen av Telia Trygg har vi lansert «e-postsjekkeren». Med denne tjenesten kan du finne ut om dine personopplysninger har blitt lekket og hva du kan gjøre med saken.

Det var nettopp e-postsjekkeren vi lot tilfeldig forbipasserende på Karl Johan teste. For flere av de heldige utvalgte ble seansen en skremmende opplevelse.

Sikker lagring av passord

Får man passordet sitt lekket står man i umiddelbar fare for å bli rammet av ID-tyveri.

Nils Petter Sjulstad, Kommersiell sjef for mobiltjenester i Telia. Foto: Try

– Derfor bør man aldri bruke det samme passordet på tvers av ulike tjenester, sier Nils Petter Sjulstad, kommersiell sjef for mobiltjenester i Telia.

Med passordhvelvet som inngår i Telia Trygg kan du ha ulike, sterke passord på alle tjenestene de bruker – uten å glemme et eneste ett av dem.

– Passordhvelvet hjelper deg med å lage sterke passord og sørger samtidig for å ta vare på dem for deg.

- Ha sunn skepsis til alt man gjør på nett

Ingen ønsker å bli utsatt for identitetstyveri, svindel eller bedrageri på internett. Politiets innbyggerundersøkelse forteller oss at det å bli utsatt for denne typen kriminalitet er blant nordmenns aller største bekymringer. Så hva kan vi egentlig gjøre for å føle oss tryggere på nett?

– Hvis jeg skal svare helt generelt, vil jeg si at det første man bør gjøre er å ha en sunn skepsis til alt man gjør og legger igjen på nett. Det kommer man ganske langt med, avslutter Sjulstad.

Var denne siden nyttig?