ForsidenGamingLærerike apper for barn

7 lekne og lærerike apper for barn

Det finnes massevis av apper som både lærer barna nyttige ting, og underholder dem samtidig. Vi har plukket ut noen av de beste! 

Like viktig som hvor mye tid barna benytter foran skjermen, er hva de benytter tiden til. Studier på barn mellom fem til seks år viser at nettbrett kan skape positiv variasjon og positive resultater på læring. 

I dag finnes det heldigvis massevis av spill og apper som både er lærerike og engasjerende. Underholdningsfaktoren er ofte like høy som læringsfaktoren – og dermed unngår man at barnet heller prioriterer andre spill med mindre læringspotensial!

Det finnes apper som dekker de fleste fagområder – fra naturfag og matte, til språk og mer kreative fag. For de litt eldre barna kan man til og med velge apper som gir en innføring i programmering, som vil være nyttig kunnskap å ha med seg videre i vårt stadig mer digitale samfunn.

Vi har samlet noen av de beste eksemplene på apper som forener læring og moro på en god måte – enten du har mindre barn som skal lære å telle, eller det er snakk om ungdomsskoleelever som vil lære et nytt språk.

7 apper for barna

1. Digitale bøker for barn i Pickatale

Pickatale er en samling lyd- og bildebøker for barn. Her finner du alt fra kjente og kjære Disney-klassikere til bøker der barna kan lære om alt fra fotball til planeter. Bøkene er illustrert, og mens boken leses opp kan barna følge ord for ord gjennom teksten. Morsomt — og lærerikt!

Last ned: Google Play og AppStore

Passer for: Barn i alle aldre

2. Lag et LEGO-tårn

LEGO Tower lar barna sette sammen sin egen bygning med leiligheter, restauranter og butikker. Barna lærer litt om penger og økonomi, da de må ha inn leietagere og selge produkter, for å kunne bygge nye etasjer i tårnet. 

Last ned: Google Play og AppStore

Passer for: Alle

3. Kreativ skaperglede i Minecraft

Minecraft er mange barns favoritt. Det svenskutviklede spillet er verdens mest spilte, og ikke uten grunn. Spillet handler om å utforske verdener og bygge alt fra de enkleste hjemmene til de flotteste slottene. Appen trigger barnets nysgjerrighet og skaperkraft.

Last ned: Google Play og AppStore

Passer for: Fra 9 år

4. Leseapp for barn

Gjennom Lek ABC lærer Albert Åberg de minste barna å forstå og skrive bokstaver. Alle bokstavene de lager sendes til dukketeateret, der barna kan lage egne historer. Appen er utviklet sammen med lærere og elever i Finland og Sverige.

Last ned: Google Play og AppStore
Passer for: 5-7 år

 

5. Morsomme matteoppgaver for barn med Mattekongen

Mattekongen gjør regning til en lek. Barna kan løse regnestykker tilpasset sin alder, innen både addisjon, substraksjon, multiplikasjon og divisjon — og appen tilpasser vanskelighetsgraden etter hvilke oppgaver barna klarer å løse. Barna bruker fingeren for å skrive svaret på skjermen.

Last ned: Google Play og AppStore

Passer for: 6-8 år

6. Kodespill for barn

Er det en kompetanse som blir interessant i tiden fremover, så er det evnen til å kode. Scratch introduserer barn og unge for koding gjennom lek. Så hvorfor ikke gjøre spillingen til noe fremtidsrettet og lærerikt! Appen er engelskspråkling, men krever ikke veldig avansert språkforståelse. Scratch finnes også i en junior-versjon for mindre barn.

Last ned: Google Play og Mac

Passer for: Fra 10-12 år

7. Lær nettvett gjennom spill

Medietilsynet har et eget nettspill for å lære barna nettvett. Det er rettet mot skolebarn på de minste trinnene. I Stjernekolonien følger vi hverdagen til to fiktive syvåringer, og følger dem gjennom digitale utfordringer. Alderen er ikke tilfeldig, en av tre barn får sin første mobil før fylte 8 år. 

Last ned: Spill på nett

Passer for: 6 til 10 år

Var denne siden nyttig?